Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Chaos bij Mijlen van Zeist + uitslagen indoor Dortmund

Het was Inge die graag haar status als anti-atleet wilde bevestigen. Het voorstel om pas om kwart voor 11 te vertrekken richting Zeist zou een aankomsttijd van 11:15 uur betekenen. Drie kwartier van te voren arriveren is mij toch echt te kort. Ook al hebben we het over de laagdrempelige Mijlen van Zeist (5/10 Engelse mijl). Een verslag van Leon Graumans.

Ik (Leon) stelde dan ook diplomatiek voor om het vertrektijdstip met 15 minuten te vervroegen. Gelukkig stemde Inge daarmee in en dat bleek een goede beslissing. Het eerste gedonder begon namelijk al bij het ophalen van mijn startnummer.

Die was niet te vinden. En dat terwijl ik toch echt 7,50 Euro betaald had via de voorinschrijving van inschrijven.nl. Het probleem bleek gelukkig gemakkelijk te verhelpen te zijn door in de bak met voorinschrijvingen van de 10 Engelse Mijl te kijken. Een slordigheidje, maar de toon voor de rest van de wedstrijd was direct gezet.

Behalve Inge en ik waren Marijn de Jonge, Najim el Bouayadi, Jeffrey Vulink, Jasper Commandeur (foto), Bert Kamphorst en Jeroen Rodenburg naar Zeist gekomen om een laatste voorbereiding te treffen voor één of andere afstand voor de Utrecht Science Parkrun die volgend weekend plaatsvindt, of om gewoon een lekker wedstrijdje te lopen. Bert ging voor de 10 Engelse mijlen en Jeroen verassend genoeg ook. De rest zou de 5 Engelse mijl ‘prestatieloop’ gaan doen.

Rondom het startgebied trof ik weinig bekende gezichten die tegenstand zouden kunnen bieden. Ik voorzag dan ook een solorace, al helemaal omdat Jeroen aangekondigd had om – heel verstandig – rustig van start te gaan. Marijn wilde bewust hard starten en dus had ik de eerste km in het bos (de Mijlen van Zeist is half cross, half op de weg) gezelschap van hem. Ook de begeleidend fietser sloot zich aan en na die eerste km ging ik samen met de fietser verder.

Er diende zich al snel een obstakel aan: loslopende honden. Wat is dat toch voor iets vreemds dat volwassen mensen in het bos gaan wandelen met een dier…?! Als dat al je hobby is, lijn zo’n dier gewoon aan. Want hoe vaak geven die viervoeters wel niet gedoe? Vaak, als je het mij vraagt. Ook nu weer. De situatie was zo: fietser fietst voorop en waarschuwt mevrouw met loslopende hond: ‘pas op, er naderen lopers’. Reactie van mevrouw: ‘oh jee, dat is ie niet gewend hoor…’. Mijn gedachte: ‘daarom wordt u ook gewaarschuwd, trut. En daarbij, ga dan vooral niet in een bos wandelen!’. Fietser passeert mevrouw en hond. Daarna passeert Leon hond en hond reageert agressief. Ik loop uiteraard door, maar op het moment dat mijn rechterbeen de achterpendel inzet maakt de hond een happende beweging. Door een toevallige en ongelukkige timing van de hond raak ik het beest vol met mijn hak tegen zijn bek. Gevolg: op z’n minst een kaakfractuur voor de hond en een hondenbezitter overstuur. Sorry hoor, ik deed het niet expres, en sneu voor het beest, maar mevrouw zal haar lesje hebben geleerd. Ik hoorde in gedachten de mevrouw al roepen ‘maar dat doet ie normaal nooit hoor’. Nee, nee, dat heb ik eerder meegemaakt. Het permanente souvenir van de beet van destijds staat nog steeds in mijn bovenbeen afgedrukt. Uiteindelijk doet de hond nog een verwoede poging om mij te achterhalen maar faalt daarin… Ja, ik liep een lekkere wedstrijd en ben maar onverstoord verder gegaan.

Even verderop draai ik rechtsaf het bos uit en beland op de parallelweg van de Amersfoortseweg. Tot mijn verbazing zie ik lopers vóór mij. Een stuk of 15. Jeroen voert de groep aan. Wat blijkt, die 10 Engelse mijlen waren toch wel erg ver voor Jeroen en hij is afgesneden…! De valsspeler! In zijn kielzog zijn meerdere lopers gevolgd.

Voor mij wel lekker want zo heb ik een richtpunt om lopers in te halen. Bij het passeren van Jeffrey, Najim, Bert, Jasper en Jeroen hoor ik zo nu en dan een verbaasd ‘huh?’. Maar ja, ik zit toch echt goed en sorry mannen, jullie lopen te weinig.

Al met al dender ik lekker door en steven ik op een 5 Engelse mijlen pr af, voor wat dat waard is. Bij binnenkomst zie ik dat ik 36 seconden sneller was dan ooit op deze afstand. Ik werd daar wel een beetje blij van. Het publiek (wat er nauwelijks was) en de speaker deed het niks. Het enige wat ik hoorde was een emotieloos ‘ohw… daar is de eerste loper al. Het is eeehh… Leon Graumans’. Er werd nog net niet bij gezegd: ‘wat een uitslover’. Ik besloot maar direct een shirt met lange mouwen aan te trekken – het was best fris –, om te draaien, en Inge tegemoet te lopen om haar door het laatste stukje te loodsen.

Inge had het zwaar op het eind, maar bleek wel de eerste dame te zijn op de 5em. Gelukkig liep zij wel de volledige afstand. Een kleine 20 minuten later kwam Jeroen aanzetten om als eerste te finishen op de 10 Engelse mijl – 800m.

Enige tijd later volgde de prijsuitreiking. Jeroen kreeg voor zijn inspanningen een rozijnenbrood. Ik vroeg me af wat er met het inschrijfgeld gebeurd is en daarbij nog harder wat voor prijs er dan voor de 5 Engelse mijl lopers beschikbaar zou zijn. Die was er namelijk ook, was ons via mail beloofd. In praktijk bleek daarin ineens niets van waar te zijn… Echter, wij – en vooral Marijn – laten niet met ons sollen en confronteerde de organisatie met de gecommuniceerde informatie. ‘Euh ja, dat hebben we wel gemaild, maar eehh doen we toch niet…’, was het twijfelachtige antwoord. Standvastig en direct als Marijn is was zijn reactie ‘zorg maar dat er wat geregeld wordt’. Zodoende kwam de enigszins overrompelde mevrouw uiteindelijk met nóg twee rozijnenbroden aanzetten. Één voor mij en één voor Inge. Ik vond het nogal aandoenlijk, maar Marijn had wel gelijk: belofte maakt schuld.

Een apart wedstrijdje was het. Als voorbereiding op de Utrecht Science Parkrun was het echter prima. Hopelijk verloopt dan alles wat soepeler en hebben we het verkeerd lopen alvast gehad. Op een herhaling van zetten van 3 jaar geleden zit niemand te wachten…

Mijlen van Zeist

 • Leon Graumans – 1e hsen – 5em – 25:54
 • Jasper Commandeur – 2e hsen – 5em (-800m) – 27:22
 • Marijn de Jonge – 3e hsen – 5em – 28:17
 • Najim el Bouayadi – 4e hsen – 5em (-800m) – 28:31
 • Jeffrey Vulink – 5e hsen – 5em (-800m) – 28:34
 • Inge van ’t Veer – 1e vsen – 5em – 36:08
 • Jeroen Rodenburg – 1e hsen – 10em (-800m) – 54:28
 • Bert Kamphorst – 2e hsen – 10em (-800m) – 58:33
 • Yuri Vink – 8e j tot 9 jr – 1em – 7:56

Louis Vinkloop Amsterdam

 • 2. Ineke Deelen – 5km – 21:39

Indoor Dortmund

 • Jeroen Heesbeen – 60m – 7.90
 • Alice Achterberg – 60m – 8.34
 • Nida Huijben – 60m – 8.44
 • Pascale Schure – 60m – 8.58
 • Bas Land – 200m – 24.48
 • Alexander van Zijll Langhout – 200m – 24.56
 • Jeroen Heesbeen – 200m – 24.58
 • Nida Huijben – 200m – 26.61
 • Alice Achterberg – 200m – 27.07
 • Pascale Schure – 200m – 27.99
 • Peter Spannring – 800m – 2:04.74
 • Nida Huijben – 1500m – 5:31.19

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in