Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

2e Vrouwenteam Phoenix

Ook dit jaar komt er weer een 2e vrouwenteam voor Phoenix uit op de competitie! De wedstrijd vond plaats in Gouda, op dag met zeer wisselvallige weersomstandigheden. Gelukkig bleef het overwegend droog.. maar pr’s lopen bleek moeilijk voor de sprinters, want op de 100m naar de finish toe kreeg iedereen een behoorlijke klap van de wind die er stond.

Jelly van der Zweep , een nieuwe aanwinst voor Phoenix, heeft de punten binnengehaald bij hoog en kogel. Bij kogel stootte ze een pr van 9,43m en ze sprong 1.45m bij hoog. Op de 100m horden hebben Berdine van Dal en Mirthe Muilwijk mooie tijden neergezet, ondanks de heftige tegenwind. Mirthe liep een tijd van 19,55sec en Berdine een tijd van 18,98 sec.

2e Vrouwenteam Phoenix

Hoewel het nauwelijks te merken was, heerste er een kleine strijd tussen Nina Hellebrekers en Anne van Heerebeek, beiden ingedeeld op de 200m en verspringen. Wie zou de punten binnen gaan halen? Als eerst was Nina aan de beurt met verspringen en sprong een afstand van 4.71m. Een nette prestatie op haar verjaardag! Vervolgens was Anne aan de beurt en met een afstand van 4.87m haalde zij net de punten binnen. Het omgekeerde was het geval bij de 200m. Samen in dezelfde serie ingedeeld, dus het zou nog weleens spannend kunnen worden. Er kwam een duidelijke winnaar uit, Nina won de serie met een tijd van 30,03 seconden, Anne kwam daarachter met 31,6sec.

De 400m werd gelopen door Lisanne Lutter en Esther Spruit. Lisanne had de 100m nog in haar benen zitten. Deze liep ze in een tijd van 14,17sec, wat behoorlijke prestatie is met veel tegenwind. Het was voor Esther de eerste keer dat ze de 400m ging lopen. Menig andere sprinters kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen! Lisanne pakte op de 400m een 4e plek met een tijd van 1.06 min. en Esther liep het in een tijd van 1.14 min.

De 800m werd dit jaar weer door Marieke Gimbel en Inge van ’t Veer gelopen. Ook bij hen is een strijd bijna niet te merken, maar als het even kan verliezen ze liever niet van elkaar. Inge pakte deze keer een nette 3e plek op de 800m, met een tijd van 2.34 min. Marieke zat daar net achter met een tijd van 2.47 min.

2e Vrouwenteam Phoenix

 

Voor discuswerpen hadden we dit jaar wel werpers gevonden en dat was te zien aan de resultaten. Mirthe Muilwijk wierp een pr, met een afstand van 28,40 meter! Ook Esther wierp een nette afstand van 22,52 meter met discus, ook voor haar een pr. Met dank ook aan Marije van der Kamp, die voor Phoenix de hele dag gejureerd heeft bij discuswerpen! Vervolgens was het op de 3000m nog de beurt aan Caroline Botman en Ineke Deelen. Hoewel zij zelf vonden dat er meer in zat, behaalde Caroline een 1e plek met een tijd van 11:41 min en Ineke haalde met 11:51 min de 4e plek!

2e Vrouwenteam Phoenix

Aan het einde van deze dag moest alleen nog de Zweedse Estafette gelopen worden, met daarin Marieke, Nina, Anne en Berdine. De Zweedse verliep foutloos en werd gelopen in een tijd van 2.43 min. In tegenstelling tot twee andere teams in de poule, waarbij de stokjes op de grond vielen, wissels buiten het wisselvak waren en er sprake was van hinder.. Dan de eindstand.. Het leek er even zeer rooskleurig uit te zien voor het 2e vrouwenteam van Phoenix. Namelijk een 2e plaats in de poule en een 10e plaats landelijk. Maar door een vervelende fout mogen de prestaties van Berdine niet meegerekend worden. Het team zakt nu in de poule naar de 8e plek en de kans op promoveren neemt hierbij ook af.. Jammer! Maar gelukkig zijn we naast het leveren van goede prestaties ook een heus ‘gezelligheidsteam’, wat terug te zien was tijdens het diner na de wedstrijd. Deze tegenvaller mag de pret dus niet drukken! Op naar de volgende wedstrijd!

2e Vrouwenteam Phoenix

Actueel

Studentennieuws

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...
Clubnieuws

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords. Ook interessant:Phoenix-dames verpletteren wederom parcoursrecords bij de…Zomeravondcup 2023:

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in