Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Flanders Cup: NR V35 voor Neeltje

Anouk Oosterhuis en Neeltje van Hulten waren samen naar Oordegem gereden, 20km onder Gent, Mariska Bun (gastlid bij Phoenix – red) was er met ouders en vriend en Henk van der Lans was er met Marga. Een verslag van Henk.

Het is ruim 2 uur rijden, dus je gaat er zeer verwachtingsvol heen. Er was wel een beetje tegenwind, maar dat heb je niet voor het kiezen.

Ik heb een prachtige internationale wedstrijd met behoorlijk wat topatleten gezien. Wat zijn de Belgen toch goed bezig. Al zoveel toppers bij de jeugd en wat een respect is er voor de Masters. Toen Neeltje in haar race, o.a. tegen Anouk, moest lopen werden niet alleen haar prestaties gememoreerd, maar ook de verwachting dat een nieuw Nederlands Masters Record gelopen zou kunnen worden. Nou en dat deed Neeltje ook in 15.09 op de 100mh. Het kan niet missen of ze loopt binnenkort onder de 15 sec. Nog een leuke anekdote: tijdens de loop dacht ze ‘Nu moet ik gaan werken, anders kom ik er niet.’ Zal je wind mee hebben en een technisch perfecte race lopen dan gaat de 15 sec. er dik aan. In diezelfde race liet Anouk zien op de goede weg terug te zijn. Ze liep 14.81. sec. Dat is al de 3e keer dat ze ruim onder de 15 sec. loopt. Langzamerhand wordt de blik verlegd naar het NK, waar de snelste, denk ik, onder de 14.40 zal gaan lopen .

In de serie daarvoor liep Mariska Bun 14.84 (76cm). Dit ging wat minder goed dan in Gemert, waar ze 14.56 liep, maar ja er was ook alle hens aan dek. De speaker kondigde aan dat de 2e race, waar Mariska in zou lopen niet door zou gaan. Uiteindelijk bleek het een administratieve fout te zijn en kon de 2e serie met een behoorlijke vertraging van start gaan. Door de hoge mate van stress liepen alle atleten onder hun niveau. Ook dit was voor Mariska een prachtig leerproces. Tegenslag heeft ook zijn positieve kanten. Je leert er mee omgaan en dat neem je mee naar volgende wedstrijden.

Beeld: morzaszum via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt vertelt…

19-11-2022

Woensdagavond 7 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt een presentatie houden over de Verheulmethode. De presentatie duurt een half uur en vindt plaats in de kantine

lees verder...
Bestuurnieuws

Voorzitter hebben onze trainers een VOG?

18-11-2022

Er is een campagne van centrum veilige sport over de aanvraag VOG. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten. Voor agressie, intimidatie of (seksueel)grensoverschrijdend gedrag is absoluut geen plaats.

lees verder...
Jeugdnieuws

SinterklaasCross: ren je mee?

17-11-2022

De Sint geeft zondag 4 december om 10:30 uur het startschot voor de Sinterklaascross. Daarvoor is er een warming up voor iedereen die lekker warm wil worden voor het lopen.

lees verder...

Agenda

november 2022
MDWDVZZ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in