Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Hoe kom ik aan een RaceRunner?

Voor de trainingen hebben we een aantal RaceRunners beschikbaar. Na een proefperiode kan er door de gebruikers zelf ook een worden aangeschaft.

In veel gemeentes wordt deze voor sportactiviteiten vergoed via de WMO.

Aanschaf via de WMO

De RaceRunner kan aangevraagd worden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO) van jouw gemeente. Hierbij moet aangegeven worden dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Dus niet gesproken over een loophulpmiddel, want dan keurt de gemeente de aanvraag vrijwel zeker af, omdat loophulpmiddelen onder de zorgverzekering vallen.

De WMO keert meestal uit in de vorm van een budget dat de aanvrager mag besteden aan een sporthulpmiddel. De hoogte van dit bedrag verschilt per gemeente. Over het algemeen is dit bedrag voldoende om een RaceRunner aan te schaffen. Let hierbij op of onderhoud voor een aantal jaren ook ingekocht kan worden.

Wat zijn de voorwaarden voor verkrijgen van een RaceRunner?

De meeste gemeenten stellen als eis dat je kind lid moet zijn van een sportvereniging waar de RaceRunner daadwerkelijk gebruikt kan worden. Als je kind al een sporthulpmiddel heeft, bijv een sportrolstoel, dan kan de RaceRunner niet aangevraagd worden. De gemeente vergoedt normaal gesproken slechts één sporthulpmiddel. De RaceRunner aanvragen als “speelhulpmiddel” wordt vooralsnog zelden of niet goedgekeurd.

Hoe doe ik een aanvraag via de gemeente?

De manier waarop de aanvraag wordt gedaan verschilt per gemeente. Je kunt als ouder zelf de aanvraag doen, vaak via de website van de gemeente (zoekterm bij Google: WMO en naam van de betreffende gemeente). De werkwijze verschilt helaas wel per gemeente. Meestal komt een onafhankelijke adviseur de aanvraag beoordelen en is medische informatie nodig van een arts.

Document mogelijke vergoeding van RaceRunner door WMO

Good to know

Het is belangrijk aan te geven dat het gaat om een sportvoorziening. Meld dat je kind graag wil sporten en dat dat niet kan zonder sporthulpmiddel. Participeren in een sport(vereniging) is niet mogelijk zonder sporthulpmiddel.

Wie beslist of mijn kind een Racerunner vergoed krijgt?

Uiteindelijk beslist een adviseur of indicatiesteller van de gemeente of je kind in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor andere opties tot aanschaf van de RaceRunner: racerunning.nl

Bron: racerunning.nl

Alles over RaceRunning

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in