Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

3000m meeting Oud-Beijerland

In de regio Rotterdam/Zeeland wordt voor het 3e opeenvolgende jaar het Runnersworld Baancircuit georganiseerd. Verdeeld over 6 wedstrijden komen verschillende mla-afstanden aan bod. Donderdag 17 april was de aftrap in Oud-Beijerland met een 3000m meeting. Enkele Phoenix-atleten kwamen in actie, om de volgende dag met een goed humeur op trainingskamp richting Mallorca te gaan.

Aangezien de organiserende vereniging AV Spirit slechts de beschikking heeft over een 4-laansbaan konden de series niet al te vol gestopt worden. De grote opkomst resulteerde in 6 series. Behalve wedstrijdatleten konden ook recreanten deelnemen. Dit leidde tot erg trage series, oplopend tot wel 19 minuten.

Na ingelopen te hebben in de regen was het in de 5e en op één na snelste serie de beurt aan Arjen, Siem en Marijke. Arjen besloot om in de 5e in plaats van de 6e serie te starten. Dit vanwege liesklachten. Hij wilde het rustig aan doen en zou tijdens de race besluiten of hij wel of niet zou finishen. Het werd dat laatste. Hoewel Arjen best lekker liep wilde hij niet forceren. Heel verstandig. Hij heeft uiteindelijk toch nog zijn waarde bewezen door in de 2 meegelopen kilometers haaswerk te verrichten voor Siem en Marijke.

Die konden daar mooi van profiteren. Het werd spannend wie de onderlinge Phoenix-strijd in deze serie zou winnen. In de laatste 200m passeerde Marijke Siem dan eindelijk. Dit was echter Siem zijn eer te na. Alles best maar Siem laat zich niet kloppen door een dame. Met zevenmijlspassen wist Siem Marijke nog net te kloppen, al dan niet op de finishlijn. Voor beide stond een tijd van 9:35 op de teller. Voor Siem betekende dat een pr!

In de snelste serie kwamen Bernard en ik in actie. Het regende ondertussen nog steeds, maar het voelde bij ons beide wel lekker aan. Bernard liep een solide race en finishte in 8:56. Na zijn 9:06 op de baancompetitie in Amersfoort ruim een week geleden lijkt zijn vorm nu met de week te groeien. Met de tijd van vandaag was Bernard dan ook erg tevreden.

Zelf had ik weinig verwachtingen van deze wedstrijd. Al helemaal na mijn erbarmelijke 800m in Amersfoort bij de Gooi en Eemland instuif. Zwaar verkouden en niet vooruit te branden klokte ik 2:06. De verkoudheid bleef hangen en dat maakte me nogal onzeker over de te leveren prestatie. ‘s Middags schoot echter de stress al in m’n lijf en dat is doorgaans een goed teken. De warming-up voelde prima, maar toch besloot ik om behoudend te starten. Dat bleken uiteindelijk rondjes 69-70s te zijn die verbazingwekkend gemakkelijk aanvoelden. Voor mijn gevoel heb ik de race ‘rustig’ uitgelopen. De tijd van 8:40 deed me dan ook verbazen. Dit voelde erg goed en betekende mijn 2e 3000m tijd.

Nu met een hele groep op naar Mallorca om aan een (nog) betere vorm te werken. Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat we er erg veel zin in hebben!

Tekst: Leon Graumans

Uitslagen

Leon Graumans  8:40.37 6e
Bernard te Boekhorst  8:56.45 12e
Siem Uittenhout  9:35.43 21e
Marijke de Visser  9:35.63 1e

Actueel

Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...
Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in