Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Maandverslag april

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand april. April stond in het teken van de Batavierenrace, maar de studenten hebben ook andere dingen gedaan.

Activiteiten

Zaterdag 8 april begon met wat mist, maar die zou later verdwijnen door de komst van een heerlijke aprilzon. In de vroege ochtenduren heeft de paashaas op de atletiekbaan paaseieren verstopt. Deze eieren mochten de studenten na de training gaan zoeken. Er waren 6 ‘speciale’ eieren (hard gekookte, gekleurde eieren)  en heel veel chocolade eieren. De paashaas had ze extra goed verstopt, om de studenten extra goed te laten oefenen voor wanneer ze tijdens Pasen zelf de eitjes moesten gaan zoeken. De eerste chocoladeeitjes werden al snel gevonden, maar de studenten kwamen er al snel achter dat ze goed verstopt waren. Langzaam maar zeker werden de eitjes gevonden onder de hoogspringbak, op de polsstokhoog-lat en natuurlijk in de verspringbakken. Met wat tips van Hajo (die heeft de paashaas wat eieren zien verstoppen) werden alle ‘speciale’ eieren gevonden. Of alle chocolade paaseitjes gevonden zijn, blijft een mysterie. Met 3 speciale eieren, was Koen de grote winnaar van deze zoektocht. De eieren zijn onderling verdeeld en lekker opgepeuzeld.

Donderdag 20 april werden de stembanden van de studenten alvast warm gedraaid voor het bataweekend tijdens het karaoke bij café Ome Willem. Er werd uit volle borst meegezongen met die heerlijke meezingertjes. Dion en Mia (de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival) zijn er niks bij, vergeleken met dit zangtalent van de studenten ;).

Uitwisselingen

In februari waren we op bezoek bij Het Zinkstuk voor de uitwisseling. Donderdag 13 april kwamen ze eindelijk bij ons trainen. Door goed gezelschap van het Zinkstuk, zijn de zwemmers beter voorbereid op het Batavierenweekend.

Wedstrijden

De maand april begon met het natte NSK Ekiden in Delft. Daarnaast betraden enkele studenten het strijdtoneel van de 5000m en Engelse mijl tijdens de Keistad baancompetitie. Daarnaast deden enkele atleten nog individueel een baanwedstrijd of een wegwedstrijd, maar lag de focus voornamelijk op het Bataweekend! Sam heeft voor DUB een verslag geschreven en foto’s gemaakt van het Batavierenweekend. Het verslag van het Phoenix-team is hier te lezen.

Vooruitblik

In de maand mei beginnen de grotere baanwedstrijden weer, met 2 competitiewedstrijden, verschillende trackmeetings en eind mei het NSK Meerkamp! Ook zullen er weer volop activiteiten zijn, check de afbeelding hieronder:

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws Commissies

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in