Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

MILA’ers actief op de cross

Zondag 5 maart stond in het Amsterdamse bos het NK cross op het programma en enkele kilometers verder oostwaarts werd er gestreden bij de Trappenbergloop. Bij beide evenementen liet Phoenix zijn gezicht zien.

Bestuurslid wedstrijdatletiek Siem Uittenhout, Robert Hogerwerf en Mischa Petie maakten onderling uit wie het snelst was over de 2700 meter korte cross. Van horen en zeggen heeft Leon vernomen dat het parcours loodzwaar was. De genoteerde tijden, maar vooral ook het wedstrijdtenue van Leonard – die uit zou komen op de lange cross – na afloop van de race bevestigen dit beeld (zie foto verderop). Alle drie de mannen eindigden in de grote middenmoot, waarbij Mischa als winnaar uit de onderling Phoenix-strijd kwam.

MILA'ers actief op de cross

De enige atleet die een poging ging wagen op de lange cross van 10800 meter was Leonard Tersteeg. Ook voor Leonard een plek in de middenmoot.

Hoewel de naam van de Trappenbergloop anders doet vermoeden was dit crossparcours naar alle waarschijnlijkheid minder zwaar dan die van het NK cross. De Trappenberg klinkt imposant, maar om eerlijk te zijn behelsde het parcours niet meer dan enkele honderden meters vals plat. Toch maakten enkele scherpe bochten in combinatie met vele stukken diepe modder het lopen er niet gemakkelijk op.

MILA'ers actief op de cross

Om 13:00 uur werden Herman Lenferink, Caroline Botman, Arjen van der Logt en Leon Graumans weggeschoten voor drie rondes van ongeveer 3,5 km, oftewel in totaal 10,5km. Arjen was net terug van een week Indonesië waar zijn broertje ging trouwen en zag deze wedstrijd vooral als training. Dat was ook voor Leon het geval in aanloop naar zijn halve-marathondebuut op 19 maart. Toch stond Leon helemaal strak van de spanning. Niet van de wedstrijdspanning, maar van een enorme tonus in de gluteus medius. De eerste ronde ging nog prima, maar die bil werd gaandeweg steeds een beetje pijnlijker en ongemakkelijker. Het scheelde dat Wouter Ploeger toch al een maatje te groot zou zijn. Dat bleek aan het eind van de eerste ronde toen Leon zijn tempo niet meer kon bijbenen en we beiden solo verder gingen. Leon verwachte nog een inhaalslag van Arjen, maar in de tweede ronde werd hij plotseling op de hielen gezeten en gepasseerd door Erik Kallenberg. Het bleef bij de 3e plaats voor Graumans. Arjen volgde na Leon en Caroline behaalde een 2e plek bij de dames senioren (met nog wel enkele masterdames vóór haar).

Herman Lenferink wist ook succes te boeken door eindelijk weer eens een wedstrijd uit te lopen, maar viel niet in de prijzen bij de ubermasters in de categorie 55+. Met een bos bloemen, een pak Huizer speculaaskoeken en heel klein beetje een dikkere portemonnee ging ik weer huiswaarts.

Afgaande op de pijnlijke bilspier kan Leon zich niet voorstellen dat hij die halve marathon goed ga lopen, dus maar hopen op een spoedig herstel…!

NK korte cross

41e    Mischa Petie    9:29
58e    Siem Uittenhout    9:57
63e    Robert Hogerwerf    10:03

NK lange cross (10.800m)

45e          Leonard Tersteeg                 41:14

Trappenbergloop (10.500m)

3e    Leon Graumans    35:21
5e    Arjen van der Logt    36:32
45e (2e Vsen)    Caroline Botman    47:06
117e (23e M55)    Herman Lenferink   57:15

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in