Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

MILA’ers actief op de cross

Zondag 5 maart stond in het Amsterdamse bos het NK cross op het programma en enkele kilometers verder oostwaarts werd er gestreden bij de Trappenbergloop. Bij beide evenementen liet Phoenix zijn gezicht zien.

Bestuurslid wedstrijdatletiek Siem Uittenhout, Robert Hogerwerf en Mischa Petie maakten onderling uit wie het snelst was over de 2700 meter korte cross. Van horen en zeggen heeft Leon vernomen dat het parcours loodzwaar was. De genoteerde tijden, maar vooral ook het wedstrijdtenue van Leonard – die uit zou komen op de lange cross – na afloop van de race bevestigen dit beeld (zie foto verderop). Alle drie de mannen eindigden in de grote middenmoot, waarbij Mischa als winnaar uit de onderling Phoenix-strijd kwam.

MILA'ers actief op de cross

De enige atleet die een poging ging wagen op de lange cross van 10800 meter was Leonard Tersteeg. Ook voor Leonard een plek in de middenmoot.

Hoewel de naam van de Trappenbergloop anders doet vermoeden was dit crossparcours naar alle waarschijnlijkheid minder zwaar dan die van het NK cross. De Trappenberg klinkt imposant, maar om eerlijk te zijn behelsde het parcours niet meer dan enkele honderden meters vals plat. Toch maakten enkele scherpe bochten in combinatie met vele stukken diepe modder het lopen er niet gemakkelijk op.

MILA'ers actief op de cross

Om 13:00 uur werden Herman Lenferink, Caroline Botman, Arjen van der Logt en Leon Graumans weggeschoten voor drie rondes van ongeveer 3,5 km, oftewel in totaal 10,5km. Arjen was net terug van een week Indonesië waar zijn broertje ging trouwen en zag deze wedstrijd vooral als training. Dat was ook voor Leon het geval in aanloop naar zijn halve-marathondebuut op 19 maart. Toch stond Leon helemaal strak van de spanning. Niet van de wedstrijdspanning, maar van een enorme tonus in de gluteus medius. De eerste ronde ging nog prima, maar die bil werd gaandeweg steeds een beetje pijnlijker en ongemakkelijker. Het scheelde dat Wouter Ploeger toch al een maatje te groot zou zijn. Dat bleek aan het eind van de eerste ronde toen Leon zijn tempo niet meer kon bijbenen en we beiden solo verder gingen. Leon verwachte nog een inhaalslag van Arjen, maar in de tweede ronde werd hij plotseling op de hielen gezeten en gepasseerd door Erik Kallenberg. Het bleef bij de 3e plaats voor Graumans. Arjen volgde na Leon en Caroline behaalde een 2e plek bij de dames senioren (met nog wel enkele masterdames vóór haar).

Herman Lenferink wist ook succes te boeken door eindelijk weer eens een wedstrijd uit te lopen, maar viel niet in de prijzen bij de ubermasters in de categorie 55+. Met een bos bloemen, een pak Huizer speculaaskoeken en heel klein beetje een dikkere portemonnee ging ik weer huiswaarts.

Afgaande op de pijnlijke bilspier kan Leon zich niet voorstellen dat hij die halve marathon goed ga lopen, dus maar hopen op een spoedig herstel…!

NK korte cross

41e    Mischa Petie    9:29
58e    Siem Uittenhout    9:57
63e    Robert Hogerwerf    10:03

NK lange cross (10.800m)

45e          Leonard Tersteeg                 41:14

Trappenbergloop (10.500m)

3e    Leon Graumans    35:21
5e    Arjen van der Logt    36:32
45e (2e Vsen)    Caroline Botman    47:06
117e (23e M55)    Herman Lenferink   57:15

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in