Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Topsportplan 2014, wij stellen voor…

Met trots kunnen we mededelen dat we ook dit jaar weer een aantal van onze topatleten kunnen ondersteunen via het Topsportplan. Met dank aan sponsors, zoals bijvoorbeeld adviesbureau A-advies, is het voor ons mogelijk deze atleten een financiële ondersteuning te bieden in hun weg naar de top.

We hebben 3 oude bekende in de personen van Menno, Mariska en Luc. Maar ook drie nieuwe talenten namelijk Marijke, Jeroen en Bas. Bestuurslid Bas Jubels stelt de atleten even kort voor.

Menno Zuidema

Deze specialist op de midden afstanden is inmiddels al een vertrouwd gezicht in ons Topsportplan. Afgelopen jaar had hij groot succes op het Nederlands kampioenschap indoor waar hij 2e werd op de 1500m. Als je meer wil weten over Menno (foto ↑ ) kan je een kijkje nemen op mennozuidema.nl.

Mariska Bun

Richt zich vooral op de korte horden. Afgelopen jaar was ze helaas veel geplaagd door blessures maar desondanks heeft ze wel weer de nodige medailles geoogst op het Nederlands indoor junioren en het Nederlands studenten kampioenschap.

Luc Reij

Luc is met zijn pas 16 jaar de jongste maar loopt wel het langste rond bij Phoenix. Na het doorlopen van de jeugdafdeling heeft hij zich enkele jaren geleden aangesloten bij de trainingsgroep van Henk van der Lans. Al jarenlang zit hij bij de top op de junioren NK’s en haalt hij daar regelmatig medailles en ook titels. Afgelopen jaar is hij met het oog op de EYOF geswitcht van de korte horden naar de lange horden.

Marijke de Visser

Is een midden- en lange afstandsloper. Na een gastlidmaatschap is ze nu al weer een jaartje lid van Phoenix. In dat jaar heeft ze al flink wat clubrecords verpulverd en worden de persoonlijke records aanzienlijk verbeterd. Op de nationale kampioenschappen is ze een vaste waarde in de top 10.

Jeroen Eerden

Deelname aan de Olympische Spelen op de 400mh, dat is de droom van Jeroen. Toen hij met zijn plan bij ons kwam wilden we hem graag steunen. Jeroen heeft als jeugdatleet al laten zien dat hij talent heeft, nu is het zaak om dat uit te bouwen onder de goede begeleiding van zijn trainer Henk van der Lans. Zie ook zijn site: jeroeneerden.crowdsport.nl.

Bas Land

Is de laatste aanwinst in de horde groep. Na een periode als gast lid is hij nu volwaardig lid van AV Phoenix. Al regelmatig nam Bas deel aan NK’s voor junioren, voor komend jaar is een finale plaats op het NK senioren zijn doel. Volg hem via basland.nl.

Jeroen en Bas hebben weliswaar nu nog niet aan de limieten voldaan, maar we zijn onder de indruk van hun progressie en motivatie. Daarom hebben we ze in de geest van het Topsportplan een beperkte ondersteuning aangeboden, mits ze in 2014 die limieten halen.

We wensen alle zes de atleten veel succes het komend seizoen en hou ze in de gaten en moedig ze aan op weg naar het behalen van hun dromen.

Actueel

Studentennieuws

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...
Clubnieuws

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords. Ook interessant:Phoenix-dames verpletteren wederom parcoursrecords bij de…Zomeravondcup 2023:

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in