Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Verslag NSK Ekiden

Zaterdag 1 april ging een deel van de studentengroep op weg naar Delft voor het NSK Ekiden, om daar in teamvorm een estafette te mogen lopen. In twee teams van zes atleten hebben de studenten samen twee marathons overwonnen!

De Wedstrijd

Met twee teams aan de start (een Phoenix team en een mix team met andere studenten atletiekverenigingen) klonk het startschot en de wedstrijd was begonnen! De eerste lopers hadden de 5 km etappe door de bossen en over smalle bruggetjes in Delft, waarna ze in een wisselvak op de atletiekbaan in Delft het lintje door mochten geven aan de volgende lopers! Zo volgde de etappes van 10km – 5km – 10km – 5km en tot slot een etappe van 7.2 km! Iedereen die terugkwam van zijn etappe was lekker modderig en moe. Een paar van onze lopers hebben zelfs PR’s gelopen op het parcours van NKS Ekiden!

Na de wedstrijd volgde een lekkere maaltijd waarbij al een paar drankjes genuttigd werden om het succes te vieren dat beide teams gefinisht zijn! Na het eten was er een ludiek onderdeel, waarbij de studenten een soort stoelendans deden, maar dan met hoepels. Twee van onze studenten stonden hierbij in de finale, waarbij ze na een aantal ronden er toch beide uitlagen.

En toen was het tijd voor het feest, waarbij de leukste hitjes werden gedraaid! Om middernacht klonken er overal felicitaties voor de jarige job!! Het was een erg geslaagde dag met fantastische prestaties en een hele gezellige sfeer!

Dank voor de organisatie en op naar het bata-weekend!

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in