Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix-mannen op naar de 10.000 punten!

Normaal gesproken beoefen je atletiek vooral voor jezelf en ben je bezig met je eigen prestaties en persoonlijke records. Voor een serie atletiekwedstrijden ligt dat anders: de competitie. Voor elke wedstrijd is een selectie van onderdelen gemaakt waarop atleten kunnen worden ingedeeld. Deze atleten verdienen met hun prestatie punten. De gezamenlijke punten gelden als teamtotaal. Alle teamtotalen van de voorrondes worden bij elkaar opgeteld.

Bij de senioren zullen, aan de hand van de teamtotalen, ploegen strijden voor promotie of behoud in of naar een divisie. De mannen- en de vrouwenploeg van Phoenix zitten in de tweede divisie en gaan dit jaar proberen te promoveren naar de eerste divisie! Aanstaande zondag (4 mei) is de eerste van drie voorrondes, bij AAV’36 in Alpen aan de Rijn.

Om 11:30 uur begint Carel van der Werf aan het kogelslingeren. Waar veel mensen keihard trainen in de hoop een plaatsje te bemachtigen in het competitieteam, daar hoopt master-50 Carel ieder jaar dat er een talentvolle junior opstaat om dit lastige onderdeel van hem over te nemen.

Het volgende onderdeel wordt ook al bezet door een vaste kracht: ook als master-40 is Lars Janssen nog sneller dan alle andere Phoeniciërs op de 110 meter horden. Afgelopen jaar liep hij nog 16.18, hopelijk komt hij daar zo vroeg in het seizoen al in de buurt.

Vervolgens komt ploegleider Tieme Klinkers in actie op het verspringen. Vorig seizoen sprong hij ruim zes en halve meter. Arjen van der Logt en Peter Spannring komen uit op de 800 meter. In een goede serie zou Arjen wel eens voor het eerst van zijn leven onder de magische tweeminutengrens kunnen duiken. Peter gaat daar later dit seizoen ook proberen onder te komen, maar voor zondag verwachten wij een tijd van rond de 2.02.

Inmiddels is Lars dan begonnen aan zijn tweede onderdeel van de dag, het polsstokhoogspringen. Iedere 10 centimeter hoger betekent een enorme lading extra punten, dus hopelijk springt Lars net als vorig jaar weer ruim over de drie meter. Tegelijkertijd begint ook het speerwerpen. Voor dit onderdeel kunnen we net als vorig jaar een beroep doen op Remy Reeders, die de speer naar verwachting weer ruim over de veertig meter gaat werpen.

Daarna mogen de sprinters hun kunsten vertonen. Ze hebben al enkele zeer goede resultaten behaald in het voorseizoen, dus hier worden veel punten verwacht. Jeroen Witteveen en Dennis de Groot doen beiden de 100 en 200 en trainer Mustapha zal enkel tevreden zijn met tijden laag in de 11 seconden op de 100 en onder de 23 seconden op de 200! Op de 400 komt – hoe kan het ook anders – Bas Jubels aan de start, samen met de nieuwe aanwinst Nadim van Minnen. Zal er voor het eerst in vijf jaar weer eens onder de 50 seconden worden gelopen door een Phoenix-lid?

Op de 5000 verschijnen Leon Graumans en Bernard te Boekhorst. Deze mannen liepen onlangs ook al enkele goede wedstrijden en hebben op Mallorca hun vorm verder aangescherpt. Daar hebben ze vooral hun finish (‘he is finishing like a confused duck!’) geoefend en er hard aan gewerkt om die finish heel ruim binnen de 16 minuten te halen.

Peter Spannring en Martijn Spaan gaan hard hun best doen om de kogel zover mogelijk de bak in te krijgen. Bij voorkeur over de 9 meter en het liefst richting of over de 10 meter. Tieme Klinkers sprong afgelopen weekend al 1.92 hoog in regenachtige omstandigheden, dus 1.95 lijkt sowieso haalbaar. Lars begint dan aan zijn derde onderdeel van de dag. Als meerkamper is hij dit wel gewend, dus hij zou zonder problemen over de 13 meter moeten kunnen hinkstapspringen.

De Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) is de afsluiting van de dag. Hier verschijnen de vier eerder genoemde sprinters aan de start en dit zou wel eens tot een razendsnelle tijd dicht in de buurt van de 2 minuten kunnen leiden.

In dit document is uitgerekend wat de punten zijn met de verwachte prestaties. Hieruit blijkt dat de 10.000-puntengrens wel eens gehaald zou kunnen worden! Dit document zal op de wedstrijddag worden bijgewerkt met de prestaties. Er zal ook liveverslag worden gedaan op twitter.com/PhoenixMannen.

Voor wie al deze al deze prestaties zelf wil aanschouwen: zondag 4 mei van 11:30 tot 18:00 uur aan de Sportlaan 6 in Alphen aan den Rijn.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in