Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

MLA junioren van start in laatste zomeravondcup

8 juni 2011 was het weer een drukte op de baan in Overvecht. De laatste wedstrijd van de zomeravondcup van dit jaar alweer, stond op het programma. De MLA juniorengroep traint normaal gesproken op woensdagavond. Maar na het wat ‘korter’ werk op de competitie en Track Meetings was het wel weer eens tijd voor iets ‘langers’.

Jort, Nina, Wietske en Karlijn meldden zich daarom om 18:30 uur voor de warming-up voor hun 5 km. Deze keer deed trainer Marijke Dijkstra zelf ook mee, na meer dan een half jaar geen wedstrijden meer te hebben gelopen. Bij het inlopen vroegen haar atleten of er ook nog andere junioren meededen, nou nee dus. Maar Marijke kon ze geruststellen met de gedachte dat ze dus van de junioren sowieso 1e (jort) en 1e, 2e en 3e zouden worden. Helaas maakt de organisatie geen onderscheid in junioren en senioren, want een prijs hadden ze eigenlijk wel verdiend! Maar daarover later meer. Een verslag van Marijke Dijkstra.

Om 19:00 uur ging een hele grote groep met lopers van start op de 10 km. Een mooi gezicht vonden mijn atleten (“zie al die benen!”) en ze kregen spontaan zin om ook van start te gaan. Nog een versnelling en ook wij maakten ons klaar voor de start. Gelukkig was het een stuk minder druk op de 5 km en konden we met z’n allen mooi voor aan starten. Precies 10 minuten na de start van de 10 km klonk voor ons het startschot. Ook al zou Jort niet te hard van start gaan, toch nam hij meteen het voortouw en liep de eerste kilometer rond de 8e plaats (tussen allemaal senioren dus!). We liepen eerst 1,5 ronde op de baan en daarna een rondje in de buurt van de baan om vervolgens een grote ronde te maken (richting Zuilen). Ik had vanaf de tweede kilometer een lekker tempo te pakken en kon in de laatste kilometers nog wat versnellen. Jort, die de hele tijd voor me liep, kwam steeds dichter bij totdat ik hem op ongeveer 3,5 km bijhaalde. Hij had wat last van steek in z’n zij, maar hij kon me gelukkig nog bijna een kilometer goed volgen. Daarna moest hij me toch laten gaan en finishte uiteindelijk niet ver achter mij. En met een 17e plaats van de 29 (senioren) deelnemers deed hij het eigenlijk supergoed! Ik was zelf erg tevreden met mijn eerste wedstrijd, Jort toch wat minder omdat hij wel sneller had verwacht te lopen. Maar voor hem was dit ook weer een eerste 5 km sinds lange tijd. Die tijd onder de 20 minuten komt dus nog wel! Overigens weet ik niet zeker of dit nu een PR is, volgens de prestatiedatabase wel, maar waarschijnlijk heeft Jort al eens sneller gelopen op een Berekuilloop. Maar nu heeft hij ook een officiële snelle tijd staan!

Ik had amper tijd om m’n chip los te wurmen uit mijn schoenveters en toen kwamen de meiden er al aan! Eerst was het Nina die een prima tijd liep, zeker na de vele wedstrijden die ze kort achter elkaar liep (donderdag een 600 meter en zondag een 5 km). Ze werd zelfs 4e van de maar liefst 26 (senioren) vrouwen! Volgens de prestatiedatabase heeft ze meer dan 2 minuten van haar beste tijd afgehaald, maar ik vraag me af of Nina niet al eens eerder (nog sneller?) heeft gelopen. In ieder geval een super tijd en prestatie weer dus! Achter Nina volgde Wietske die wel moe was maar technisch nog steeds erg mooi liep. Zij finishte als 6e in een tijd van 24.17. Volgens mij is dat een PR, maar de uitslag van de Vechtloop kan ik helaas niet meer terugvinden en misschien was ze daar nog iets sneller. Vlak achter Wietske kwam Karlijn, die in ieder geval een dik PR op de klokken zette! Zij finishte als 7e en haalde meer dan 1 minuut van haar beste tijd tot dan toe af. De meiden waren tevreden en vonden het leuk weer eens een wegwedstrijdje te doen.

Wat overigens ook niet onvermeld mag blijven is dat van de meiden ook een ouder meedeed aan de 5 of 10 km wedstrijd. En ook zij deden het goed! Bert (vader van Nina) liep een mooie 20.40 en de moeder van Wietske die afgelopen weekend nog een halve marathon liep (!) zette ook een prima prestatie neer. De enige bikkel die de 10 km aandurfde was de moeder van Karlijn en met de aanmoedigingen op de laatste 100 meter perste ze er ook nog een mooie eindsprint uit en haalde daarbij nog wat mannen in. Helemaal super dus!

Naast deze junioren en hun ouders deden er nog veel meer atleten van Phoenix mee. Die uitslagen zie je hieronder:

5 km – mannen

Co Laan                             18.31

Paul Kommeren                20.09

Bert van Eijk                       20.40

Govert van Eeten               20.43

Vincent Klarenbeek            20.54

Jort Brandenburg                21.25 (17e!)

Piet Peiren                            21.54

Peter Bosman                       23.23

Marcel Stam                          23.32

Arjan Pathmamanoharan    25.06

5 km – vrouwen

Marijke Dijkstra                21.05

Nina van Eijk                     23.42 (4e!)

Wietske Brouwer              24.17 (6e!)

Karlijn van de Vusse         24.26 (7e!)

Hayat Rricha                      26.31

Agnes Hemmes                 26.56

Claudette Corinde             27.33

Rini van Blokland               28.57

Enny Burmanjei                 36.33

10 km – mannen

Wim van Teutem              40.59

Martijn Estor                     42.25

Dimitri Grigoriadis            45.08

Robert Segers                   53.12

10 km – vrouwen

Lucienne van de Vusse    52.43

Bekijk de foto’s van de Zomeravondcup 2011 hier.

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in