Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Topsportplan 2014, wij stellen voor…

Met trots kunnen we mededelen dat we ook dit jaar weer een aantal van onze topatleten kunnen ondersteunen via het Topsportplan. Met dank aan sponsors, zoals bijvoorbeeld adviesbureau A-advies, is het voor ons mogelijk deze atleten een financiële ondersteuning te bieden in hun weg naar de top.

We hebben 3 oude bekende in de personen van Menno, Mariska en Luc. Maar ook drie nieuwe talenten namelijk Marijke, Jeroen en Bas. Bestuurslid Bas Jubels stelt de atleten even kort voor.

Menno Zuidema

Deze specialist op de midden afstanden is inmiddels al een vertrouwd gezicht in ons Topsportplan. Afgelopen jaar had hij groot succes op het Nederlands kampioenschap indoor waar hij 2e werd op de 1500m. Als je meer wil weten over Menno (foto ↑ ) kan je een kijkje nemen op mennozuidema.nl.

Mariska Bun

Richt zich vooral op de korte horden. Afgelopen jaar was ze helaas veel geplaagd door blessures maar desondanks heeft ze wel weer de nodige medailles geoogst op het Nederlands indoor junioren en het Nederlands studenten kampioenschap.

Luc Reij

Luc is met zijn pas 16 jaar de jongste maar loopt wel het langste rond bij Phoenix. Na het doorlopen van de jeugdafdeling heeft hij zich enkele jaren geleden aangesloten bij de trainingsgroep van Henk van der Lans. Al jarenlang zit hij bij de top op de junioren NK’s en haalt hij daar regelmatig medailles en ook titels. Afgelopen jaar is hij met het oog op de EYOF geswitcht van de korte horden naar de lange horden.

Marijke de Visser

Is een midden- en lange afstandsloper. Na een gastlidmaatschap is ze nu al weer een jaartje lid van Phoenix. In dat jaar heeft ze al flink wat clubrecords verpulverd en worden de persoonlijke records aanzienlijk verbeterd. Op de nationale kampioenschappen is ze een vaste waarde in de top 10.

Jeroen Eerden

Deelname aan de Olympische Spelen op de 400mh, dat is de droom van Jeroen. Toen hij met zijn plan bij ons kwam wilden we hem graag steunen. Jeroen heeft als jeugdatleet al laten zien dat hij talent heeft, nu is het zaak om dat uit te bouwen onder de goede begeleiding van zijn trainer Henk van der Lans. Zie ook zijn site: jeroeneerden.crowdsport.nl.

Bas Land

Is de laatste aanwinst in de horde groep. Na een periode als gast lid is hij nu volwaardig lid van AV Phoenix. Al regelmatig nam Bas deel aan NK’s voor junioren, voor komend jaar is een finale plaats op het NK senioren zijn doel. Volg hem via basland.nl.

Jeroen en Bas hebben weliswaar nu nog niet aan de limieten voldaan, maar we zijn onder de indruk van hun progressie en motivatie. Daarom hebben we ze in de geest van het Topsportplan een beperkte ondersteuning aangeboden, mits ze in 2014 die limieten halen.

We wensen alle zes de atleten veel succes het komend seizoen en hou ze in de gaten en moedig ze aan op weg naar het behalen van hun dromen.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in