Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Ineke van Koldam Nederlands Kampioen op de 5000 meter

Mike Foppen was 28 juli in Breda oppermachtig bij het NK 5.000 meter.De kersverse Nederlandse recordhouder won met een tijd van 13.37.56. Op een tweede plaats finishte Noah Schutte die met 13.40.71 een sterke wedstrijd afleverde. Het brons was voor Mahadi Abdi Ali in 13.45.45. Dit was alweer de vierde achtereenvolgende nationale titel van Mike op de 5.000 meter. Maar ook Phoenix was van de partij! 

Ineke van Koldam Nederlands Kampioen

Bij de dames ontbrak de nationale top. Diane van Es had zich afgemeld. Het goud was voor Ineke van Koldam die met 16.04.89 te sterk was voor de concurrentie. Jennifer Gulikers greep met 16.06.14 het zilver en het brons was voor Merel van der Marel in 16.12.21.

Ineke kwam in de finale van de 1500 meter nog als zevende over de finish. Na het zilver van vorig jaar viel die klassering misschien wat tegen, maar wat maakt het uit, als je op het NK-weekend de gouden plak op de 5.000 al veroverd hebt…

Ineke heeft onder trainer Joost de afgelopen periode aardig wat successen geboekt. En dat smaakt naar meer. Ze hoort nu bij de vaderlandse top, maar ‘wil ik internationaal een beetje mee gaan doen, dan moet ik nog vijf tot tien seconden van mijn tijd op de 1500 afhalen. Dat is best een hap’, aldus onze Ineke tegen het ad.nl. Voor de 5.000 zou er nog een minuut af moeten…

© Bjorn Parée

Next steps

En daar gaan Ineke en Joost komende winter aan werken, zo valt te lezen. Binnen afzienbare tijd rondt ze haar master water science & management aan de Universiteit Utrecht af. “Met hardlopen ga ik geen geld verdienen, met mijn studie wel”, lacht ze. Na het afronden van haar studie hoopt Ineke een baan te vinden voor 3 of 4 dagen per week, zodat ze daarnaast het hardlopen wat serieuzer aan kan gaan pakken.

Verheul

Bij Phoenix werkt Ineke met trainer Joost met de methode Verheul. Het belangrijkste wat zij hiervan geleerd heeft dat Ineke weet dat af en toe gas terugnemen zinvol kan zijn, dat je die ‘stopknop af en toe moet indrukken’.

Grondlegger van die trainingsmethode is Herman Verheul, de eerste trainer en voorzitten van Phoenix. Hij legde met zijn aanpak de nadruk op soepele intervallen. Souplesse (lees er hier meer over). En zo zie je maar, dan loop je zo naar plek 1 op het NK! Well done Ineke 🥳

© Bjorn Parée

Geen kopwerk

Na het afmelden van Diane van Es, wist Ineke dat zij de snelste zou moeten zijn – op papier. Samen met Jennifer Gulikers scheidde ze zich vlot af van de rest van het deelnemersveld. Omdat Van Koldam erop vertrouwde dat zij het meeste overschot zou hebben, liet ze Gulikers al het kopwerk doen. Tegen ad.nl zegt Ineke daar het volgende over:

Zij wilde graag een snelle tijd lopen, ik dacht alleen aan die eerste plaats.

En die tactiek loonde, want in de laatste ronde was Van Koldam oppermachtig. Chapeau!

© Bjorn Parée

Bekijk de uitslagen

Bronnen: hardloopnieuws.nl & ad.nl (leuk interview met Ineke!). Beeld: Bjorn Parée (podium en racebeelden)

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in