Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Wow, wat een geslaagde sponsorloop!

Gerrieke Grootemarsink brengt verslag uit van een geslaagde sponsorloop. En dat ging zó.

2:18 uur staat er rechtsonder op mijn beeldscherm. Mijn eigen trainingsschema gedaan, nagepraat en geborreld met Chiara en gedoucht en nog lukt het niet om de rust te vinden. Een enorme energie heeft de sponsorloop mij opgeleverd!

Vanmiddag waren we al op tijd begonnen met de opbouw van alle materialen op de baan. Voor mijn eigen rust was ik al vroeg naar de baan gegaan, om zeker te weten dat er voldoende tijd was voor alle voorbereidingen. Gaandeweg kwam er meer hulp bij. Heel fijn om met elkaar zo’n evenement op te pakken. Jij bent met het een bezig, ondertussen worden er van alle kanten andere taken uitgevoerd, waar jij geen omkijken meer naar hebt, heerlijk! Alles verliep voorspoedig! Of nou ja… Alles? 17:10 uur; Angela belt: “Gerrieke, ik sta op de atletiekbaan samen met de danser, maar ik zie helemaal niets en niemand. Waar ben je?” “Hmm… Je staat op de baan??? O, oh, je staat op atletiekbaan Overvecht!!!… Angela, je moet nu in je auto stappen en als de wiedeweer naar atletiekbaan Maarschalkerweerd.” Oei, dan gaan alle voorbereidingen zo goed, zal het dan hier op mis lopen?

Maar nee, exact op tijd (2 min. later mocht de danser beginnen) kwamen zij aan op de baan. Christijn heette iedereen welkom en leidde alle kinderen richting de warming-up. En daar begon het. De Afrikaanse beat klonk over de baan en de sfeer zat er gelijk in. Vol enthousiasme deden alle kinderen mee. Prachtig om te zien hoe alle kinderen zo goed de bewegingen volgen. Trainers, ouders, broertjes en zusjes stond genietend toe te kijken.

Na de warming up mochten de kinderen naar de start, met hun stempelkaart in de hand. Er restte nog een startschot. In een filmpje op een groot scherm waren de kinderen uit Ghana te zien! Zij wensten alle kinderen succes en telden met elkaar af van 5 naar 0 en daarna begonnen alle kinderen vol enthousiasme te rennen. Ondanks dat de afstand zo groot is tussen Ghana en Nederland, leek het even alsof de kinderen toch even dicht bij elkaar waren. Voor mij (en Chiara) een ontroerend moment. De sponsorloop was begonnen!

Onder leuk commentaar en positieve aanmoedigingen van José door de microfoon en muziek van DJ Sieger renden de kinderen zo hard als ze konden. 10 minuten lang was er 100% inzet om maar zoveel mogelijk stempels te halen. Het enthousiasme was groot! De aanmoedigingen van familie en het meelopen van alle trainers, maakte het tot een mooi geheel.

Als afsluiting kregen de kinderen een beker limonade en was er nog een Afrikaanse cooling down. Ondertussen werden het aantal stempels per kaart geteld. En dat waren heel wat stempels! Pupillen C (7 jaar) die 1800 of 2200 meter lopen! Dat is super veel! Dat getuigt van veel doorzettingsvermogen en wilskracht. Alle voorbereidingen.. waren leuk; brainstormen en het samen met Christijn en Marijke uitvoeren. De dagen voor de sponsorloop waren spannend; Hoe zal het allemaal gaan? De sponsorloop zelf… was genieten; de deelname, het enthousiasme, de sfeer. Achteraf… is het super! De energie die het geeft doordat iedereen zich zo hard inzet. Trainers die helpen en stimuleren, ouders die aanmoedigen en ondersteunen, atleten die goed hun best doen. Ik krijg er een ‘samen staan we sterk’ gevoel bij.

En dat doen we dan toch maar even mooi binnen onze atletiekvereniging.

Beeld: Markus Winkler via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in