Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sinterklaas en een Phoenix-inburgingstest

Utrecht, vrijdag 7 december 2007 – Gisteren was het weer zover. De jaarlijkse sinterklaasavond van Phoenix. Dit jaar gehouden met 14 atleten in een werfkelder aan de Oude Gracht. En het was een groot succes!

Een verslag van Jeroen:

Voor mij was het als nieuw lid de eerste keer dat ik de sinterklaasavond meemaakte. En dat heb ik geweten. Het was de bedoeling dat je voor jouw lootje een gedicht en een surprise maakte. Weet je wat ik kreeg… Een heuse phoenix-inburgingstest!! Voorop stond een foto van mijn eerste wedstrijd: de Haasjes Cross. Daarna werd de jury voorgesteld. Een kleine stukje eruit: “Hij studeert geneeskunde, zij gaat beginnen met een studie psychologie en de laatste studeert farmacie.” Weet jij, wie dit zijn? Gelukkig, stonden er voor mij foto’s bij.

Ik moest drie tests ondergaan om te slagen voor een succesvolle Phoenix loopbaan.
De eerste test was mentaal. Daarvoor was de Mooney Closure Test geruikt. De test bestond uit negen afbeeldingen met gezichten en die moest ik tellen. Een makkie dus.

De volgende stap was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van pepernoten binnen een minuut. We hadden geen pepernoten, dus was het tijd voor improvisatie. Door de jury werd vervolgens het bakje Japanse mix aangewezen om een toren te bouwen. En ik kan je nu uit ervaring vertellen dat je daar heel slecht torens mee kan bouwen. Mijn torentje werd zes stukjes hoog.

Na de Japanse mix kwam de kennis test. De vragen waren: “Wat is Renske’s favoriete afstand?” Die wist ik gelukkig door de gedichten en een beetje hulp van mijn buurvrouw.

“Wat is Daniel’s pr op de 100m?” Daar zat ik er als kenner dik dertig seconden naast. En de laatste: “Wat is Ayla’s pr bij hoogspringen?” Als mijn schatting had geklopt, had Ayla het wereldrecord verbeterd. Misschien dat dat ooit nog eens gaat lukken. Wie weet.
Onthoud je samen met mij het aantal fouten voor test drie?

Test drie was het spierpijn onderdeel en bestond uit buikspieren en opdrukken. “Voor elk fout antwoord moet het desbetreffende jurylid je een passende buikspieroefening laten doen.” Toen ik dit las, dacht ik: “Help!” De eerste oefening was een stabiliteitsoefening. Ik moest dertig seconden in opdrukhouding op mijn ellebogen rustend gaan liggen. Weet je welke oefening ik bedoel? Ik hield het precies dertig seconden vol. Nou moet ik erbij vertellen dat mijn pr op twintig seconden ligt. Ter indicatie Stefan en Renske hielden het dik anderhalve minuut vol. Vraagt bij mij dus nog wel wat training. De tweede oefening kreeg ik van jurylid Daniel. Dat was op handen en voeten 14 keer rondjes draaien. Die hoefde ik gelukkig niet te de doen, omdat ik een rokje aan had. Was dat even mazzel.

Uitslag: met m`n hakken over de sloot geslaagd voor de test. Ik kreeg van de jury een 6- en had daardoor recht op mijn cadeau. Ik vond het een geweldige surprise. En het was met recht: “Dank u Sinterklaas!”

Beeld: Marjon Besteman-Horn via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...
Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in