Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC junioren af, heb constructieve feedback, maar wordt toch wel vaak uitgenodigd om het dan eens “zelf” te doen.”

Zo gezegd zo gedaan. Na 6 jaar geen enkele wedstrijd te hebben gedaan of ook maar iets technisch te hebben getraind, heb ik me dan maar ingeschreven voor de clubkampioenschappen. Vervolgens heb ik al mijn atleten uitgedaagd om ook deel te nemen. Mijn indrukwekkende fysiek en grootspraak hebben wellicht veel atleten afgeschrikt, maar er waren gelukkig 5 dapperen uit mijn groep die de handschoen opnamen en ook deelnamen aan de clubkampioenschappen.

Mijn directe concurrentie (senioren mannen) op de clubkampioenschappen heb ik nog even ingemaakt met kogelstoten, maar heb het vervolgens “nipt” verloren met sprint en verspringen en ben als hekkensluiter geëindigd. Qua netto afstanden en tijden had ik nog net mijn 5 ABC junioren uitdagers achter me gelaten. Dit is natuurlijk DE MANIER van vergelijken, en rekening houden met leeftijden doen we niet aan (als we naar punten voor de meerkamp zouden kijken stond ik wel ver onderaan ☹).

De sfeer was gemoedelijk en de prestaties uitmuntend. Het is een laagdrempelige wedstrijd in een vertrouwde omgeving waar sprinters opeens aan het kogelstoten zijn en kogelstoters aan het sprinten zijn! Veel dank weer aan de WOC voor het opzetten van deze wedstrijd. Ik geniet nog even van mijn spierpijn en streef volgend jaar gewoon naar een podiumplek!

Joris

Uitslagen Clubkampioenschappen

Beeld: Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...
Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in