Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Gebiedsfinale CD: plaatsing landelijke finale door MD en JD

Uitslag: Jongens D en Meiden D plaatsen zich voor de landelijke finale! Wat een spannende wedstrijd. De meiden D stonden er goed voor. En ook voor de meiden C was er duidelijk zicht op de finale!

De jongens D zou zeker spannender, dan wel onmogelijk worden. Ze stonden landelijk 17e, met een kleine achterstand op nummer 12. En bij de landelijke finale gaan de 6 poulwinnaars door, aangevuld met de 6 ploegen met de meeste punten. We weten dan ook dat we in een sterke poul zitten en dat er dus poulwinnaars doorgaan met veel minder punten. Het moest dus voor alle teams knallen worden!

En aangezien het ook nog op 2 locaties is: 2 aparte verhalen. De meiden en de jongens, geschreven door Miriam Hentzen.

Maar eerst de meiden…

De dag van de regionale finale voor de junioren C en D, in Santpoort. Iedereen had er erg veel zin in. Helaas werkte het weer niet echt mee, met over de gehele dag verspreidt vieze regen. Maar daardoor nam de gezelligheid niet af. De dag begon goed voor de meiden junioren D. Met een grandioze estafette in een tijd van 33.01 werden Nalini, Florine, Jinke en Luna eerste. Luna moest daarna gelijk kogelstoten. Daar was ze zelf heel tevreden over want ze had een dik pr van 11.03. Tegelijkertijd moesten Fieke en Nalini horden doen. Ze waren samen in een serie geplaatst. De vorige wedstrijd had Nalini een hele snelle tijd neergezet waarmee ze de lat erg hoog voor haarzelf had gelegd. Helaas lukte het deze wedstrijd niet om dat pr te verbeteren en zat ze er met 2 seconden boven. Maar ja, wat wil je ook met zo’n snelle tijd de vorige keer. Bij Fieke ging het iets beter en ze had zelfs een pr van 11.46 sec.

Toen Fieke en Nalini klaar waren, moest Rachella gaan verspringen. Ze vloog door de lucht in haar tweede sprong en kwam uit op een mooie afstand van 4.22 meter.

Na deze onderdelen had iedereen eventjes pauze, want het volgende onderdeel zou pas een uur later beginnen. Na een uur lekker gekletst en gelachen hebben, stonden Fenna en Florine aan de start van de 1000 meter. Ze startten allebei heel goed en hadden al snel hun plek gevonden in de groep. Na twee rondjes merkte Fenna dat een meisje van een andere club haar wilden inhalen. Maar dat liet ze natuurlijk niet gebeuren! Ze bleef er maar naast lopen. En dat vond dat meisje blijkbaar niet zo leuk. Met een elleboog stoot in Fenna’s zij, viel Fenna op de grond, vlak voor de neus van haar vader. Die hielp haar snel overeind, wat natuurlijk niet mag maar niemand zag het, en Fenna rende zo snel mogelijk door naar de finish en had alsnog een pr van 3.41.27 min. Florine finishte in een mooie tijd van 3.52.52. Helaas geen pr, maar wel een hele mooie tijd.

Ondertussen was Luna aan het speerwerpen. De eerste poging was ongeldig, maar daarna had ze een mooi worp van 22.98 meter. Helaas niet een pr, maar wel een mooie 3’e plaats bij het speerwerpen. Een half uurtje later moest Jinke hoogspringen. Dit had ze al heel lang niet meer gedaan maar het lukte haar toch om haar pr te springen. Namelijk 1.20 meter. Als laatste moesten Fieke en Jinke nog sprinten. Dit deden ze allebei erg goed. Fieke in een tijd van 9.37 sec en Jinke in een tijd van 8.62 sec.
Met al deze mooie prestaties bij elkaar, op een niet zo mooie maar wel gezellige dag, stonden de meiden D 3e van de wedstrijd. Met deze plaats gaan ze door naar de landelijke finale. Gefeliciteerd meiden en bedankt voor de mooie wedstrijd!

Onderdeel    D junior(en)    prestatie    punten    plaats    opmerking
4 x 60 meter    Jinke, Nalini, Florine, Luna    33.01    664    1e    CLUBRECORD!
60 meter horden    Fieke Witte    11.46    430    5e    pr
   Nalini Sreeram    12.91
Verspringen    Rachella Boodoe    4.22    462    4e
Hoogspringen    Jinke van der Sluis    1.20    389    evenaring pr
Kogelstoten    Luna van Velzen    11.03    571    3e    pr
1000 meter    Fenna Albrecht    3.41.27    412    pr
     Florine Sreeram    3.52.52
60 meter    Jinke van der Sluis    8.62    624    3e    echt super snel!
   Fieke Witte    9.37    pr
Speerwerpen    Luna van Velzen    22,98    379    1e
Totaal 2e divisie    3931    3e
8 punten achter nummer 2

De meiden junioren C

De meiden junioren c waren een beetje moeilijk in de benen te krijgen. Een deel van de meiden was net terug van schoolkamp. Over hun gemiddelde uren slaap in voorgaande nachten zullen we het maar niet hebben…
Maar als trotse trainers kunnen we zeggen dat ze wel met een fantastisch goede estafette begonnen. De wissels verliepen heel soepel en het stokje werd onder hoge snelheid doorgegeven. Wietske heeft als laatste loper haar snelste tijd ooit gelopen op een sprint, want haar koppositie wou ze echt niet prijsgeven. Knokken kon ze! Eindresultaat: 42.31 sec.
Kyra was bij de horden in een hele snelle serie geplaatst. Daar schrok ze zo van dat ze zelf ook spontaan heel hard ging lopen. Helaas stonden toen nog wel die horden in de weg… Dat verliep niet helemaal soepeltjes. Maar ze heeft nu wel gevoeld dat ze veel sneller is dan ze zelf eigenlijk denkt! En dat biedt perspectief.

De buienrader had beloofd dat het droog zou worden, kwam iedereen maar steeds weer vertellen. Maar helaas hebben we de hele wedstrijd in de regen afgewerkt. En daar werden de resultaten van de meiden ook een beetje treurig van. De ring bij het kogelstoten en het discuswerpen was zo glad, dat Yara haar werpschoenen snel verwisselde voor haar gewone schoenen. Er viel niet op een normale manier te stoten en te werpen. Bij het kogelstoten wist Yara die gladde ring nog wel te bedwingen en werd ze met 10.75m eerste. Maar het discuswerpen liep iets minder goed af. Martha zat bij het speerwerpen al met haar hoofd in Spanje en voor een echt goed hoogspringresultaat voor Josja was het te glad. Bij het verspringen zette ze wel een mooie afstand neer (4.73m). Wietske’s wens was om onder de 3.40sec. te lopen. Dat had ze al verschillende wedstrijden geprobeerd. En vandaag lukte het! Met 3.39.08 sec en die supersnelle sprint bij de estafette kon zij zeer tevreden naar huis.

Nina had na 800m eigenlijk wel genoeg van die 1000m. Die laatste 200m waren wel heel zwaar voor haar. Maar 3.28.75sec na een kampweek kan je niet slecht noemen. Rebecca (12.13 sec) en Julia (11.05 sec.) liepen tussen enorme sprintkanonnen. Ze hebben goed gelopen en weten nu ook waar ze voor trainen. Helaas was het totale resultaat niet voldoende om naar de landelijke finale door te gaan. Maar het was een team met echte teamspirit; iedereen hield iedereen in de gaten en keek waar aangemoedigd moest worden. Verliep het even iets minder, dan waren er altijd nog de roze koeken! In combinatie met de junioren d was het een gezellig geheel.

En nu de D jongens…

Voor de jongens D was het vroeg opstaan. 9 uur vertrekken uit Utrecht om naar Heerhugowaard te vertrekken,… voor een spannende dag. Officieel 19e in het land voor de gebiedsfinale. Daan kon mee naar de finale en dat zou punten opleveren bij de werpnummers! Dus de jongens gingen strijden waar ze waard voor waren. Anass kwam gewoon ziek op de baan aan, onderweg een keer gestopt om “iets” op te ruimen,.. en toch doorrijden naar de finale. Heel erg stoer!

Op de baan bleek het al snel heel nat te zijn, niet echt ideale omstandigheden. Gijs en Elly kregen het geniale idee om in de buurt een partytent te gaan kopen (dus volgend jaar een eigen tent voor de BBQ!). En toen stonden de spullen en wij droog.

De jongens begonnen fantastisch,.. een nieuw PR op de estafette. van 45.55, naar 45 op de 2e wedstrijd en nu maar liefst 44.82!

En daarna verliep de dag heel snel. Meer punten bij kogel en bij discus, waarbij Daan het echt goed deed. De oefeningen op het veld, een pr met kogel (tja dat broodje kroket hielp dus wel),.. een erg mooie strijd bij hoog, waar Sebastiaan er een sport van maakt om zijn vader en mij in de stress te brengen, door gewoon 2x af te springen op 1.40… maar gelukkig wist hij zich te herpakken en sprong hij (na ook hier 2 foutpogingen) over 1.45 heen. Punten binnen! Bij de horden en sprint heeft Luc echt super gepresteerd. Hij had de beste horden tijd en met sprint een dik pr!

Theun liet zien dat de 1000 meter hem eigenlijk heel goed ligt. De eerste wedstrijd en dan meteen de race goed verdeeld opbouwen “ik ga daar bij de bocht versnellen, dan dat rechte stuk sprinten, zodat ik moet hijgen als ik over de finish kom” en zo geschiedde! Prachtige loopstijl en super om hem te zien strijden.

Anass kwam na de horden naar mij, Miriam, toe om te melden dat hij echt heel erg trilde en ziek was,… jeetje,.. en dan,.. eigenlijk het kind naar huis moeten sturen, maar ook weten dat je daarmee je kans op de landelijke finale verspeeld. Dus ik deed iets wat ik eigenlijk liever niet doe,.. ik vroeg Anass en papa in de kantine lekker warm een kop thee te gaan drinken om het even aan te zien. Bijna een uur later kwam Anass met meer kleur in het gezicht terug. Hij had wat gegeten en voelde zich eigenlijk best goed. Gelukkig! Hoe dan ook, hij liep maar 2 seconden langzamer dan zijn pr, terwijl hij toch echt nog niet lekker was. Wat een toppresatie man! Ik hoop dat je thuis heerlijk in bed bent gaan liggen.

En toen tijdens de wedstrijd telkens de stand bekijken,.. 3e maar de estafette van AAC moest over en die zijn echt heel goed. Toen ineens 6e, met maar 40 punten verschil op nummer 4. Zou Luc dat goed kunnen maken? Hij is snel, maar geen idee hoe die lopers van Lycurgus en Atverni zijn. En na de races de bevestiging dat de loper van Atverni maar 0.05 langzamer was geweest op de sprint,.. tja dat is dus geen finale voor de jongens, want we passeerden Atverni niet, wel Lycurgus.

Omdat we als jurytaak de estafette moesten doen, moesten we wachten op het overlopen van AAC. En het ging weer mis bij hen,.. dus geen uitslag voor dat team. Heel erg jammer voor die jongens, maar betekend voor ons een 5e plaats in het gebied. Dus misschien een klein sprankje hoop,.. misschien ging het bij de andere gebieden wel veel slechter? Wij hebben wel veel meer punten,.. en dus slopende uren voor een trainster 🙂 Elke 5 minuten opnieuw checken.

En eindelijk op zondag rond 20.00 uur staan alle uitslagen online. WE ZIJN DOOR. JONGENS en MEIDEN D BEIDE naar de LANDELIJKE FINALE!

Hoe voelt het nu om bij de beste 12 ploegen van Nederland te horen? De trainers zijn in elk geval APENtrots!

Onderdeel    D junior(en)    prestatie    punten    plaats    opmerking
4 x 80 meter    Luc, Sebastiaan, Anass, Theun    44.82    557    Snelste ooit door dit team!
Discus    Daan de Natris    15.22    212    pr
80 meter horden    Luc Orbons    13.23    563    1e
     Anass Charki    15.83
Verspringen    Sebastiaan van der Grift    4.23    464
Hoogspringen    Sebastiaan van der Grift    1.45    582    2e
Kogelstoten    Daan de Natris    7.82    411    pr
1000 meter    Anass Charki    3.33.87    456
     Theun van der Woude    3.43.98
80 meter    Luc Orbons    10.74    662    2e
   Theun van der Woude    12.84
Totaal 2e divisie    3907    5e

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in