Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Verslag NSK Ekiden

Zaterdag 1 april ging een deel van de studentengroep op weg naar Delft voor het NSK Ekiden, om daar in teamvorm een estafette te mogen lopen. In twee teams van zes atleten hebben de studenten samen twee marathons overwonnen!

De Wedstrijd

Met twee teams aan de start (een Phoenix team en een mix team met andere studenten atletiekverenigingen) klonk het startschot en de wedstrijd was begonnen! De eerste lopers hadden de 5 km etappe door de bossen en over smalle bruggetjes in Delft, waarna ze in een wisselvak op de atletiekbaan in Delft het lintje door mochten geven aan de volgende lopers! Zo volgde de etappes van 10km – 5km – 10km – 5km en tot slot een etappe van 7.2 km! Iedereen die terugkwam van zijn etappe was lekker modderig en moe. Een paar van onze lopers hebben zelfs PR’s gelopen op het parcours van NKS Ekiden!

Na de wedstrijd volgde een lekkere maaltijd waarbij al een paar drankjes genuttigd werden om het succes te vieren dat beide teams gefinisht zijn! Na het eten was er een ludiek onderdeel, waarbij de studenten een soort stoelendans deden, maar dan met hoepels. Twee van onze studenten stonden hierbij in de finale, waarbij ze na een aantal ronden er toch beide uitlagen.

En toen was het tijd voor het feest, waarbij de leukste hitjes werden gedraaid! Om middernacht klonken er overal felicitaties voor de jarige job!! Het was een erg geslaagde dag met fantastische prestaties en een hele gezellige sfeer!

Dank voor de organisatie en op naar het bata-weekend!

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in