Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Hoe kom ik aan een RaceRunner?

Voor de trainingen hebben we een aantal RaceRunners beschikbaar. Na een proefperiode kan er door de gebruikers zelf ook een worden aangeschaft.

In veel gemeentes wordt deze voor sportactiviteiten vergoed via de WMO.

Aanschaf via de WMO

De RaceRunner kan aangevraagd worden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO) van jouw gemeente. Hierbij moet aangegeven worden dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Dus niet gesproken over een loophulpmiddel, want dan keurt de gemeente de aanvraag vrijwel zeker af, omdat loophulpmiddelen onder de zorgverzekering vallen.

De WMO keert meestal uit in de vorm van een budget dat de aanvrager mag besteden aan een sporthulpmiddel. De hoogte van dit bedrag verschilt per gemeente. Over het algemeen is dit bedrag voldoende om een RaceRunner aan te schaffen. Let hierbij op of onderhoud voor een aantal jaren ook ingekocht kan worden.

Wat zijn de voorwaarden voor verkrijgen van een RaceRunner?

De meeste gemeenten stellen als eis dat je kind lid moet zijn van een sportvereniging waar de RaceRunner daadwerkelijk gebruikt kan worden. Als je kind al een sporthulpmiddel heeft, bijv een sportrolstoel, dan kan de RaceRunner niet aangevraagd worden. De gemeente vergoedt normaal gesproken slechts één sporthulpmiddel. De RaceRunner aanvragen als “speelhulpmiddel” wordt vooralsnog zelden of niet goedgekeurd.

Hoe doe ik een aanvraag via de gemeente?

De manier waarop de aanvraag wordt gedaan verschilt per gemeente. Je kunt als ouder zelf de aanvraag doen, vaak via de website van de gemeente (zoekterm bij Google: WMO en naam van de betreffende gemeente). De werkwijze verschilt helaas wel per gemeente. Meestal komt een onafhankelijke adviseur de aanvraag beoordelen en is medische informatie nodig van een arts.

Document mogelijke vergoeding van RaceRunner door WMO

Good to know

Het is belangrijk aan te geven dat het gaat om een sportvoorziening. Meld dat je kind graag wil sporten en dat dat niet kan zonder sporthulpmiddel. Participeren in een sport(vereniging) is niet mogelijk zonder sporthulpmiddel.

Wie beslist of mijn kind een Racerunner vergoed krijgt?

Uiteindelijk beslist een adviseur of indicatiesteller van de gemeente of je kind in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor andere opties tot aanschaf van de RaceRunner: racerunning.nl

Bron: racerunning.nl

Alles over RaceRunning

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in