Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Goede prestaties op de C-Spelen: ZILVER

Amsterdam-Ookmeer, 30/31 augustus 3014 – Miriam Hentzen doet verslag van de jaarlijkse C-Spelen. Hoe zullen onze toppers het doen? Lees verder.

Samenvatting

  • Jinke: 1x Zilver en 5e plaats,
  • Luc: CR, 3 finales 6e en 2x 7e
  • Nida: 4e
  • Femke: goede race
  • Juras: sterke aanvallende race

Een verslag van Miriam Hentzen:

Ja hoor, de jaarlijkse C-Spelen. Hoe zullen onze toppers het doen? En ondanks dat ik maar 1 dagje kwam kijken, toch even een verhaaltje.

Na prachtige berichten over finale plaatsen op zaterdag vol enthousiasme richting Amsterdam. Immers (als ploegleider dames moet je de nieuwe lichting in de gaten houden 😉 ). Nida wist op zaterdag een sterke reeks neer te zetten op de 300 horden. In de series liep ze naar de seriewinst, een plaats die haar o zo goed staat en daarmee was de finale in de pocket. Zou ze in de finale met het eeuwige 4e plaats, net buiten podium, kunnen afrekenen? Een snellere finale volgde, helaas ook een aantal andere meiden sneller en de finish foto,…. opnieuw 4e. Je zou er inmiddels geld op kunnen inzettten, want scoren doe je wel. Hoe dan ook een 4e plek is supergoed. Geen medaille, maar wel een trots gevoel om mee te nemen.

Op zondag een klein dompertje. 8 series en de 8 tijdsnelste gaan door. Wind die regelmatig op komt zetten en dan weer gaat liggen maken dus de weersomstandigheden per serie verschillend. Nida staat strak, zeer strak en gaat het blok in. Een mooi slot van de 300 meter en seriewinst! Omdat andere series langzamer zijn geweest lijkt het dus goed te komen tot de laatste serie voor de finale….. in deze serie zijn maar liefst 3 meiden sneller en uiteindelijk is Nida dus 9e, geen finale. Zelfs trainer Joost kwam in volle overtuiging naar de baan om de finale te komen kijken. Helaas. Maar meid, zoals gezegd op de baan. Je komt terug van een blessure, dit is supersterk wat je hebt gepresteerd. Die 300 meter is gewoon 100 meter te kort voor je. Jij komt er wel weer! (En de dames mogen volgend jaar in de competitie toch gewoon op je rekenen?)

Tja, en wat doe je dan als Broer? Nou, gewoon een 800 meter volle bak. Juras zat in de 2e serie en die knalde lekker weg. Waar ik Juras bij de meeste races toch voornamelijk volgwerk heb zien doen, bedacht hij vandaag dat het na 400 meter toch anders moest,… de versnelling werd ingezet en er werd zeer actief richting de 2 koplopers ingezet. Juras die de groep aantrok en met ferme stappen haast maakte. Of het lag aan iets te vroeg de versnelling ingezet te hebben, te weinig lunch, ineens de groeispurt (want hij wordt ineens lang!) of andere redenen weet ik niet, maar de laatste 50 meter ging het moeizamer. Er kwamen wat jongens langszij en Juras haalde nét zijn PR niet…. Maar gelukkig stond trainer Joost langs de kant en een mooi nieuw aanvalsplan zal worden gemaakt

Femke Brouwer kwam op zaterdag in actie en heb ik helaas niet kunnen zien. Aan de tijd te zien zal ze niet ontevreen zijn geweest. Klein beetje langzamer dan haar pr, maar dat had ze pas vlak voor de vakantie gelopen en vakanties helpen meestal niet met het in vorm komen.

Luc Orbons deed op zaterdag de 300 meter en de 100 meter horden. Bij beide onderdelen gewoon de finale en dat is knap met zoveel starts op één dag. Bij de 300 meter zorde bij gewoon voor een nieuw PR in de series. Het is tegelijkertijd een Beste Prestatie. Waarom geen Clubrecord ga ik aan Peter Verburg vragen,… want als het een officieel onderdeel op de C-Spelen is lijkt mij dat logisch :).

Bij de finale van de 300 meter keek Luc nog eens links en recht en dacht die kan ik hebben. Dus als die andere jongens snel starten, dan ik ook! En dat pakte helaas uit dat de 300 meter nu een beetje te lang voelde. Een superbegin,… maar met een minder sterk einde… toch 7e! van Nederland.

En op de 100 meter horden ging het zelfs iets beter. Seriewinsten in de series en halve finale. En tijdens de halve finale ook nog een clubrecord gelopen! Het clubrecord was van Luc Reij met 13.95 en is dus nu van Luc Orbons met 13.82. En in de finale sterk en een mooie 6e plaats behaald!

Op zondag was Luc nog niet klaar en wilde nog een beetje sprinten zonder hekjes. Stabiele races, maar helaas niet zo rap als zijn persoonlijke records. We door naar de finale en 7e van Nederland. Kortom: 3 finales waarvan 1x 6e en 2x 7e van nederland. Een toffe prestatie!

En dan eindigen we met de medaillewinnares: Jinke.

De sprintjes volgens Jinke: Superslecht met 10.80,… Mijn oordeel zou anders zijn,… maar dat geeft niet.

Op verspringen in de kwalificatie een keurige 5.14 en als 4e gekwalificeerd… wat zou dat opleveren in de finale? De meiden zitten behoorlijk dicht op elkaar. In de finale ging het nog ietsjes verder en komt haar eigen clubrecord weer in zicht. Met 5.18 een goede afstand en een 5e plek.

Tja en dan doe je voor de fun even mee bij hinkstap. Je hebt er ongeveer nog nooit van gehoord bij het begin van het jaar en ineens sta je op de C-Spelen te springen om de medailles. Een mooie constructie: de meiden gaan vanaf 2 aanlopen springen. De ene aanloop de 7 meter balk en de ander aanloop de 9 meter balk. En dan had je dus al meteen de verdeling wie voor de medailles in aanmerking komen. Een spannende wedstrijd begon. Nummer 1 was wel duidelijk, maar nummer 2 t/m 4 zaten behoorlijk bij elkaar in de buurt. Met 10.27 in een 2e sprong liet Jinke met 1 vingertje zien dat het 1 cm beter dan haar PR was :)…. en uiteindelijk sprong ze 10.33. nummer 3 naderde nog op 10.25… maar kon Jinke de medaille niet afnemen. Het was duidelijk een prachtige zilveren medaille. En ik meen mij te herinnneren dat ze ook al eens zilver won tijdens de D-Selen indoor… Welke medaille mooier voelt? Ik kan het helaas wel gokken… Hinkstap,… dat doe je toch alleen voor de fun :)….

En wat nu Jinke als je er serieus op gaat trainen?… laat dat Fun alsjebllieft blijven,… maar wellicht wordt het dan ook een serieus onderdeel voor jou 🙂

Uitslagen

Onderdeel Naam Prestatie Opmerking PR? Opmerking
80 meter Serie Jinke van der Sluis 10.82
80 meter Halve finale Jinke van der Sluis 10.80
800 meter Serie Femke Brouwer 2:35.73
300 meter horden Serie Nida Huijben 48.29 Seriewinst
300 meter horden Finale Nida Huijben 47.98 4e!
Versrpingen Kwalificatie Jinke van der Sluis 5.14 4e gekwalificeert
Versrpingen Finale Jinke van der Sluis 5.18 5e! 2e beste sprong ooit
300 meter Series Nida Huijben 43.42 Seriewinst
Hink Stap Sprong Finale Jinke van der Sluis 10.33 ZILVER! PR Beste prestatie (waarom geen officieel CR?)
300 meter Series Luc Orbons 38.24 Gedeelde seriewinst PR Beste prestatie (waarom geen officieel CR?)
300 meter Finale Luc Orbons 38.87 7e!
100 meter horden Series Luc Orbons 14.08 Seriewinst PR
100 meter horden Halve finale Luc Orbons 13.82 Seriewinst PR CR, was van Luc Reij 13.95
100 meter horden Finale Luc Orbons 14.01 6e!
100 meter Series Luc Orbons 11.82 Seriewinst
100 meter Halve finale Luc Orbons 11.77
100 meter Finale Luc Orbons 11.86 7e!
800 meter Series Juras Huijben 2:22.82

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in