Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC junioren af, heb constructieve feedback, maar wordt toch wel vaak uitgenodigd om het dan eens “zelf” te doen.”

Zo gezegd zo gedaan. Na 6 jaar geen enkele wedstrijd te hebben gedaan of ook maar iets technisch te hebben getraind, heb ik me dan maar ingeschreven voor de clubkampioenschappen. Vervolgens heb ik al mijn atleten uitgedaagd om ook deel te nemen. Mijn indrukwekkende fysiek en grootspraak hebben wellicht veel atleten afgeschrikt, maar er waren gelukkig 5 dapperen uit mijn groep die de handschoen opnamen en ook deelnamen aan de clubkampioenschappen.

Mijn directe concurrentie (senioren mannen) op de clubkampioenschappen heb ik nog even ingemaakt met kogelstoten, maar heb het vervolgens “nipt” verloren met sprint en verspringen en ben als hekkensluiter geëindigd. Qua netto afstanden en tijden had ik nog net mijn 5 ABC junioren uitdagers achter me gelaten. Dit is natuurlijk DE MANIER van vergelijken, en rekening houden met leeftijden doen we niet aan (als we naar punten voor de meerkamp zouden kijken stond ik wel ver onderaan ☹).

De sfeer was gemoedelijk en de prestaties uitmuntend. Het is een laagdrempelige wedstrijd in een vertrouwde omgeving waar sprinters opeens aan het kogelstoten zijn en kogelstoters aan het sprinten zijn! Veel dank weer aan de WOC voor het opzetten van deze wedstrijd. Ik geniet nog even van mijn spierpijn en streef volgend jaar gewoon naar een podiumplek!

Joris

Uitslagen Clubkampioenschappen

Beeld: Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt jou

27-01-2023

Door de torenhoge inflatie en de hoge energieprijzen kunnen steeds meer ouders/verzorgers helaas de sport- of cultuurdeelname van hun kinderen niet meer betalen. Mogelijk betreft dit ook onze kinderen. Het

lees verder...
Clubnieuws

Oproep deelnemers onderzoek ontlastingsverlies bij hardlopers

26-01-2023

Ontlastingsaandrang en verlies is een bekend onderwerp onder hardlopers. Op dit moment is er nog nooit onderzoek gedaan naar deze groep dames en weten we niet waarom er niet vaker

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

26-01-2023

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC

lees verder...

Agenda

januari 2023
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« dec   feb »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in