Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix weer twee trainers rijker

Zaterdagochtend in het pittoreske Woerden was het volle bak bij AV Clytoneus. Het ‘aftrain’-dagje voor de recreanten aspirant-trainers Ronald Ouwerkerk en Anouk Vos. De pupillen van de ervaren rotten in het vak Jannet Vermeulen en Barend Janbroers  waren er in ieder geval klaar voor!

En dat mag ook wel die vele oefentrainingen, de workshops in een net iets te koude zaal met krukken waar je na een dag een hele corestability training aan over hield om erop te kunnen blijven zitten. En niet te vergeten het overheerlijke slootwater met een vleugje cafeïne en speculaasje. The Trainers Life, je moet er wat voor overhebben!

Anouk

Anouk Vos mocht als eerste. Zij werd door examinator Pieter mee naar binnen genomen voor een soort van intake gesprek. Nog even snel de recreanten crew aan de warming-up zetten, zodat de atleten met 15 minuten klaar en warm voor de mini-training zouden zijn. De opdracht voor Anouk was om aan Pieter een stukje loopscholing en kern te laten zien. Omdat Anouk nog niet zeker wist of de atleten wel goed warm waren, kregen ze eerst wat korte steigeruns voor de loopscholing.

aftrainen anouk: anouk geeft instructies

  • Oefening uitleggen voor de groep ✔
  • Trainer tegen de zon in, zodat atleten wel goed zicht hebben ✔

aftrainen anouk: anouk geeft instructies

  • Juiste tijden meegeven voor de kern ✔️

aftrainen anouk: gwenne, mariska, miriam, anouk en rini

  • Nog even op de foto, zodat de recreanten op de bostraining wel straks goed geinformeerd konden worden.

Halverwege de kern mocht Anouk naar binnen voor het verlossende antwoord… 🤞

Ronald

En toen mocht Ronald Ouwerkerk. Hetzelfde riedeltje natuurlijk. Dus de atleten snel een warming-up laten doen en dan op intake gesprek bij de examinator. Funfact: de examinator van Ronald heeft trainer Karin de trainerscursus gegeven. Klein wereldje toch? Aan Ronald de taak om een warming-up te verzorgen met een stukje loopscholing.

aftrainen Ronald: ronald geeft instructies

  • Zicht op alle atleten ✔

aftrainen Ronald: ronald geeft instructies

  • Beetje corrigeren ✔

Nou na ca. 20 minuten mocht Ronald ook weer naar binnen voor het verlossende antwoord. Zoals jullie op de foto in de opening kunnen zien, zijn we weer twee trainers rijker. Met vlag & wimpel geslaagd!

Jannet was trots op haar pupillen, Ronald en Anouk waren vooral erg blij dat die brakke workshopsessies erop zaten. Tijd voor het echte werk!

Jannet en Barend bedankt weer voor het begeleiden van onze nieuwe trainers. Ronald zal gaan meedraaien op de maandag- en woensdagavond en Anouk versterkt het team van Karin en Barend op de woensdag. Veel succes (en plezier) gewenst!

Voor een overzicht van de recreantentrainingstijden en -groepen, klik hier.

 

Actueel

Clubnieuws

Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt jou

27-01-2023

Door de torenhoge inflatie en de hoge energieprijzen kunnen steeds meer ouders/verzorgers helaas de sport- of cultuurdeelname van hun kinderen niet meer betalen. Mogelijk betreft dit ook onze kinderen. Het

lees verder...
Clubnieuws

Oproep deelnemers onderzoek ontlastingsverlies bij hardlopers

26-01-2023

Ontlastingsaandrang en verlies is een bekend onderwerp onder hardlopers. Op dit moment is er nog nooit onderzoek gedaan naar deze groep dames en weten we niet waarom er niet vaker

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

26-01-2023

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC

lees verder...

Agenda

januari 2023
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« dec   feb »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in