Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sfeerverslag NSK Cross

Zaterdag 27 januari was het weer tijd voor het jaarlijkse NSK Cross, dit keer in het zonovergoten Maastricht! In het zuiden van de stad, aan de rand van de ENCI kalksteengroeve en aan de voet van de befaamde Sint-Pietersberg, lag de start van de cross. De dag begon vrolijk want we konden onze startnummers ophalen bij Nienke .

De cross

De lopers van de korte cross mochten als eerste het strijdtoneel betreden. Ruim 4 kilometer moest er worden afgelegd. Dat is op zich al een respectabele afstand, waar het niet dat er na een paar honderd meter op dit parcours een heuse heuvel opdoemde met maar liefst 4 haarspeldbochten! Hajo was dapper genoeg om de strijd met de heuvel aan te gaan, maar sneuvelde onderweg wel waardoor z’n hele scheenbeen open lag. Toch liep hij de wedstrijd uit.

Na de korte cross was het de beurt aan de langere duurlopers. Tom, Pieter, Noury en Jennifer maakten zich klaar om 2 keer (voor de dames) of zelfs 3 keer (voor de heren) de heuvel te beslechten. Dat ging natuurlijk uitstekend! Er werd gelachen en gezwaaid naar de camera en er werd onderweg genoten van het heerlijke weer. De spierpijn voelden ze gelukkig de dag erna pas.

Daarna stond de sprintcross op het programma dat eigenlijk uit niets meer bestond dan zo snel mogelijk heuvel op en heuvel af. Bij Anja ging dat laatste ongeveer 2 keer zo snel als het eerste. Gelukkig viel de gladheid in de afdaling mee en kwam ze heelhuids over de finish.

Als laatste mochten de dames van de AcCie, versterkt door Noury, hun 4x500m estafette gaan afleggen. Met een rondje om het meertje bleven de hoogtemeters beperkt, maar dat maakte het plezier niet minder. De gele trein kwam enthousiast bewapend met de Phoenix vlag over de finish .

Eten en feest

Na een wandelingetje naar een grot in de namiddagzon was het tijd om ons op te maken voor het eten en het feest. De commissie serveerde wafels als toetje . Het feest begon al vroeg en de toon werd gelijk gezet door de polonaise te starten. Waar een deel van de groep de laatste trein terug naar Utrecht pakte, bleven de echt grote spelers nog tot in de kleine uurtjes dansen in het centrum van Maastricht. Kortom, een prachtige dag vol zon, sportiviteit en plezier!

Benieuwd naar de uitslagen? Klik dan hier.

Studenten Trainingstijden Studentennieuws Commissies

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in