Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

WK masters: Bernardinho da Boekhorst 4e op 800m

Bij de WK masters te Porto Alegre in Brazilie heeft Bernard te Boekhorst een 4e plaats behaald op de 800m in de categorie 40+.

Zaterdag 19 oktober vonden de series plaats. Op basis van de opgegeven tijden behoorde een finaleplaats tot de mogelijkheden. Deze inschatting bleek goed te kloppen. Met een tijd van 2:04.55 en een tweede plaats in de serie werd ruimschoots aan de verwachting voldaan. Na een eerste snelle ronde in 59s en een 3e positie schoof Bernard met nog 250m te gaan op naar een 2e positie. In het restant van de serie kwam deze plaats niet meer in gevaar. Winnaar van de serie was een zeer snelle Braziliaan. Met speels gemak en een openingsronde van 56s snelde de beste man duidelijk ingehouden naar een tijd van 2:01.

Twee dagen later stond de finale op het programma. Met een bloedhete rustdag (35 graden!) van te voren leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter bij het afgaan van de wekker op de wedstrijddag regende het pijpenstelen. De hele stad stond blank en Bernard en (mental)coach/ondersteuner/manager/zaakwaarnemer Leon kwamen na een wandeling van 40 min compleet verregend op de baan aan. Gelukkig was er voldoende tijd om op te drogen en een gedegen voorbereiding te treffen.

Een uitspraak doen over een mogelijke klassering was lastig. Wat in ieder geval duidelijk leek, was dat een plaats tussen 2 en 6 het meest realistisch was. De snelle Braziliaan van twee dagen eerder stak er met kop en schouders bovenuit en was dus de absolute favoriet. Gezien de overige behaalde tijden zou met een beetje mazzel een podiumplaats zelfs haalbaar kunnen zijn.

Dat bleek helaas net een brug te ver te zijn. De snelle Braziliaan nam zoals verwacht de leiding en een andere Braziliaan volgde. Direct was duidelijk dat deze langnoten uit zouden maken wie het goud en zilver mochten opeisen. Enkele seconden daarachter ontspon zich echter een spannend gevecht. Na de eerste ronde kwam Bernard nog fris als 4e door, vlak achter een Amerikaan. Hij maakte echter deel uit van een groepje van 5, het zou dus nog spannend worden in de laatste ronde.

Helaas bleek de Amerikaan in de tweede ronde toch net te sterk en behield zijn 3e plaats. Tot 200m voor de finish volgde Bernard nog, daarna werd het gat iets groter en behaalde Bernard met een tijd van 2:02.44 (handgeklokt) het maximaal haalbare. De winnende tijd van 1:55 van één van de twee Brazilianen was indrukwekkend.

Morgen (de 22e) volgt nog de 10.000m. Verslag over deze wedstrijd zal nog volgen!

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in