Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Hoe kom ik aan een RaceRunner?

Voor de trainingen hebben we een aantal RaceRunners beschikbaar. Na een proefperiode kan er door de gebruikers zelf ook een worden aangeschaft.

In veel gemeentes wordt deze voor sportactiviteiten vergoed via de WMO.

Aanschaf via de WMO

De RaceRunner kan aangevraagd worden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO) van jouw gemeente. Hierbij moet aangegeven worden dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Dus niet gesproken over een loophulpmiddel, want dan keurt de gemeente de aanvraag vrijwel zeker af, omdat loophulpmiddelen onder de zorgverzekering vallen.

De WMO keert meestal uit in de vorm van een budget dat de aanvrager mag besteden aan een sporthulpmiddel. De hoogte van dit bedrag verschilt per gemeente. Over het algemeen is dit bedrag voldoende om een RaceRunner aan te schaffen. Let hierbij op of onderhoud voor een aantal jaren ook ingekocht kan worden.

Wat zijn de voorwaarden voor verkrijgen van een RaceRunner?

De meeste gemeenten stellen als eis dat je kind lid moet zijn van een sportvereniging waar de RaceRunner daadwerkelijk gebruikt kan worden. Als je kind al een sporthulpmiddel heeft, bijv een sportrolstoel, dan kan de RaceRunner niet aangevraagd worden. De gemeente vergoedt normaal gesproken slechts één sporthulpmiddel. De RaceRunner aanvragen als “speelhulpmiddel” wordt vooralsnog zelden of niet goedgekeurd.

Hoe doe ik een aanvraag via de gemeente?

De manier waarop de aanvraag wordt gedaan verschilt per gemeente. Je kunt als ouder zelf de aanvraag doen, vaak via de website van de gemeente (zoekterm bij Google: WMO en naam van de betreffende gemeente). De werkwijze verschilt helaas wel per gemeente. Meestal komt een onafhankelijke adviseur de aanvraag beoordelen en is medische informatie nodig van een arts.

Document mogelijke vergoeding van RaceRunner door WMO

Good to know

Het is belangrijk aan te geven dat het gaat om een sportvoorziening. Meld dat je kind graag wil sporten en dat dat niet kan zonder sporthulpmiddel. Participeren in een sport(vereniging) is niet mogelijk zonder sporthulpmiddel.

Wie beslist of mijn kind een Racerunner vergoed krijgt?

Uiteindelijk beslist een adviseur of indicatiesteller van de gemeente of je kind in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor andere opties tot aanschaf van de RaceRunner: racerunning.nl

Bron: racerunning.nl

Alles over RaceRunning

Actueel

Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...
Clubnieuws

Derde plek voor Ineke van Koldam op NK korte cross

01-12-2022

Na periode van herstel is het voor onze Ineke meteen al bij de eerste de beste wedstrijd raak. Hoppa, plek 3 en meteen weer tussen de nationale top! Well done

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

01-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:💡 Lichtjesloop 2021: it

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in