Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Hoe gaat het ondertussen in Zweden?

Het programma ‘Ik Vertrek’ volgt al meer dan tien jaar diverse Nederlanders die hun geluk beproeven in het buitenland. Zo starten vele Nederlanders een B&B over de grens. Zo ook Phoeniciër Chris Daanen. Een update uit Zweden.

Na mijn laatste stukje een paar maanden geleden over onze ervaringen in Zweden, volgt hier een vervolg.

Het leven hier bevalt nog steeds goed, hoewel ik uiteraard ook wel dingen mis (m.n. de sociale contacten). Heb inmiddels het trainen weer wat serieuzer opgepakt. Het afgelopen jaar stond het op een laag pitje door het vele werk hier (renoveren van ons huis) en door een aantal blessure-perikelen. Maar sinds een aantal weken gaat het weer bergop, kan weer 2 a 3 x per week trainen. Heb ook een loopmaatje, onze hond Freya (zie foto). Die heeft inmiddels ook de Verheul-methode onder de knie. Heb afgelopen week zelfs met haar op een sintelbaan getraind, waar ze keurig de rondjes met mij meeliep, soms aan de binnenkant, soms aan de buitenkant. Alleen bij het uitlopen vond ze het na 2 rondjes welletjes en ging ze op de tribunekant van de sintelbaan op mij staan wachten…

Twee weken geleden heb ik na ruim anderhalf jaar weer een baanwedstrijd gelopen. In Ängelholm, op 40 min. afstand, deed ik mee aan een 3000 m. Zonder veel verwachting begon ik aan mijn rondjes. We zaten met z’n 4-en in een serie, en allevier liepen we een ander tempo. Het ging toch moeizamer dan ik dacht. Uiteindelijk kwam ik op 11,12 en nog iets uit. Had gehoopt toch wel onder de 11 min. te kunnen lopen… Maar goed, de kop is eraf, en het smaakt naar meer. Hopelijk blijven de blessure-perikelen beperkt en kan ik deze zomer toch wat progressie boeken. Ik houd jullie op de hoogte.

En wie weet zie ik sommigen van jullie dit jaar wel langskomen!

Bed & Breakfast

Het deel van ons huis wat als Bed & Breakfast gaat dienen is voor een groot deel klaar. Sinds 1 juni zijn we officieel geopend. Drie van de vier kamers/appartementen zijn klaar, de laatste kamer is vanaf 1 juli beschikbaar. Het is een hele klus geweest die we zijn aangegaan, maar we zijn tevreden over het resultaat. Uiteraard is iedereen van Phoenix van harte welkom. Meer info op heimdallhuset.com. Leden van Phoenix krijgen dit jaar 10 % korting. Mocht je interesse hebben om voor langere tijd een ruimte te hebben om in een rustige omgeving te kunnen concentreren op het schrijven van artikelen, een boek of een proefschrift, of even lekker weg te willen van het hectische Nederland dan is een verblijf bij ons in Zuid-Zweden een aanrader. In overleg is veel mogelijk. En je hebt meteen een prachtige omgeving om lekker te trainen.

Med vänliga hälsningar!

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in