Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Seizoensafsluiting Mila junioren

Het klinkt wat vreemd aangezien het voor de meesten voelt alsof we net weer begonnen zijn na de vakantie, maar trainer Leon Graumans doelt natuurlijk op de afsluiting van het baanseizoen 2016. Het plan was om op vrijdagavond naar Wageningen te gaan met Mojalefa voor een rappe 5000m.Ook Femke stond te trappelen om na een lange voetblessure weer eens aan de start van een wedstrijd te staan. Helaas voor Femke was de trainer dit keer onverbiddelijk; de trainingen gaan pas sinds kort weer goed dus voorzichtigheid is nog geboden: even nog geen wedstrijd.

Leon Graumans:

Jammer genoeg werd het uitje naar Wageningen ook voor de trainer gedwarsboomd en wel door Mojelefa; hij was in de week voorafgaand aan de race ziek geweest. In de uitslagen is wel te zien dat Leonard Tersteeg (34 jaar – wat een verschil met de jeugd) wel present was en een pr noteerde met 16:30.83. Dat had een mooie jeugd versus bijna-masterbattle kúnnen zijn…!

Ter compensatie van het gemis van Wageningen was er gelukkig allang afgesproken om met de hele groep mila junioren – op een enkeling na die verhinderd was – te gaan trainen in park Transwijk en na afloop pannenkoeken te bakken en te eten bij ‘De Trainer’ thuis.

Seizoensafsluiting mila junioren

Terwijl we in het park een luchtballon op zagen stijgen maakten we er een leuke training van waarbij de luchtballon voor de meeste toch net iets interessanter werd bevonden dan het lopen zelf. Dit soort toestanden laten zich echter gemakkelijk combineren. Rondjes om de luchtballon rennen bracht het beste van twee werelden samen.

Seizoensafsluiting mila junioren

Terug van de training kroonden Femke en Sanne zich tot keukenprinsessen door uitstekende pannenkoeken te bakken. De ‘mannen’ hadden meer oog voor de Playstation (waarvan ikzelf de ‘aan’ knop nog nooit beroerd heb…) en mijn bluetooth draagbare speaker waaruit plotseling muziek van smakeloze artiesten knalde – ik heb nog een lange opvoedkundige weg te gaan met die jeugd…! – dan voor het kookgebeuren. Maar zodra er een pannenkoek klaar was wisten ze de keuken toch wel weer heel snel te vinden. Datzelfde gold voor het ijs wat ná de pannenkoeken klaar stond om verorbert te worden.

Een geslaagd initiatief, al zeg ik het zelf. Goed voor de groepsdynamiek en wat al niet meer. Vooral erg gezellig en dat lijkt mij minstens zo belangrijk. En nu op naar de crossen en wie weet indoor, al duurt dat nog even. In ieder geval, woensdag gaan we gewoon weer verder met trainen! Oh ja, voor junioren die mee willen doen: elke woensdag van 17:30 tot 19:00 mila-training op Maarschalkerweerd!

Actueel

AV Phoenix

Indoor Clubkampioenschappen 6 januari 2024

11-12-2023
Jeugd indoorwedstrijd 2 januari 2010

De inschrijving voor de indoor clubkampioenschappen op 6 januari in Galgenwaard is open. Indoor Clubkampioenschappen in Sportcentrum Galgenwaard voor alle leden van Fit, Phoenix en U-Track. Iedereen doet een driekamp

lees verder...
Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in