Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Roparun 2011

De Roparun (“Rotterdam Parijs run”) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen. Tot 2004 liepen de deelnemers, destijds nog in het Hemelvaartweekend, van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Dit jaar mocht Ron Bakker als loper mee met het team van Anja Steenhof, de Henzenrunners, team 090. Zijn verslag:

Na lang wachten was het zaterdag 19:27 uur. Op dat tijdstip ging ons team van start. De 1e etappe bestond uit fietsen en om beurten 2km lopen. Wat een geklim tijdens de 1e etappe! Klim na klim na klim en ja hoor… weer een klim.

Dit ging ook zo tijdens onze 2e etappe, maar wij kwamen er als groep goed door heen.

De 3e etappe was iets vlakker en zou dus beter moeten gaan. Ik was al gewaarschuwd door Anja dat iedereen wel een keer een dip zou krijgen. Nou, die kwam er en hoe!

Na de 2e etappe kwam ik in de bus en zat niet lekker in mijn vel. Op de vraag of het goed ging, kon ik nog stoer antwoorden dat alles uitstekend ging en dat ik enorm van de omgeving genoot, maar de rest wist wel beter. Wat ben ik toen diep gegaan die laatste 4 keer. Mijn benen wilden niet, mijn lijf deed zeer, maar het belangrijkste was dat mijn kop niet wilde stoppen. En dan merk je hoe belangrijk je loopmaatjes zijn! Wat werd ik goed opgevangen. Na een massage lekker even rusten en dan weer klaar voor etappe vier. De dip was verdwenen en ik had vleugels. In de dorpjes waren de mensen voor ons midden in de nacht aan het feesten. Geweldig gewoon, al die aanmoedigingen.

Ik liep de laatste 2km van deze etappe en zou hem eindigen in het basiskamp. Het was donker, de wegen waren slecht verlicht en door vermoeidheid werd ik minder scherp. Op het fietspad was een betonplaat die iets omhoog stak en ja hoor (!) daar lag ik languit. Ik had gelukkig genoeg adrenaline in mijn lijf om gauw op te staan en door te gaan.

Op het basiskamp op de tafel kwam onze topmasseur in actie. Wat die allemaal niet kunnen met duct-tape, olie en goeie massages, geweldig gewoon. Ik kon de laatste etappe in aangepaste vorm toch deel uitmaken van de lopersfamilie.

En dan is het moment daar: de Roparun volbracht, de tranen kwamen me begroeten, wat was ik blij. Na de huldiging was het op, toen kwam de vermoeidheid. Thuisgekomen ben ik vrijwel onmiddellijk in slaap gevallen. Maar, ik kan terugkijken op één van mijn mooiste sportmomenten uit mijn sportloopbaan.

De Henzenrunnersfamilie heeft er weer een jonkie bij. Want volgend jaar ben ik er weer bij.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in