Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NK Junioren: Jinke 2x BRONS, iedereen een PR

Breda, 26-28 juni 2015 – Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen Junioren in Breda. Drie spannende, okselklotsende dagen waar vijf B-junioren van Phoenix aan meededen. Met 2x brons, (halve) finaleplaatsen, en voor ál onze deelnemers een PR als resultaat.

Vrijdag 26 juni

Verspringen Jinke: BRONS

De inzet is hoog deze wedstrijd. Het gaat niet zozeer om de medailles, maar om de winst: naast Jinke heeft ook Eva een kwalificatie voor de EYOF in Georgië op zak, en de uitslag vandaag is bepalend voor wie er echt naartoe mag…

De wedstrijd begint goed. In de eerste sprong wordt Jinke eerste met 5,59, wat ze kan vasthouden tot sprong vijf. Dan komt er één iemand langszij. Waarmee de wedstrijd bloedstollend spannend wordt. Jinke verbetert zich naar 5,64 in de voorlaatste poging. In de laatste poging worden echter alle verhoudingen overhoop gegooid. Nummer vier wordt nummer drie, nummer drie wordt nummer twee, nummer vier gaat naar nummer één, waarmee Jinke van nummer één op drie belandt – en blijft vanwege die laatste verre, maar ongeldige poging. BRONS!!!

Maar het is wel brons met gemengde gevoelens. Supergoed gesprongen, geen EYOF. Dat is flink balen! Eén troost: de gevreesde inentingen zijn niet nodig. En zorgen over een ontmoeting met een losgeslagen tijger uit de verdronken dierentuin in Tiblisi ook niet. Voor de zuurverdiende medaille is het vervolgens lang wachten op het CP. Tijd genoeg om het leed te laten zakken. Zondag nieuwe kansen op eremetaal, zonder de druk van de EYOF. Gewoon lekker springen, dat scheelt…

400H Luc: series en door naar de finale

Ondertussen loopt Luc een 400H, waarin hij publiek en zichzelf verrast. In het begin behoudend, vervolgens sprintend, maar ook met even slecht uitkomen bij een van de laatste hordes loopt hij zo de finale binnen met een nieuw PR van 57.79. Zaterdag mag hij de finale lopen!

400H Fieke: nieuw PR

Nadat de hordes weer iets lager gezet worden, is het de beurt aan Fieke. Ze blijft mooi bij en pakt de hordes in een constant tempo. Met een prachtige 66.86 als resultaat, een nieuw PR!

Zaterdag 27 juni

100 meter Luc: series en halve finale

Zaterdag bijt Luc het spits af. Dat betekent enorm vroeg van huis, om anderhalf uur van tevoren je nummer op te halen. Zo te zien op liveresults zitten de 400H van gisteren nog in zijn benen: hij mag met 11.88 als tweede tijdsnelste naar de halve finale. Bij deze halve finale op de 100 meter blijft het ook, Luc eindigt zesde in zijn serie met 11.91.

400 meter Nida: series, halve en door naar de finale

Vandaag de series en halve finales 400 meter. Nida staat in baan 1 van de eerste serie. Het ziet ernaar uit dat ze makkelijk door moet kunnen naar de halve finale vanmiddag. En dat doet ze ook door als tweede te finishen in de serie met 58.58. En hoewel de halve finale met 59.33 iets trager gaat, mag Nida wel als eerste tijdsnelste naar de finale die op zondag gelopen wordt…

400 meter Juras: nieuw PR

Op de deelnemerslijsten was hij eerst nog tweede reserve, maar inmiddels mag Juras gewoon starten vandaag. Derde serie, baan 6. En dat maakt hij waar ook, want hij gaat steeds harder: een nieuw PR van 57.17!

Finale 400H Luc: zevende

Eindelijk dan de finale. Kan het harder dan gisteren? Helaas zit het er niet in. De teller blijft staan op 59.72, de zevende plek.

Zondag 28 juni

Hinkstapspringen Jinke: BRONS

Vroeg op, want hinkstapspringen voor de meisjes B staat om 10.23 uur geprogrammeerd. Jinke verzekert zich met de eerste sprong al van een finaleplaats. Maar ze moet verder voor een medaille, want na de derde sprong is ze van de derde positie gedaald naar ze vijfde. Nummer 1 is staat ‘meters’ voor. Nummer 2 weet gebruik te maken van haar lengte en kan ook vrij zeker zijn van haar plek. Maar voor het brons is Jinke zeker in de race. Ze verbetert zich dan ook in sprong 4 naar 11,19 en komt daar niet meer voorbij, maar de anderen ook niet. Haar tweede bronzen medaille!

200 meter Luc: series en door naar de halve finale

Een uurtje later arriveert Luc voor de 200 meter. De series komt hij met 23.69 gemakkelijk door, maar in de halve finale moet hij zes anderen voor laten gaan en eindigt hij met 23.94.

Finale 400 meter Nida: nieuw PR

In de series en de halve finale ging het al erg hard. Deze finale zal Nida nog harder moeten om een podiumplek te veroveren. Maar ook de andere meiden weten dat. Na een spannende race eindigt Nida als zevende, met een nieuw PR van 57.81.

Die-hard

En een eervolle vermelding gaat naar Bas, die er álle dagen als echte die-hard van begin tot eind bij was om te coachen, aan te moedigen en te filmen!

Beeld: Hans & Suzanne Jonkers

Actueel

Clubnieuws

ZomerAvondCup: deze Phoenix-bikkels waren van de partij

24-04-2024

De eerste avond van de ZomerAvondCup zit er weer op. De aftrap vond plaats door de kidsrun waar de jeugd met veel enthousiasme 1km aflegde. Gevolgd door de 5km-lopers, die

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in