Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Mannen Masters voor het eerst in drie jaar naar de finale

Dit jaar heeft het Mannen Masters Team een broodnodige kwaliteitsinjectie ondergaan. Scoorden we in 2016 nog, met de hakken over de sloot (GAC liet het stokje vallen bij de Zweedse estafette), een finaleplaats door als twaalfde te eindigen na twee voorronden. In 2017 (51e) en 2018 (18e) was het behelpen. Alhoewel dat laatste jaar, ook wat uitslag betreft, wat tekenen van herstel vertoonde, mede door de nieuwe aanwas in de vorm van Leonard (Tersteeg) en Thierry (Kortekaas), die beiden dit jaar helaas uitgeschakeld zijn door blessures.

In 2019 zet deze trend zich dus voort met de verse krachten Fabrizio (Mancini) en Bas (Jubels), die beiden de eerste voorronde al hun nuttige steenje bijdroegen aan de voorlopige 15e plek, en Jeroen (Heesbeen) die de eerste wedstrijd nog geen 35 was, maar nu stond te popelen om zijn kerverse Master-schap om te zetten in punten.

Helaas miste de muzikale ondersteuning bij de tweede wedstrijd van de mannen masters competitie bij AV Fit node de kwaliteitsinjectie die ons eigen team wel had gekregen. Na ons langs Say Hello (Rene Froger) en Banger Hart (Rob de Nijs) te hebben geworsteld kon de wedstrijd pas echt beginnen. Fabrizio (Mancini) was toen overigens al lang en breed klaar, want om veiligheidsredenen is het kogelslingeren al vroeg in de ochtend gestart. We zullen Carel natuurlijk niet snel vergeten, maar qua prestaties doet Fabrizio bij de kogelnummers niet veel voor Carel onder.

Na John Denver (Country Roads: inmiddels een darts-klassieker) was het de beurt aan onze topsprinters Bas en Jeroen. Op voorhand, door de prestaties van het laatste jaar, was al duidelijk dat zij aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat bleek ook in de beide sprintnummers: 12.70 en 24.79 om 12.47 en 24.64 op de beide sprintnummers respectievelijk. Bas werd daarbij iets gehinderd door een tweetal kleine blessures, waar hij hopelijk bij de finalewedstrijd eind september vanaf zal zijn.

Jaap mocht hierna op de 800 starten en dat was enige tijd geleden voor hem. Een keurige 2.16.72 volgde. Ook Lars op ver scoorde weer naar verwachting. En naar verwachting betekent voor Lars dan altijd rond de 800 punten (6.07 meter en 804 punten in dit geval). Alleen Wan Bakx scoorde, in een andere poule weliswaar, meer punten op dit onderdeel. Fijn dat verspringen in iedere voorronde en finale op het programma staat!

Een Daddy Cool (Boney M) verder was het de beurt aan Marco (Ramaekers) en Bernard (te Boekhorst) om op de 5000 meter tekeer te gaan. Bernard kon de eerste 6 ronden goed meekomen met Bram van Dongen van Haag Atletiek en was daarna in staat om het tempo uitstekend vast te houden. Marco scoorde een van zijn beste tijden van de laatste 2 jaar en heeft maar 140 punten minder gescoord dan Bernard.

Na het muzikale hoogtepunt (Neil Young – Heart Of Gold; echte 35+ muziek…) volgde ook het hoogtepunt van de dag: de Zweedse estafette. Inderdaad stond de prognose, met 2 minuut 10, iets te scherp voor deze combi van Bas, Jeroen, Lars en Eric. Maar een 2.12.28 mag toch best wel uitstekend worden genoemd. Het was de snelste tijd van de poule. In vergelijking met voorgaande jaren, als we al een team op Zweeds in konden zetten, is dat al gauw 10 seconden sneller en ca. 130 punten meer.

Het blijft jammer dat in de finale steeds wordt gekozen voor het programma van de 1e voorrondewedstrijd, want dat ligt de Phoenix mannen een stuk minder. Dat zie je aan de uitslag (15e overall in de eerste wedstrijd en 7e in de 2e voorronde), maar dat merk je ook bij het samenstellen van het team: een smallere basis voor de eerste voorronde. Nu is Jeroen er na de eerste wedstrijd ook bij gekomen en dat maakt ons wel weer een stukje kansrijker voor bijvoorbeeld een top-8 positie. Dus wederom de oproep aan alle masters atleten om 22 september dik in de agenda te zetten. Ook supporters zijn natuurlijk welkom (Mieke en Edwin bedankt voor de ondersteuning en foto’s bij deze tweede voorrode).

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in