Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Fotografie: tegenlicht

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Deze keer vertelt Michel je van alles over tegenlicht (les 12 van 26).

Michel Reij:

Kort tipje dit keer: richt je lens ook eens tegen de zon in. De mooie lichtrandjes in haren en op de kleding geven pit aan een foto. En half-transparante materialen zijn helemaal mooi.

Dylo
© Michel Reij | Dylo

 

Krik de belichtingscompensatie iets op, zodat je onderwerp niet onderbelicht blijft of gebruik spotmeting op je onderwerp. Eventueel kan je een beetje invulflits gebruiken.

RAW biedt bij tegenlicht natuurlijk het plezierige voordeel van extra belichtingsruimte, zodat je zelfs een onderbelichte foto kunt opkrikken tot iets moois.

Bas Jubels
© Michel Reij | Bas Jubels
Yara houdt het hoofd koel...
© Michel Reij | Yara houdt het hoofd koel…

 

Zorg er bij lichte sluierbewolking voor dat er niet teveel lucht aanwezig is in je foto, omdat deze al gauw wit uitbleekt en oninteressant wordt.

Zorg bij tegenlicht ook altijd voor een goede zonnekap op je lens (overbodige tip eigenlijk: die heb je natuurlijk altijd gewoon standaard op je lens zitten).

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Clubnieuws

33ste Keistad Baancompetitie kleurt Phoenix geel (update met foto’s en uitslagen 800m)

09-05-2024

De Keistad Baancompetitie is een competitie over 5 wedstrijden. Er wordt één eindklassement opgesteld met correcties voor leeftijd en geslacht. En deze competitie is een hele fijne voorbereiding op het

lees verder...
Clubnieuws

Runnersworld Track Meeting 1 vloog letterlijk voorbij…

05-05-2024

3 mei 2024 was het alweer tijd voor de allereerste Track Meeting van het seizoen! En waar het de hele week wisselvallig was, en soms met bakken uit de hemel

lees verder...
Clubnieuws

Gepland onderhoud atletiekbaan Maarschalkerweerd

03-05-2024
av phoenix maarschalkerweerd atletiekbaan

Vanwege onderhoud aan de atletiekbaan Maarschalkerweerd is het voor Phoenix vanaf ca. 16 mei t/m 8 juni niet mogelijk om op de baan te trainen.

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in