Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Indoor

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de lichte sneeuwval een dag eerder lag alles er prachtig wit bij. Het leek net alsof het winter was. Eenmaal veilig aangekomen bij het Omnisport, was er geen last meer van de weersomstandigheden en kon er gestreden worden voor een mooi resultaat.

Het NSK Indoor werd georganiseerd door onze vereniging. Maandenlang hebben Eri, Ingmar, Nienke, Joly, Hilde en Tom deze wedstrijd voorbereid. Die goede voorbereiding was zeker terug te zien! Met behulp van alle vrijwilligers van onder andere AV Phoenix en de andere SAV’s (studenten atletiek verenigingen), heeft iedereen zonder veel problemen het ingeschreven onderdeel kunnen doen! 🤩

De wedstrijd

Ondanks dat er dus al veel studenten betrokken waren bij de organisatie of als vrijwilliger aanwezig waren, betraden er ook een paar van onze studenten het strijdtoneel.

Zo deden Ruben (7,82 sec), Karsten (8,06 sec) en Hajo (8,20 sec) mee aan de 60 meter bij de mannen en Tamara (8,79 sec) bij de vrouwen; deed Doortje mee aan de 60mH, hier is ze helaas tegen de horde aangekomen. Dat deert haar niet om later in de middag met een open knie te vrijwillligen bij hoog!; werd Hanad 4de op de 800 meter; liep Karsten (25,53 sec) de 200 meter bij de mannen en Tamara (30,74 sec) bij de vrouwen, en werd Jelle met een mooie eindsprint (van 400 meter) 1ste op de 3000 meter met een tijd van 8:37,71!!

Na wat vertraging, doordat er een speciale 9 baans serie was tijdens de 60 meter halve finale (goed opgelost Tom!), mochten de 400 meter lopers knallen. Frans werd hierop knap 7de en Hanad liep naar een mooie 19e plek. Ondertussen stootte Wessel de kogel, terwijl hij ook insprong voor hink-stap-springen, naar 10,71 meter. Hajo en Ruben stootte zichzelf naar plek 18 en 19. Uiteindelijk sprong Wessel nog naar 10,81 meter bij het hink-stap-springen.

Nog meer toppers

Na een hele dag (vanaf 10:00 uur in de ochtend!) alle atleten aangemoedigd te hebben, op Felix (mascotte) en de vlag gepast te hebben, mocht Anouk, samen met Sandra, eindelijk haar 1500 meter lopen. Daar liepen ze beide mooi naar respectievelijk plek 6 en 7. Na alle losse onderdelen was het nog tijd voor de 4×200 meter. Daar stonden ‘De Gele Metro’ en ‘De Gele Trein’ aan de start. Hier had onze Frans nog een mooie eindsprint in de benen, waarmee hij de Gele Trein de serie winst gaf.💪

*Er deden ook studenten mee die wel voor team Utrecht uitkomen, maar niet voor de vereniging (studentengroep) AV Phoenix. Zo liep Wietse na zijn 60m, 60mh series, 200 meter, de 60mh finale (6e). Yordi werd op 5 seconde van Jelle 2de op de 3000 meter, en Quinn deed mee aan de 200 meter (9e) en werd op de 400 meter 3de!

Beerchase

Een NSK wedstrijddag sluit traditiegetrouw af met een ludiek onderdeel. Dit keer was het een Beerchase🐻. Dit keer niet dom bier zuipen en estafette rennen, er mag namelijk niks genuttigd worden op het middenterrein. Nee, dit keer werden de atleten uitgedaagd om als een beer te lopen, oftewel op handen en voeten. Dit prachtige idee is door niemand minder dan onze eigen trainer Rutger bedacht, hiervoor wordt hij rijkelijk beloond met een chocolaatje. Voor de toeschouwer was het amuserend om deze estafette te aanschouwen. Nadat iedereen van Phoenix, die nog aanwezig was, had geholpen met opruimen en het middenterrein klaar zetten voor de pupillen wedstrijd de dag erna, was het hoog tijd om lekker te gaan eten bij de squashbaan. Voor enkele commissieleden was het mooi de tijd om even bij te komen van de afgelopen week en de lange dag die ze hebben meegemaakt.

Na het eten werd de dag doorgezet met een gezellig feest dat tot half 4 duurde. Na een korte nachtrust werd iedereen om 7:15 uur wakker gemaakt door de prachtige stem van Hilde. Met een ontbijtje voor onderweg was iedereen rond 8:00 de deur uit, huiswaarts.

Dank voor de organisatie! Rust lekker uit en kom weer beetje op adem. Maar niet te lang want het volgende NSK komt er al aan, het NSK Ekiden. Die wedstrijd zal 1 april in Delft plaatsvinden en dat is geen grap!

Heb je onze andere socials ook al gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Uitnodiging huldiging NK-medaillewinnaars

20-03-2023

Er zijn weer een boel NK’s geweest (indoor, weg & cross). En daar zijn uiteraard weer veel Utrechtse successen (Hellas, U-Track en Phoenix) behaald. Hoog tijd om deze atleten in

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen Cross 2023

16-03-2023

Op zondag 2 april worden de Clubkampioenschappen Cross 2023 gehouden in het Panbos. Ook interessant:Runnersworld Track Meeting 16 mei: uitslagen en foto’sAV Phoenix organiseert Nederlandse Kampioenschap U20 & U18…Competitiewedstrijden voor

lees verder...
Studentennieuws

NSK Indoor

16-03-2023

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de

lees verder...

Agenda

maart 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in