Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sinterklaas en een Phoenix-inburgingstest

Utrecht, vrijdag 7 december 2007 – Gisteren was het weer zover. De jaarlijkse sinterklaasavond van Phoenix. Dit jaar gehouden met 14 atleten in een werfkelder aan de Oude Gracht. En het was een groot succes!

Een verslag van Jeroen:

Voor mij was het als nieuw lid de eerste keer dat ik de sinterklaasavond meemaakte. En dat heb ik geweten. Het was de bedoeling dat je voor jouw lootje een gedicht en een surprise maakte. Weet je wat ik kreeg… Een heuse phoenix-inburgingstest!! Voorop stond een foto van mijn eerste wedstrijd: de Haasjes Cross. Daarna werd de jury voorgesteld. Een kleine stukje eruit: “Hij studeert geneeskunde, zij gaat beginnen met een studie psychologie en de laatste studeert farmacie.” Weet jij, wie dit zijn? Gelukkig, stonden er voor mij foto’s bij.

Ik moest drie tests ondergaan om te slagen voor een succesvolle Phoenix loopbaan.
De eerste test was mentaal. Daarvoor was de Mooney Closure Test geruikt. De test bestond uit negen afbeeldingen met gezichten en die moest ik tellen. Een makkie dus.

De volgende stap was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van pepernoten binnen een minuut. We hadden geen pepernoten, dus was het tijd voor improvisatie. Door de jury werd vervolgens het bakje Japanse mix aangewezen om een toren te bouwen. En ik kan je nu uit ervaring vertellen dat je daar heel slecht torens mee kan bouwen. Mijn torentje werd zes stukjes hoog.

Na de Japanse mix kwam de kennis test. De vragen waren: “Wat is Renske’s favoriete afstand?” Die wist ik gelukkig door de gedichten en een beetje hulp van mijn buurvrouw.

“Wat is Daniel’s pr op de 100m?” Daar zat ik er als kenner dik dertig seconden naast. En de laatste: “Wat is Ayla’s pr bij hoogspringen?” Als mijn schatting had geklopt, had Ayla het wereldrecord verbeterd. Misschien dat dat ooit nog eens gaat lukken. Wie weet.
Onthoud je samen met mij het aantal fouten voor test drie?

Test drie was het spierpijn onderdeel en bestond uit buikspieren en opdrukken. “Voor elk fout antwoord moet het desbetreffende jurylid je een passende buikspieroefening laten doen.” Toen ik dit las, dacht ik: “Help!” De eerste oefening was een stabiliteitsoefening. Ik moest dertig seconden in opdrukhouding op mijn ellebogen rustend gaan liggen. Weet je welke oefening ik bedoel? Ik hield het precies dertig seconden vol. Nou moet ik erbij vertellen dat mijn pr op twintig seconden ligt. Ter indicatie Stefan en Renske hielden het dik anderhalve minuut vol. Vraagt bij mij dus nog wel wat training. De tweede oefening kreeg ik van jurylid Daniel. Dat was op handen en voeten 14 keer rondjes draaien. Die hoefde ik gelukkig niet te de doen, omdat ik een rokje aan had. Was dat even mazzel.

Uitslag: met m`n hakken over de sloot geslaagd voor de test. Ik kreeg van de jury een 6- en had daardoor recht op mijn cadeau. Ik vond het een geweldige surprise. En het was met recht: “Dank u Sinterklaas!”

Beeld: Marjon Besteman-Horn via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

ZomerAvondCup: deze Phoenix-bikkels waren van de partij

24-04-2024

De eerste avond van de ZomerAvondCup zit er weer op. De aftrap vond plaats door de kidsrun waar de jeugd met veel enthousiasme 1km aflegde. Gevolgd door de 5km-lopers, die

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in