Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Trainer Herman Lenferink

Herman Lenferink geeft bij Phoenix de selectietrainingen voor de Midden en Lange Afstand (MiLa). Deze zijn in de winter op dinsdag (Overvecht) en donderdag (Maarschalkerweerd). Daarnaast geeft hij ’s maandags de zaaltraining en (afgewisseld met Joost Borm) de bostraining op zaterdagmiddag in het Panbos.

Herman Lenferink verzorgt samen met Joost Borm de individuele coaching van de selectie-atleten MiLa.

Herman Lenferink zelf:

“Ik ben als trainer opgeleid door Herman Verheul. In mijn trainingsaanpak ben ik dan ook vooral beïnvloed door Verheul, Lees meer over deze unieke en resultaatgevende methode in het onderdeel Trainingsmethoden. Daarnaast ben ik ook beïnvloed door de denkbeelden van Woldemar Gerschler, Gordon Pirie en Nicholas Romanov. Ik hecht groot belang aan de scholing van een goede looptechniek. Uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is je techniek ingrijpend te veranderen, maar ook welke eisen dat aan een loper stelt.”

Ambitie

“Toplopers voortbrengen, in het bijzonder op de 800 meter.”

De mens achter de trainer

Herman Lenferink is geboren in 1959 geboren in het Twentse Hengelo (O). Herman komt uit een gezin van vier kinderen. Na het lyceum studeerde hij geschiedennis in Utrecht en is thans is docent en historicus.

Zijn atletiekcarriëre is heel bijzonder.

Eerst een paar jaar op de atletiek en daarna voetballen tot zijn 25ste. Pas daarna ging hij op atletiek en trainen bij Herman Verheul van AV Phoenix en zette, ondanks de late start, toch heel wat mooie prestaties neer.

Zijn pr’s zijn 2.01 op de 800m, 4.10 op de 1500m, 15.50 op de 5k, 34.08 op de 10k en 9.59 op de 3000m steeple). Zijn favoriete nummers waren de 800m, de cross en de steeple chase. In 2000 (Verheul stopte toen met het geven van trainingen) nam hij samen met Klaas Lok en Joost Borm het trainerschap van Verheul over. Aanvankelijk als zaaltrainer in de winter. Lenferink volgde in 2003 de cursus Atletiektrainer van de KNAU en is sinds 2005 gecertificeerd Pose-coach. Lenferink is vice-voorzitter van Hardlooptrainers Nederland (zie hardlooptrainers.nl) en maakt deel uit van de redactie van het vakblad Pro Loop van Hardlooptrainers Nederland.

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in