Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Jeugdcross als wintersport

Op zaterdag 11 februari was de 3e cross voor de jeugd. Nu onder winterse omstandigheden in Almere. Er waren veel afmeldingen. Dat was jammer want het was prachtig aan rand van de ijsvloer van het Almeerderstrand. Enkele graden onder nul, sneeuw in het zand, geen wind en een heerlijke zon. De familie Brouwer had de schaatsen meegenomen en Femke had een leuke warming-up: ze schaatste op de grote ijsvlakte in afwachting van haar race.

Voor het eerst sinds 2009, toen Fieke Witte won in Woerden, finishte een Phoenix-junior als eerste in de crosscompetitie: Nida Huijben werd na een spannende strijd 1e bij de meisjes D.

Jeugdcross als wintersport

Door iedereen werd er uitstekend gepresteerd, veel Phoenix atleten zaten bij de eerste 10: Juras Hijben 9e (D2), Tim van Enk 4e (D1) en Nina van Eijk 5e bij de C. Bij de pupillen was de ploeg van JA2 wel wat uitgedund, maar Ok de Kiefte en Ole Stam werden 4e en 9e. Ook bij de meisjes A2 Jade Hermkens (4e) en Milou Eijsbroek (7e) goede klasseringen. Noa Doornekamp was 7e bij A1.

De jongsten deden het ook uitstekend: Antoni Elkenbracht was prachtig 3e gevolgd door Dat de Kiefte als 7e bij de pupillen C.

Jeugdcross als wintersport

Jammer is wel dat bij de oudere junioren A en B de deelname van alle verenigingen zo gering is. Ruben Klein werd 3e van de 3, Lara Witte 1e van de 1 en Wietske Brouwer 4e van de 5. Al heel goed dat ze er waren dus!

Veel dank aan de aanwezige trainers Aziz, Miriam en José voor de begeleiding.

Alle uitslagen staan op tigch.nl/cross (poule Zuid). De finale is op 10 maart in Woerden. Binnenkort hoor je of je in de finale mag lopen.

Beeld opening: wmdevos1 via Pixabay

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in