Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Verslag 2de wedstrijd 3de divisie: topprestaties en pret in een waterballet

Voor wie de voorbeschouwing gelezen heeft, is het geen verrassing dat de 2de wedstrijd in de 3de divisie afgelopen zondag plaats heeft gevonden in Santpoort-Noord. Nieuwe namen, veel water, goede prestaties en een vlekkeloos verloop van de wedstrijd (in tegenstelling tot 2de divisie) is in het kort wat de wedstrijd heeft gebracht. Hieronder een uitgebreid chronologisch verslag.

12:00 uur

Er zijn wat donkere wolken verschenen op de atletiekbaan van AV Suomi, maar het is droog. Met een luchtvochtigheid van 83% gaan de dames van start op de 800m. In de eerste serie zien we Inge en Lisa B. Inge loopt een solorace zeer knap naar 2.36. Erg jammer dat ze niet in de snelste serie startte, want dan had een aanval op haar persoonlijk record wel ingezeten. Achter een ontketende Inge loopt Lisa B een slimme race. Helaas kan ze op het laatste stuk de 2de dame niet pakken, maar eindigde ze netjes als 3de net boven haar tijd van 2 weken geleden.

Bij de mannen zijn 2 onderdelen begonnen, kogel en hoogspringen. Nadim maakt z’n rentree na langdurig blessureleed en bekroont dit met een uitstekend optreden op kogel. Met een afstand van 9.18m doet hij het beter dan verwacht en zet Joris (hij komt later in actie) onder druk. Alexander begint aan z’n favoriete warming-up voor de 400m, hoogspringen. Hij komt zelf nauwelijks op 1.80m uit en toch weet hij 1.65m eruit te persen. De dagwinnaar is 2m lang en springt ook precies zijn lengte. Kan Alex met wat training rond de 1.80 uitkomen?

12:15 uur

Bij de vrouwen staat het 2de onderdeel (discuswerpen) op het punt van beginnen. Ploegleidster Anne is een multifunctionele atlete en neemt op dit onderdeel de honneurs waar. De wind maakt het lastig met vlagen van de zijkant, maar toch weet ze een degelijke 20m precies te werpen.

12:30 uur

Op dit tijdstip staan twee vrouwenonderdelen op het programma, de 100m en verspringen.
Een onbegrijpelijke keuze om deze twee onderdelen tegelijkertijd plaats te laten vinden. Veel sprintsters doen ook aan verspringen. Het gevolg is een laatste serie met alle verspringsters waaronder onze eigen Louise. Ze moest het opnemen tegen veelvoudig kampioene bij junioren en studenten Jarmilla van Stralen van vereniging AV36. Een ongelijke strijd resulteerde desondanks in een dik persoonlijk record. Over haar sprongen was ze tevreden, maar na de 100m was de koek op. Lisa R liep in een serie voor Louise en won haar serie in een uitstekende 13.23.

Bij de mannen begon Eelco aan polshoog. Anderhalf uur later eindigde voor hem de wedstrijd met een sprong over 2.90m. Een meer dan behoorlijke prestatie gezien het feit dat Eelco al maanden niet op een atletiekbaan te zien is geweest.

12:50 uur

Na de dames mogen de mannen het op de 100m proberen. Zou het Leon lukken oudgediende Dennis eraf te lopen? Cruciaal werd de start. Leon was iets minder goed weg dan de vorige tweestrijd en Dennis iets beter, waardoor ze in dezelfde volgorde eindigde als in Beverwijk. Wel waren de tijden sneller en dit is goed nieuws voor een mogelijke estafette 4x100m op de Nederlandse Kampioenschappen.

13:00 uur

Ondertussen is het gaan regenen op het moment dat Joris begint aan zijn kogelwedstrijd. Nadim had in de eerste groep 9.18m gestoten. Normaal voor Joris geen probleem, maar de omstandigheden zijn slecht. Hij raakt ze minder goed dan de vorige wedstrijd en komt tot 8.76m.

13:15 uur

Het volgende looponderdeel is de 400m en eerst zijn de dames aan de beurt. Bij de dames zien we Inge weer terug. Helaas is ze nog niet voldoende hersteld na de 800m en ze komt uit op 1.10. Nina is weer terug op de atletiekbaan en pakte veel punten met haar 1.08. Met meer training en wedstrijdhardheid is het een kwestie van tijd voor ze haar oude tijden weer gaat benaderen.

Topprestaties en pret in een waterballet

13:35 uur

Ook voor de mannen begint nu de 400m. Alexander en Nadim lopen allebei in dezelfde serie. De 400m is dit seizoen een interessant nummer bij de mannen. Wie zal Beer achteraan gaan en een plek in het eerste team afdwingen? Voorlopig is Alexander de snelste en hij verbetert zich met bijna 1 sec ten opzichte van de vorige keer. Nadim liep op halve kracht (hij is herstellende van hamstring) naar een tijd die hem vertrouwen geeft.

13:45 uur

Leon maakt zich klaar om wederom een vertesprong van over de 6m te produceren. Helaas lukt dit hem nét niet en blijft hij steken op 5.95m. Gezien de weersomstandigheden erg goed en na afloop zou blijken dat de prestatie zelfs iets beter is dan onze topper in het eerste team.

13:50 uur

Joris mag zich revancheren voor zijn matige kogelprestatie en mag het nu met de discus proberen.
De omstandigheden zijn ook hier lastig, maar Joris maakt goed gebruik van de wind en werpt de discus naar een persoonlijk record in de 28m!

14:00 uur

Waar Leon in de verspringbak bezig is met zijn sprongen, gaat ploegleidster Anne in de andere zandbak zorgen voor de broodnodige punten op hinkstap. Na het verspringsucces van de eerste wedstrijd waren de verwachtingen hooggespannen. Hier en daar voelde het wat onwennig aan, maar uiteindelijk sprong ze in mooie stijl naar 9.26m.

Louise begint haar kogelwedstrijd. Ze raakt de kogel goed en komt tot een pr afstand van 7.47m.
Later komt Anne E in actie op kogel. Wie zal uiteindelijk met de punten ervan door gaan?

14:05 uur

In iedere competitiewedstrijd mag er geen horden ontbreken en dit keer is het tijd voor de lange hordenafstand. Fieke heeft vorige week een uitstekende prestatie geleverd door tijdens haar debuut meteen onder de 1.10 te duiken. In deze race heeft ze flink tegenstand van Nikki Klarenbeek, Pijnenburg, die nationaal uitblinkt op de meerkamp en 400m. Fieke deelt haar race fantastisch in en eindigt vlak achter Nikki met wederom een tijd onder de 1.10.

14:25 uur

Ook de mannen lopen deze wedstrijd een 400m horden. Wij hebben onze allrounder Sibren ingezet. Ook hij deelt zijn race goed in en eindigt de race in een knappe tijd van 1.05.

14:45 uur

Fieke mag meteen na haar zware 400 hordenrace aan de bak op het onderdeel hoogspringen.
Met zware benen weet ze uiteindelijk over 1.30m te springen. Nu gauw herstellen, want Fieke mag nog op de 4x100m de dag afsluiten.

14:55 uur

Het laatste individuele sprintnummer is de 200m. De dames gaan van start met Lisa R en Anne E.
Anne ziet er beetje tegenop en verwacht niet veel er van. Des te groter is de verbazing als ze een persoonlijk record loop in 30 laag. Lisa R heeft veel vertrouwen getankt op de 100m. Ze wist dat de baan naast haar razend snel is. Met een sterke laatste 100m loopt ook zij een persoonlijk record, haar tweede van de dag!

15:10 uur

Ook de mannen beginnen aan de laatste individuele sprintonderdeel. Eelco bijt de spits af en merkt dat het niet meevalt als je niet of nauwelijks traint. Gelukkig hebben de hamstrings het goed gehouden! In de laatste serie blijkt dat de winnaar van de eerste wedstrijd is uitgevallen. Een kans op de dagoverwinning grijpt Dennis met beide handen aan.

15:15 uur

Twee technische onderdelen gaan van start bij de vrouwen: kogel en speer.
In de eerste groep had Louise de afstand gezet op ongeveer 7.5m. Helaas lukt het Anne E niet hier overheen te komen. Met 7.04 zit ze iets onder haar persoonlijk record.

Nina mag dan los met speer. Het is even wennen, maar uiteindelijk komt ze tot een respectabele afstand van 23.08m.

15:35 uur

De vrouwen beginnen aan de 3000m. Wij hebben twee ijzers in het vuur: Lysanne en de puntenpakster van de eerste wedstrijd, Marieke. Lysanne begint haar race furieus en even slaat de schrik om ons hart. Ze denkt toch niet dat het een 200m sprint is? Dan haalt ze een dame in, en nog een dame. Uiteindelijk lapt ze 4 dames of was het 1 dame 4 keer? In duizelingwekkende vaart pakt ze de enige dagoverwinning in een uitstekende 11.37. Marieke heeft het tempo niet kunnen volgen, maar eindigt netjes op de 4de plaats.

16:00 uur

Het laatste individuele nummer is de 1500m bij de mannen. Luuk maakt eindelijk zijn debuut, nadat hij voor vorige wedstrijd door een ongelukkige aanrijding moest afzeggen. Lars probeert Luuk uit de wind te houden, maar het tempo ligt te hoog. Luuk gaat voor een tijd onder de 4.30 en dit lukt net niet. Wel een knap debuut voor Luuk. Lars eindigt niet gek ver achter in 4.37 na een strak gelopen race.

Topprestaties en pret in een waterballet

16:30 uur

De 4x100m gaat van start met voor ons Nina, Anne H, Lisa R en Fieke. De estafette is een spectaculair publieksonderdeel en een waar puntenfestijn. Zaak is dus ook om het stokje veilig en wel over de finish te brengen. Nina ging goed van start en vermaakte het publiek met een spectaculaire wissel. Met veel gevoel voor drama sloeg ze paar keer mis bij Anne H, maar net voor de streep ging het goed. De duim van de jury ging omhoog en Anne H was al als een komeet vertrokken. Lisa R knalde vervolgens een dame buitenom voorbij om het stokje strak aan Fieke te geven. Fieke perste een dijk van een laatste 100m uit met de seriewinst tot gevolg. Uiteindelijk bleek de tijd goed voor de 3de plaats van de dag.

16:45 uur

De mannenestafette 4x100m zag er minstens zo spectaculair uit. Na een daverende opening van Dennis en een degelijke Leon, ging Alexander op zoek naar Eelco. Het was even zoeken, maar net op tijd kreeg Eelco het stokje en eindigde keurig als 2de achter de ongenaakbare AV Suomi.

18:00 uur

We zijn gearriveerd bij de pizzeria in Breukelen waar het wachten is op het 1ste team.

De uitslagen sijpelen langzaam binnen en wat blijkt: de dames staan landelijk 13de en de heren zijn opgeklommen naar de 26ste plaats. De dames maken nog kans op promotie/degradatiewedstrijd, dus kom allemaal kijken 7 juni in Huizen!

Hier de uitslagen met dank aan Peter Verburg:

 

atleet cat onderdeel positie prestatie wind pr punten
Dennis de Groot hsen 100m 3 11.51 0,2 685
Leon Casse ja 100m 5 11.75 0,2 633
Dennis de Groot hsen 200m 1 23.42 1,3 699
Eelco Koelewijn hsen 200m 14 25.36 0,9 527
Alexander van Zijll Langhout hsen 400m 3 52.09 0 pr 715
Nadim van Minnen hsen 400m 5 52.85 0 684
Luuk Hendrikx hsen 1500m 9 4.31.07 pr 582
Lars de Winter hsen 1500m 10 4.37.84 538
Sibren van den Berg hsen 400mhrd_91 7 65.24 pr 571
Leon Casse ja ver 4 5.95 -0,6 594
Alexander van Zijll Langhout hsen hoog 8 1.65 540
Eelco Koelewijn hsen pols 4 2.90 498
Nadim van Minnen hsen kogel_7 13 9.18 pr 399
Joris Koenders hsen kogel_7 16 8.76 367
Joris Koenders hsen discus_2 6 28.58 pr 441
Phoenix hsen hsen 4x100m 3 46.32 670
Phoenix hsen

 

hsen

 

totaal

 

3

 

6394

 

Lisa Rodenburg dsen 100m 6 13.23 0,6 pr 635
Louise Douma dsen 100m 18 14.49 1,3 pr 434
Lisa Rodenburg dsen 200m 2 27.22 0,9 pr 668
Anne Elevelt dsen 200m 19 30.20 1,6 pr 469
Nina Hellebrekers dsen 400m 12 68.85 pr 538
Inge van ’t Veer dsen 400m 14 70.10 pr 509
Inge van ’t Veer dsen 800m 5 2.36.51 603
Lisa Bloemers dsen 800m 10 2.49.08 486
Lysanne Aarden dsen 3000m 1 11.37.94 pr 539
Marieke Gimbel dsen 3000m 4 12.15.42 452
Fieke Witte mb 400mhrd_76 2 69.36 699
Louise Douma dsen ver 10 4.33 2,8 510
Fieke Witte mb hoog 11 1.30 484
Anne van Heerenbeek dsen hink 9 9.26 -0,3 pr 551
Louise Douma dsen kogel_4 18 7.47 pr 405
Anne Elevelt dsen kogel_4 21 7.04 371
Anne van Heerenbeek dsen discus_1 13 20.00 318
Nina Hellebrekers dsen speer_600 12 23.08 466
Phoenix dsen dsen 4x100m 3 53.04 628
Phoenix dsen dsen totaal 4 7046

Actueel

Clubnieuws

ZomerAvondCup: deze Phoenix-bikkels waren van de partij

24-04-2024

De eerste avond van de ZomerAvondCup zit er weer op. De aftrap vond plaats door de kidsrun waar de jeugd met veel enthousiasme 1km aflegde. Gevolgd door de 5km-lopers, die

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in