Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC junioren af, heb constructieve feedback, maar wordt toch wel vaak uitgenodigd om het dan eens “zelf” te doen.”

Zo gezegd zo gedaan. Na 6 jaar geen enkele wedstrijd te hebben gedaan of ook maar iets technisch te hebben getraind, heb ik me dan maar ingeschreven voor de clubkampioenschappen. Vervolgens heb ik al mijn atleten uitgedaagd om ook deel te nemen. Mijn indrukwekkende fysiek en grootspraak hebben wellicht veel atleten afgeschrikt, maar er waren gelukkig 5 dapperen uit mijn groep die de handschoen opnamen en ook deelnamen aan de clubkampioenschappen.

Mijn directe concurrentie (senioren mannen) op de clubkampioenschappen heb ik nog even ingemaakt met kogelstoten, maar heb het vervolgens “nipt” verloren met sprint en verspringen en ben als hekkensluiter geëindigd. Qua netto afstanden en tijden had ik nog net mijn 5 ABC junioren uitdagers achter me gelaten. Dit is natuurlijk DE MANIER van vergelijken, en rekening houden met leeftijden doen we niet aan (als we naar punten voor de meerkamp zouden kijken stond ik wel ver onderaan ☹).

De sfeer was gemoedelijk en de prestaties uitmuntend. Het is een laagdrempelige wedstrijd in een vertrouwde omgeving waar sprinters opeens aan het kogelstoten zijn en kogelstoters aan het sprinten zijn! Veel dank weer aan de WOC voor het opzetten van deze wedstrijd. Ik geniet nog even van mijn spierpijn en streef volgend jaar gewoon naar een podiumplek!

Joris

Uitslagen Clubkampioenschappen

Beeld: Pixabay

Actueel

Clubnieuws

UP-Gala: save the date & geef je mening

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UP-Gala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix!

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in