Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

SwimBikeRun weer een spetterend succes!

Er is niet veel nodig om tot traditie verheven te worden (dat was na de eerste aflevering al duidelijk) en zo stond op 1 juli, vroeg in de ochtend, al een stel recreanten te trappelen in het Haarrijnse strand voor de start van de 3e Swim-Bike-Run. Alleen of in estafettevorm (met een enkele laatkomende fietser) een stuk zwemmen, fietsen en lopen (grofweg de halve olympische afstand) om dat alles af te sluiten aan een picknicktafel. De bostraining ging weliswaar niet door, maar dit laten we ons niet ontnemen. Bart Broex geeft verslag!

Nou was ik zelf nog net op tijd om Marcel en Mariëlle de juiste weg te wijzen naar de start van het fietsen, dus van het zwemmen weet ik nauwelijks meer dan de uitslagen en naar goed gebruik kwam Michiel ruimschoots voor de anderen uit het water. Bij het fietsen op het behoorlijk natte parcours (het was nog maar net opgehouden met regenen) was hij dan ook een onbereikbaar doel, hoe snel vooral Bert (met Jesper in het wiel) ook over het parcours raasde. De wind blies duidelijk krachtiger dan vorig jaar, het was dan ook lastig om de fietstijden van vorig jaar te verbeteren maar het is sommigen wel gelukt. Er moeten heel wat lopers van start gegaan zijn terwijl ik het fietsen nog stond te verwerken, zo enthousiast hoorde ik Sabien en ook Mel (denk ik) water aangeven aan de lopers.

De lopers waren wel weer zo fanatiek bezig dat ze daar onderweg nog weinig behoefte aan hadden, maar achteraf des te meer. Na het binnenhalen van laatste loper Marjon (die het hele fietsparcours op een fiets met boodschappentassen aflegde) werd het tijd voor prijzen in allerhande categorieën. Prijstechnisch is het natuurlijk slim om niet als broer en zus mee te doen aan de estafette, als je het ook volledig op eigen kracht lukt om bovenop het podium te belanden. Marnelle en Jesper waren duidelijk het snelst en bezetten samen met Brigit, Emma, Roelof en Michiel het podim,. Bij de teams was de combinatie Jan-Bert en Bert de anderen te snel af, voor Max, Oskar en Hans (team van Megen) en Jan-Kees, Amerens en Femke. Maar daarmee hield de prijzenregen niet op, Paul schijnt er zo over gezeurd te hebben na de magere prijzenpot van vorig jaar dat hij nu ook met een eigen prijs naar huis mocht gaan, andere prijzen waren er voor team Fe-Male voor o.a. de onovertroffen teamgeest van Anouk (maar pas na het zwemmen komen opdagen van de rest van de ploeg….) en natuurlijk ook de organisatie en de vrijwilligers.

Rini, Mayke, Marnelle en Jasper, heel erg bedankt voor de organisatie van weer een prachtige SwimBikeRun!

Beeld: Russell Holden via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in