Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

MILA’ers actief op de cross

Zondag 5 maart stond in het Amsterdamse bos het NK cross op het programma en enkele kilometers verder oostwaarts werd er gestreden bij de Trappenbergloop. Bij beide evenementen liet Phoenix zijn gezicht zien.

Bestuurslid wedstrijdatletiek Siem Uittenhout, Robert Hogerwerf en Mischa Petie maakten onderling uit wie het snelst was over de 2700 meter korte cross. Van horen en zeggen heeft Leon vernomen dat het parcours loodzwaar was. De genoteerde tijden, maar vooral ook het wedstrijdtenue van Leonard – die uit zou komen op de lange cross – na afloop van de race bevestigen dit beeld (zie foto verderop). Alle drie de mannen eindigden in de grote middenmoot, waarbij Mischa als winnaar uit de onderling Phoenix-strijd kwam.

MILA'ers actief op de cross

De enige atleet die een poging ging wagen op de lange cross van 10800 meter was Leonard Tersteeg. Ook voor Leonard een plek in de middenmoot.

Hoewel de naam van de Trappenbergloop anders doet vermoeden was dit crossparcours naar alle waarschijnlijkheid minder zwaar dan die van het NK cross. De Trappenberg klinkt imposant, maar om eerlijk te zijn behelsde het parcours niet meer dan enkele honderden meters vals plat. Toch maakten enkele scherpe bochten in combinatie met vele stukken diepe modder het lopen er niet gemakkelijk op.

MILA'ers actief op de cross

Om 13:00 uur werden Herman Lenferink, Caroline Botman, Arjen van der Logt en Leon Graumans weggeschoten voor drie rondes van ongeveer 3,5 km, oftewel in totaal 10,5km. Arjen was net terug van een week Indonesië waar zijn broertje ging trouwen en zag deze wedstrijd vooral als training. Dat was ook voor Leon het geval in aanloop naar zijn halve-marathondebuut op 19 maart. Toch stond Leon helemaal strak van de spanning. Niet van de wedstrijdspanning, maar van een enorme tonus in de gluteus medius. De eerste ronde ging nog prima, maar die bil werd gaandeweg steeds een beetje pijnlijker en ongemakkelijker. Het scheelde dat Wouter Ploeger toch al een maatje te groot zou zijn. Dat bleek aan het eind van de eerste ronde toen Leon zijn tempo niet meer kon bijbenen en we beiden solo verder gingen. Leon verwachte nog een inhaalslag van Arjen, maar in de tweede ronde werd hij plotseling op de hielen gezeten en gepasseerd door Erik Kallenberg. Het bleef bij de 3e plaats voor Graumans. Arjen volgde na Leon en Caroline behaalde een 2e plek bij de dames senioren (met nog wel enkele masterdames vóór haar).

Herman Lenferink wist ook succes te boeken door eindelijk weer eens een wedstrijd uit te lopen, maar viel niet in de prijzen bij de ubermasters in de categorie 55+. Met een bos bloemen, een pak Huizer speculaaskoeken en heel klein beetje een dikkere portemonnee ging ik weer huiswaarts.

Afgaande op de pijnlijke bilspier kan Leon zich niet voorstellen dat hij die halve marathon goed ga lopen, dus maar hopen op een spoedig herstel…!

NK korte cross

41e    Mischa Petie    9:29
58e    Siem Uittenhout    9:57
63e    Robert Hogerwerf    10:03

NK lange cross (10.800m)

45e          Leonard Tersteeg                 41:14

Trappenbergloop (10.500m)

3e    Leon Graumans    35:21
5e    Arjen van der Logt    36:32
45e (2e Vsen)    Caroline Botman    47:06
117e (23e M55)    Herman Lenferink   57:15

Actueel

Bestuurnieuws

Kom naar de huldiging van onze Utrechtse Toppers

30-09-2023

Graag nodigen wij jullie namens de besturen van de Utrechtse atletiek- en triathlonverenigingen uit voor een huldiging van de Utrechtse atleten, die dit outdoor seizoen een medaille hebben gewonnen op

lees verder...
Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...

Agenda

oktober 2023
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« sep   nov »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in