Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Vrijdagavond Indoor 2012

Naast de succesvolle vrijdagavond Track Meetings gedurende het zomerseizoen, heeft Utrecht nu ook een tweetal vrijdagavond indoor-meetings op vrijdagavond 6 januari en vrijdagavond 21 januari 2012 georganiseerd.

Algemeen

Deze wedstrijd zal worden gehouden in Sportcentrum Galgenwaard. De ruimte in de indooraccomodatie is beperkt. Er is geen rondbaan waardoor we alleen sprint- en technische nummers op het programma hebben. Er zijn drie zones in de hal die gelijktijdig gebruikt kunnen worden: een sprintbaan voor 50m, 60m en 60m horden, een strook voor hoogspringen en daarnaast officiële verspringbak.

Categorieën

De wedstrijd staat open voor Junioren D, C, B, A, Senioren en Masters.

Voorlopig chronologisch overzicht

Het voorlopige chronoloog ziet er als volgt uit:

  • 19:30 50m – hoog / ver groep 1
  • 20:10 60m groep A
  • 20:30 ver groep 2
  • 21:10 60m horden
  • 21:30 ver groep 3
  • 22:00 60m groep B

Bij de 50m en 60m zijn alle categorieën door elkaar en is de serie-indeling op verwachte eindtijd. Je kunt je op de 60m inschrijven voor groep A of groep B. Het idee is dat je dan makkelijker je eigen combinatievoorkeur kunt aangeven. Bijvoorbeeld je komt wat later en dan kies je voor ver in groep 2 en 60m in groep B. Of je wilt een 50/60m combinatie doen en kiest dan voor groep A. Bij de 60m horden wordt begonnen voor MD,MC en JD. Dan voor MB, MA, en JC. Dan V, dan JB, JA en als laatste M (Masters worden ingedeeld bij de categorie die bij hun afstand en hoogte hoort).

Bij het verspringen en hoogspringen zijn ook alle categorieën door elkaar. Het verspringen is in drie groepen verdeeld zodat het per groep niet te lang duurt. Aantal pogingen minimaal 4 (er zijn geen finales), afhankelijk van het aantal inschrijvingen per groep kunnen dat er 6 worden.

Hoogspringen begint op 1m33, vervolgens 1.38-1.43-1.48 enz en er is 1 groep voor alle categorieën. Mochten er grote verschillen zijn tussen de aanvangshoogtes dan wordt er tussentijds opnieuw ingesprongen.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. Bij problemen of vragen kun je mailen naar [email protected]. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst. Bij inschrijving je naam, categorie, licentienummer en verwachte prestatie aangeven, en indien van toepassing je gewenste groep. De loopnummers worden op beste prestatie ingedeeld (snelste eerst). Geef je geen tijd op dan kan het zijn dat je als Senior bijvoorbeeld tegen een Junior D loopt!

Inschrijfkosten

€ 3,50 per nummer, te betalen op de dag zelf bij het ophalen van het startnummer

Spikes

Vanwege de vloer zijn alleen spikes met speciale indoorpuntjes toegestaan. De gemeente heeft de volgende puntjes voorgeschreven: type Christmas Tree, colour black, size 5 mm. Uiteraard mag er ook op gewone schone sportschoenen gelopen worden. De puntjes zijn tijdens de wedstrijd te koop bij de ingang van de atletiekhal. Kosten € 0,50 per puntje.

Schoenen

Naast spikes mogen in de zaal alleen sportschoenen worden gedragen. Dit geldt dus ook voor begeleiders.

Beeld: © Andrea Piacquadio via Pexels

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in