Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Cross

Op zaterdag 25 februari begon de dag nog met een kleine regenbui, maar nadat die laatste buien overgevlogen waren, ondanks de harde wind die er de gedurende dag aanwezig was, kwam de zon door. Onder geweldige omstandigheden werd de Paarse Boscross + NSK Cross gehouden.

Na een fietsrit van 30 minuten vanaf Station Eindhoven, kwamen we aan bij de locatie. Gelegen in het bos, aan een ven, was het een pittoreske start en finish locatie van de 2de editie van de Paarse Boscross. En dankzij de drone filmpjes  van het parcours, waren we voorbereid hoe er gelopen moest worden.

Doordat er in de ochtend tijdens de Paarse Boscross vertraging was opgelopen (technische mankementen), werd het NSK Lange Cross met 15 minuten verlaat. De atleten die aan de late kant waren, kregen zo extra tijd om extra warm te worden. Ondanks dat de zon scheen, stond er de hele dag wel een koude wind en was het in de schaduw niet bepaald aangenaam. Dat deerde Eri niet om samen met Feliks, de atleten de hele dag aan te moedigen!

De wedstrijd

Op de Lange Cross gingen Evy, Mathijs, Noury, Sandra en Tom het rondje Obelix trotseren. Dit heeft iedereen supergoed gedaan! Daarna was het tijd voor de Korte Cross mannen, waar Hajo, Petrus en Wessel 1 rondje Idefix + 2 rondjes Asterix liepen. Deze kon op de oorspronkelijke tijd starten. Binnen de kortste keren was iedereen binnen, behalve één atleet die de tijd nam om van het mooie natuurlandschap te genieten. Vervolgens waren de vrouwen aan de beurt op de Korte Cross. Hier is Maud mooi 6e geworden, Joly 10e en Nienke op karakter 16e geworden.

De vrouwen van de Korte Cross hadden een paar tellen de tijd voordat de (mixed) estafette van start ging. Omdat er niet verwacht werd dat er zoveel teams zouden meedoen aan de estafette, waren er te weinig batons. Gelukkig dacht Jens van de organisatie snel en mochten de overige teams met takjes gaan lopen als baton.

Na de prijsuitreiking was er – zoals bij elk NSK – een ludiek onderdeel, a.k.a. rennen en bier drinken 🍻. Ondertussen konden mensen douchen bij de atletiekbaan van Asterix. En daarna: nog lekker een frietje en onbeperkt snacks (!), om met een goede bodem tot het einde te gaan feesten.

Dank voor de goede organisatie en we zien jullie allemaal graag bij het NSK Indoor!

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...
Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in