Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Maandverslag juni

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentegroep in de maand juni. De maand juni bouwde zich op met wedstrijden, activiteiten en veel warmte, richting de afsluitende barbecue.

Activiteiten

Op zaterdag 3 juni gingen de atleten nachtkanoën. Het nachtkanoën begon weliswaar in het licht, maar dat gaf omstanders de mogelijkheid om de studenten na de Pride-optocht nog aan te moedigen. Onder een prachtige zonsondergang voeren de studenten door de oude gracht. Na een snelle pitstop vervolgden de studenten hun tocht onder een schitterende volle maan over de grachten en overwonnen ze de bekende lage tunnels met gevaar voor eigen leven.

Een week later stond de spelletjesmiddag op het programma. De training was vooraf al om 09:00 uur gepland, wat goed uitkwam met het warme weer. Na een warme en pittige sprinttraining was er tijd om spelletjes op de baan (in de schaduw) te spelen, met als thema: water💧. Er werd fanatiek gestreden bij het flessenvoetbal, het vullen van emmers en een variant van stoelendans met sponsen. Tussen de spellen door werd er sponslummelen gedaan, een verfrissende activiteit.

Al die actieve activiteiten zijn ook vermoeiend voor het lichaam. Het is belangrijk om de hersenen ook op andere manieren te gebruiken dan voor sport- en beweegdoeleinden. Zo gingen de studenten op donderdag 15 juni na de training creatief aan de slag met het maken van hun eigen Phoenix-shirt. Op een mooi wit shirt kon ieders creatieve brein losgaan, wat resulteerde in prachtige kunstwerken!

Een week later werden de hersenen gekraakt tijdens de Pubquiz. Twaalf atleten streden in de teams ‘Felix Forever’ en ‘Gele Nijn’. In acht rondes werd de algemene kennis getest, waarbij in vier rondes ook actueel nieuws ter sprake kwam en in vier rondes verschillende thema’s zoals muziek en huisdieren werden behandeld. Het winnende team maakte slechts vier fouten van de 90 punten. Helaas hadden onze atleten niet die algemene kennis, maar met een top 8-plek voor Felix Forever en een 16e plek voor Gele Nijn hebben ze hun best gedaan!

Wedstrijden

Ook deze maand deden onze atleten weer volop mee aan wedstrijden, waaronder de trackmeetings (op vrijdag 2 juni en vrijdag 16 juni) op onze baan. We reisden ook af naar het FBK stadion voor het NSK Baan. Onze toppers Jelle en Hanad waren ook bij de Next Generation Athletics-wedstrijd, waar Jelle een mooi PR op de 5000m behaalde!

Afsluitende barbecue

Deze maand stond bol van de activiteiten, waaronder op de laatste dag van de maand. Op vrijdag 30 juni vond de afsluitende barbecue plaats op de Cambrigdelaan. De studenten kwamen bij elkaar om gezellig samen te eten en bij te praten. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om de verschillende commissieleden te bedanken voor hun bijdrage aan het afgelopen jaar. Ze kregen een sleutelhanger met het nieuwe logo erop!🤩 Ook waren er nieuwe stickers aanwezig en gingen alle aanwezigen fanatiek aan de slag om alles wat los en vast zat te bestickeren!

Hoewel het eten om 8 uur al op was, bleven veel atleten hangen om gezellig na te praten. Op deze manier werd het afgelopen schooljaar op een leuke manier afgesloten en kan er al vooruitgekeken worden naar de zomer. De studenten blijven in de zomer vrolijk doortrainen, dus kom vooral langs!

Voor nu, geniet van je vakantie!🌞 Na de zomer staan er alweer genoeg leuke activiteiten op de planning. Tot dan!

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws Commissies

Actueel

Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...
Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in