Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NK masters: 6x goud

De NK masters was dit jaar in Terneuzen. Door de reisafstand was de Phoenix afvaardiging klein, maar de prestaties waren er niet minder om. De eindstand was 6x goud: Neeltje van Hulten op ver, Iris Kamp en Werner Andrea op 100m en 200m, en Wim van Teutem op de 1500m pakten in verschillende leeftijdscategorieën de titels. Verder werd er nog zilver en brons behaald, plus diverse clubrecords.

Op dag 1 mocht Neeltje om 11:00 uur ‘s ochtends het spits afbijten met verspringen. Een voor haar relatief nieuw onderdeel. Maar weinig sprongen gingen echt naar Neeltje haar zin, maar met 5.34 was ze de enige die over de 5 meter kwam en pakte ze de titel. Eric liep ondertussen onder zeer winderige omstandigheden naar een mooi pr op de 400 meter. Hij was derde in zijn serie en mocht net niet door maar de finale. Hij overwoog nog even een protest in te dienen, omdat een van de finalisten in de series bij de verkeerde categorie had meegelopen. Maar gezien de rest van zijn uitgebreide programma en de verwachting dat hij in die finale niet sneller zou lopen, zag hij daar van af. Neeltje had zich ook ingeschreven voor de 100 meter horden. Daar waren te weinig inschrijvingen om een kampioenschap te kunnen maken, maar Neeltje mocht haar race meelopen bij de Mannen 50. In een mooie race zette Neeltje de geringe achterstand om in een nipte overwinning. En met 15.13 was ze tevreden over de tijd. Want let wel. Op papier was het rugwind, maar door de beschutting van de tribune, voelde die als zeer wisselend en soms meer als tegen- dan als meewind.

Bij de 100 meter pakten Werner en Iris beiden de titel in hun categorie. Werner won met overwacht, maar was niet helemaal tevreden over zijn tijd. Iris had meer concurrentie, had direct na de finish grote twijfels of zij wel eerste was, maar oud lid Henny van Versseveld kwam haar snel melden dat ze toch echt eerste was. Maar gezien de tijd was Iris al tevreden. Eric liep een degelijke 100, maar plaatste zich niet voor de finale. Tot slot mocht Wim van Teutem de 1500 meter lopen. In zijn race liepen 3 categorieen tegelijk. Wim startte aan kop, ging goed mee toen zich al snel een kopgroepje vormde en had alleen maar het kampioenschap in zijn hoofd en lette eigenijk niet op de tijd. Doordat hij van 1 van zijn companen dacht dat die bij hem in de categorie zat, zorgde hij dat hij zijn 2e plek in de serie hield en pakte hij de titel van zijn categorie.

Op de 2e dag was bijna elke prestatie goed voor een nieuw CR. Iris startte op de 200m in baan 5, had na enkele meters baan 6 te pakken, zag vervolgens niemand meer en finishte in een fraaie sub 29 tijd. Eric de Jonge sprong een prima wedstrijd en eindigde als 2e een uitstekende 5.30, eindelijk en ruim boven het CR van 5.04. Op de 800m M60 waren twee man los en liep Wim van Teutem in een achtervolgend groepje. Met een machtsprint liep Wim naar een mooie 3e plaats. Werner had de series op de 200m M40 fluitend gewonnen, en won ook de finale met overmacht. Jannet Vermeulen liep als V55 naar een 2e plek op de 500m bij de V50, en passant haar eigen CR bij de V50 verbeterend, en was daar uiteraard zeer tevreden mee.