Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Bata: Historische prestatie Utrechtse studenten

Na een fantastische race die begon om 1:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag en eindigde met een spetterende slotetappe op de campus van Enschede is het Universiteitsteam Utrecht geeindigd op een prachtige 3e plaats in de Universiteitscompetitie!

Daarnaast heeft ons team de prijs voor het best verbeterde universiteitsteam in de wacht gesleept door de tijd van vorig jaar met maar liefst 15% te verbeteren. Twee prestaties die alleen tot stand konden komen door ongekend goede lopers, een goede logistieke organisatie en een grote teamspirit. Utrecht staat op de kaart en daar zijn we trots op!

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland. De race telt 25 etappes en loopt van Nijmegen naar Enschede. Dit jaar streden 306 teams van 25 man om de eerste plaats in het algemeen klassement, en 13 teams (de Universiteitssteden) om de winst in het Universiteitsklassement. Waar lopers in het algemene klassement niet per se hoeven te studeren en een aantal van deze teams zich liever vol láten lopen dan dat ze vol gáán lopen, staan bij de Universiteitscompetitie de eer van de stad, het teamgevoel en een topprestatie voorop.

Bata: Historische prestatie Utrechtse studenten

Utrecht maakte nooit veel indruk, tot enkele jaren terug eindelijk een 5e en 4e plek werden bereikt. Na een teleurstellende 9e plek vorig jaar, besloten enkelen van ons het roer om te gooien. Met een team van 7 man, waarvan 5 Phoenix-leden (Elize, Lisa, Merel, Sieger en Willem D) is sinds september hard gewerkt om een team op te zetten dat een gooi kan doen naar een podiumplek bij de 36e Batavierenrace. Gemakkelijk was het niet. Een deel van de lopers had er weinig vertrouwen in, bovendien zorgde de datum aan het begin van de meivakantie ervoor dat velen op trainingskamp waren. Daarbij kwam ook nog de ongelukkige combi met de competitie de dag erna.

Ongelukkig, omdat zowel de competitie als de Bata bij uitstek wedstrijden zijn waar atleten kunnen laten zien ook over een goede teamspirit te beschikken.

Gelukkig ging er ook veel goed: we organiseerden enkele succesvolle teamuitjes (borrel, selectiewedstrijden, trainingen). Zowel vanuit Phoenix, als van de schaatsers van Softijs en de wielrenners van Domrenner kwam veel medewerking. Ook sportcentrum Olympos werkte graag mee, en op de valreep kwam er nog een flinke pot subsidie vanuit de UU en HU om jasjes te laten maken. Alleen de pers toonde weinig interesse en in de laatste dagen leek het nog bijna helemaal mis te lopen toen wederom enkele heren zich afmeldden, terwijl alle reserves al ingezet waren. Hulde voor Nick en Hendrikjan (net herstellende van knieblessure), die zich opwierpen als invallers.

In de nacht van vrijdag op zaterdag begon het en het was meteen één groot feest. Alles liep perfect: het papierwerk, de paspoortcontrole, het vervoer, de wissels. Al snel werd de 3e positie gepakt en heel eventjes heeft Utrecht zelfs de kop overgenomen van favoriet Groningen. Dat was niet lang houdbaar, maar die 3e plaats is nooit meer afgegeven en na 10 uur, 59 minuten en 32 seconden wist Utrecht dan eindelijk voor het eerst die podiumplek te bemachtigen. In het kielzog van Wageningen, dat nog maar net z’n 2e plaats veilig wist te stellen. Met de eindtijd werden zelfs alle ploegen in het algemene klassement voorbijgesteefd. De atleten van Phoenix hebben hieraan een grote bijdrage geleverd met Renske, Hendrikjan (ex-Phoenix), Marijke en John in de nacht, Sieger en Nick in de ochtend, en Saskia en Leonard op de slotetappes. Saskia wist het oude parcoursrecord te verbeteren, maar helaas ging ook een nog snellere Keniaanse daar overheen. Leonard liep de race van z’n leven en was zelfs 9 seconden sneller dan Saskia. ’s Avonds werd het team gehuldigd en mocht ieder mooie prijzen in ontvangst nemen voor zowel die 3e plaats, als voor het best verbeterde Universiteitsteam.

Bata: Historische prestatie Utrechtse studenten

Volgend jaar weer, met de jasjes en de opgebouwde teamspirit van dit jaar, maar wel met een grotendeels nieuwe commissie. Want wij gaan even rusten nu.

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in