Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Seizoensafsluiting Mila junioren

Het klinkt wat vreemd aangezien het voor de meesten voelt alsof we net weer begonnen zijn na de vakantie, maar trainer Leon Graumans doelt natuurlijk op de afsluiting van het baanseizoen 2016. Het plan was om op vrijdagavond naar Wageningen te gaan met Mojalefa voor een rappe 5000m.Ook Femke stond te trappelen om na een lange voetblessure weer eens aan de start van een wedstrijd te staan. Helaas voor Femke was de trainer dit keer onverbiddelijk; de trainingen gaan pas sinds kort weer goed dus voorzichtigheid is nog geboden: even nog geen wedstrijd.

Leon Graumans:

Jammer genoeg werd het uitje naar Wageningen ook voor de trainer gedwarsboomd en wel door Mojelefa; hij was in de week voorafgaand aan de race ziek geweest. In de uitslagen is wel te zien dat Leonard Tersteeg (34 jaar – wat een verschil met de jeugd) wel present was en een pr noteerde met 16:30.83. Dat had een mooie jeugd versus bijna-masterbattle kúnnen zijn…!

Ter compensatie van het gemis van Wageningen was er gelukkig allang afgesproken om met de hele groep mila junioren – op een enkeling na die verhinderd was – te gaan trainen in park Transwijk en na afloop pannenkoeken te bakken en te eten bij ‘De Trainer’ thuis.

Seizoensafsluiting mila junioren

Terwijl we in het park een luchtballon op zagen stijgen maakten we er een leuke training van waarbij de luchtballon voor de meeste toch net iets interessanter werd bevonden dan het lopen zelf. Dit soort toestanden laten zich echter gemakkelijk combineren. Rondjes om de luchtballon rennen bracht het beste van twee werelden samen.

Seizoensafsluiting mila junioren

Terug van de training kroonden Femke en Sanne zich tot keukenprinsessen door uitstekende pannenkoeken te bakken. De ‘mannen’ hadden meer oog voor de Playstation (waarvan ikzelf de ‘aan’ knop nog nooit beroerd heb…) en mijn bluetooth draagbare speaker waaruit plotseling muziek van smakeloze artiesten knalde – ik heb nog een lange opvoedkundige weg te gaan met die jeugd…! – dan voor het kookgebeuren. Maar zodra er een pannenkoek klaar was wisten ze de keuken toch wel weer heel snel te vinden. Datzelfde gold voor het ijs wat ná de pannenkoeken klaar stond om verorbert te worden.

Een geslaagd initiatief, al zeg ik het zelf. Goed voor de groepsdynamiek en wat al niet meer. Vooral erg gezellig en dat lijkt mij minstens zo belangrijk. En nu op naar de crossen en wie weet indoor, al duurt dat nog even. In ieder geval, woensdag gaan we gewoon weer verder met trainen! Oh ja, voor junioren die mee willen doen: elke woensdag van 17:30 tot 19:00 mila-training op Maarschalkerweerd!

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in