Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Master dames presteren in Ancona

Vandaag dinsdag 29 maart zijn de Europese indoor kampioenschappen voor masters begonnen. Vanuit Phoenix zijn Jannet, Iris en Pascale aanwezig en vandaag mochten de dames ook gelijk laten zien hoe goed ze op Europees nivau mee kunnen.

Master dames presteren in Ancona

Waren Pascale en Iris zondag reeds aangekomen na een vlekkeloze reis. Jannet trof het gisteren minder goed, waardoor ze langer dan haar lief was op Rome airport moest wachten op de aansluitende vlucht naar Ancona. De stress nam toe, aangezien ze voor 21 uur haar startnummer wilde ophalen, vanwege de fijne starttijd van 8.03 uur in de ochtend voor de 60 meter horden van de meerkamp. Maar als een goed taxichauffeur betaamt, bracht de taxi haar en een paar mede-atleten met hoge snelheid tijdig in het stadion. Het startnummer zat in de tas. Wedstrijd 1 was geslaagd…

Voor Jannet begon de dag dus al erg vroeg met de horden om 8 uur ’s ochtends. Maar ondanks het vroege tijdstip ging ze soepeltjes over de horden. Bijna direct mocht ze door naar hoogspringen. De warming up ging prima, maar helaas kwam ze toen het er op aan kwam iets minder hoog. Even goed balen, maar Jannet zou Jannet niet zijn als ze zich hierdoor van de wijs zou laten brengen. Verder door naar kogel dus. Buiten in een tent (wat blijkbaar ook als indoor telt) met een dak waarvan menigeen zich afvraagt of dat voor de M35 wel hoog genoeg is, stootte Jannet vrolijk over de 6 meter. Die laatste training met tips van Miriam en Danielle hebben hun werk gedaan.

Even een korte pauze en door naar het verspringen. De Italianen hadden bedacht dat de V60-ers allemaal wel echt ver zouden springen en dat ze dus prima de afzetbalk konden gebruiken die 3 meter voor de bak lag. Daar dachten de atleten iets anders over. Maar gelukkig was de jury hier snel door de dames overtuigd, werden de afzetbalken omgewisseld en zat er nu nog maar 1 meter tussen de balk en de zandbak. Gelukkig maar, want niet alle dames haalden de 3 meter. Jannet wel! En pakte daarmee de nodige punten voor het klassement. En toen he he mocht ze even bijkomen. Moesten de eerste 4 onderdelen in 5 uur tijd afgelegd worden, tot aan de afsluitende 800 meter kreeg ze een uurtje of 4 rust.

Bijkomende en herstellende van al die onderdelen kon ze gaan kijken naar de 60 meter series van Iris en Pascale. Beide atletes hadden zich nog geblesseerd af moeten melden voor het NK indoor masters, waren wel hersteld, maar die paar weken waren wel wat kort om goed in vorm te komen. Alhoewel….

Iris had in baan 1 een prima reactie, maar haperde iets bij de eerste passen. Maar wat voelde het weer lekker. Een goede race, maar met 2 trage dames naast haar had ze geen flauw idee hoe ze in de serie was gefinished. Jannet en snel daarna het scorebord brachten duidelijkheid. Vierde in 8.69! Iris stuiterde, zowel om haar tijd als om het bereiken van de halve finales.

In de categorie erna kwam Pascale aan de start. Ze werd 5e in haar serie maar was zeker te spreken over haar 8.48. Helaas had zich bij de V40’s precies 1 atlete teveel zich afgemeld. Hierdoor waren er nog 3 series over in plaats van de geplande 4 en vervielen de halve finales voor deze categorie. Goed balen voor Pascale, want met een 13e plek overall had ze die anders zeker gehaald…

En toen was het weer tijd voor Jannet. Als lange afstandsloopster tussen al die technische meiden, deed Jannet wat we hier mochten verwachten. Ze nam de leiding en liep eenzaam aan kop haar race. Met 10 seconden voorsprong op de nummer 2 sloot ze het laatste meerkamponderdeel als winnaar af. En dat leverde ook weer veel punten op voor het klassement. In de totaaluitslag werd ze daarmee 5e! Een geweldige prestatie, vooral als je je bedenkt dat Jannet al heel lang niet meer echt aan baanatletiek doet, maar veel liever in trailruns, bergmarathons of andere lange wedstrijden meedoet. Petje af dus voor Jannet!

Tot slot mocht Iris nog haar halve finale van de 60 meter lopen. Weer vanuit baan 1, maar dit keer niet met langzame atleten naast zicht. Nu een goede start en gewoon een lekkere race. Dat ze niet door was naar de finale was geen verrassing. Maar met 8.65 was ze dik tevreden.

De resultaten van vandaag:

  • 60m – V40 – Pascale Schure – 8.48 – 13e
  • 60m – V45 – Iris Steverink – 8.69 – series – CR
  • 60m – V45 – Iris Steverink – 8.65 – hf – CR – 14e
  • 60mH – V60 – Jannet Vermeulen – 14.38 – CR
  • hoog – V60 – Jannet Vermeulen – 1.09 – CR
  • kogel – V60 – Jannet Vermeulen – 6.15 – CR
  • ver – V60 – Jannet Vermeulen – 3.40 – CR
  • 800m – V60 – Jannet Vermeulen – 2.54.57
  • 5kamp – V60 – Jannet Vermeulen – 2968 – CR – 5e

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in