Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Competitie: Dames nu landelijk 4e!

De dames togen naar Amsterdam. Doordat er verschillende verschuivingen in de ploeg nodig waren ivm blessures etc, was het euforische gevoel even weg. Maar door het berekenen op basis van de inschrijvingen de punten, bleek dat de ploegen deze wedstrijd dicht bij elkaar zouden eindigen. Rond een 6e plek zouden we dus eindigen. En dat zou landelijk betekenen dat we de 3e positie zouden handhaven, met een groter gat naar nummer 5. Maar ja, de ploegleider kan van alles berekenen, er zal toch echt eerst een wedstrijd gedraaid moeten worden.

En dus hebben we een aantal helden bij ons deze wedstrijd. Kirsten die de 400 horden wel voor haar rekening wilde nemen. Sanne die ondanks de zenuwen, wel wilde starten op de steeple, Henk die Sanne het vertrouwen gaf in twee trainingen en Caroline die bereid was vanuit het 2e team ons te komen versterken. Daar zie je de veerkracht van dit team. Dat dit voor de ploegleider betekende erg vroeg op de baan zijn, zodat Sanne nog wat echte waterbakken mee kon nemen, dat nemen we maar voor lief.

Om 12 uur, maar liefst 3 atletes aan de start: Eline op polshoog, Sanne op de steeple en Jinke bij het verspringen. Omdat we ook nog een jurytaak moesten doen, bood Martijn zich meteen aan de eerste ronde kogel te doen, waarna Marjolein (moeder van Jinke) het over zou kunnen nemen. Beiden dank! Bij het inspringen van Eline bleek dat het goed voelde. Laat die dames maar beginnen. Omdat dit altijd een onderdeel is met veel niveauverschil is, mocht Eline dus nog even wachten. Sanne was gestart op de 3000 meter steeple. Een ging meteen lekker mee. Volgens de voorspelling zou ze 2 deelneemsters achter zich kunnen laten en daar was ze dan ook op gebrand. Dat zou immers 5 hele punten opleveren (2 ploegen hadden geen deelnemer). En het ging lekker, zo lekker dat ze rustig een gaatje maakte, waardoor de nummer 9 steeds meer op afstand werd gezet. Hup weer een balk, hup weer een zwembad, even versnellen en weer een balk. Wij waren dik onder de indruk. Tijdens de race vielen er bovendien ook nog 2 dames uit, ja onderschat dit onderdeel niet. En toen ze dolgelukkig bij de finish eindigde kon ze haar oren niet geloven…. 7 punten? Echt 7 punten? Dit belooft wat voor vandaag (tijdens de promotiewedstrijd mag ze wellicht nog een keer?….. dan kunnen we de badeendjes er wel in laten dobberen voor het nodige vertier).

Jinke sprong in haar eerste sprong 5,47. Een lekker begin. Maar welk deel ze van de ‘je hebt 4 sprongen’ niet heeft begrepen weet ik niet… In elk geval nog 3 prachtige sprongen, maar geen was verder. Omdat er 2 groepen zouden gaan springen stond Jinke even op de tweede plaats. Dit zou later vandaag een prachtige 3e plek blijken te zijn.

De sprintkanonnen kwamen in de baan. En dat is gaaf om te zien. Alice die zo ontzettend rap uit het blok is en dan de voorsprong probeerde te behouden. Nee jij komt er niet langs, en nee jij ook niet. Vastbijten in die handel. Dat leverde dus een erg mooie tijd op! Mariska wist wat haar te doen stond, ze wilde hard, heel hard. En dat deed ze. Een super snelle race en een stuiterende Mariska. Joehoe 10 punten gepakt, 2 meer dan de prognose. Zullen we de 10 punten die ook in de prognose stonden maar als geheimpje bewaren? Het bleek in elk geval dat dit team op dreef was.

Dan krijgen we de 400 meter met Nida. Vergelijken met de prognoses is niet echt reëel (PR gebaseerd voor blessureleed). Gewoon benieuwd wat ze dus nu kan laten zien. En dat gaat goed. Met 59,55 geeft ze wel haar visitekaartje af en scoort gewoon dikke 7 punten. En inmiddels vliegt ook Eline over 2,70 heen. De 800 meter stond op het programma. Marijke wilde ze pakken. Nou dat liep vorige keer goed af, dus als dat is wat jij wilt, ga je gang! In deze race pakte ze de kop over, want het tempo lag te laag. Op het 600-meterpunt wilde er een dame langs, die vervolgens naar binnen schoof om ongeveer stil te gaan staan. Resultaat: spike punten in beide benen van Marijke, een withete dame en ritme dat verstoord is. Toch heeft ze hem netjes af gemaakt, maar kon ze niet voorkomen dat er vlak voor de finish toch nog iemand langs kwam.

Inmiddels update van Eline, ze vliegt gewoon over de 2.80. Een dik nieuw PR! En dat levert weer een extra punt op tov de prognose. Wat een geweldige prestatie. Inmiddels staat Margriet met een kogel in de handen. Dat kleine ding een zwieper geven en dan de 7 punten ophalen. Nou het was presteren naar verwachting en een punt extra halen leek onmogelijk, maar dan toch met de einduitslag blijkt dat ze hier een extra puntje sprokkelde. Met een mooie 11.61 kon ze zeer tevreden zijn.

Inmiddels stond Kirsten zenuwachtig aan de start van de 400 meter horden. Een race waar ze zich op had verheugd. En dat bleek. Snel weg…. Stap stap stap hup horde, stap stap stap. Jeetje dat gaat rap! En dat blijkt ook wel, ze loopt gewoon een PR. Super dame! Bij verspringen stond Yara weer eens op de baan. Na lange afwezigheid door een operatie is ze weer begonnen met presteren. En met 4.60 mag je dat zeker niet onverdienstelijk noemen.

Op de 1500 meter had Caroline een beetje pech, het groepje voor haar sprintte weg en zij kwam even in een langzamer groepje te zitten. Daar had ze niet zoveel zin in en ze zette dus al snel een versnelling in. Maar ja, dan loop je wel de rest van de race helemaal alleen. Een zeer stabiele 1500 meter was de race, waarmee ze de punten voor ons team veilig stelden. Nu is ze alweer in Moskou voor een militaire vijfkamp, tja zoek dat maar eens op. En mocht dat granaat gooien je interessant lijken, ik, Miriam, geef training op woensdag avond!

Elianne kwam tussen het studeren door even afleiding zoeken op de baan. En hoewel deze dame altijd vrolijk is, was haar waarschuwing na afloop wel duidelijk; prestatie, vraag daar maar niet naar. Bij hoogspringen vloog onze steeple-Sanne over de 1,40. En wat kun je nog meer verwachten na zo’n 3 km. Een troost, we wisten van te voren dat ze iets van 1,60 moest gaan springen voor een extra punt. Toch in haar eentje 8 punten bij elkaar gehaald! En dan terwijl ik naar hoog over het veld heen ren komt er toch een speer een goede kant deze kant op. Ik kijk; dat is Margriet! Gaaf, en het score bord geeft aan 34,29. Jeetje, daar gaat Kirsten nog moeite mee krijgen.

Achteraf blijkt Margriet de worp ervoor nog net iets verder te hebben gegooid en heb ik dus niet eens de beste worp gezien. De 200 meters starten en Mariska wil extra punten. En ze vecht zich dan ook in haar race tot een mooie 4e plaats en we zijn allemaal blij met de extra punten. Helaas blijkt bij de einduitslag dat in serie 1 en 2 er een snellere dame hebben gelopen (waarom zaten die niet in de snelste serie?) en dan is er dus toch ook even een telleurstelling.

Kirsten met een speer in handen, kan ze de positie van Margriet uitbouwen? Hoewel het een prachtige reeks is blijft ze op 33,77 steken. Een prima deelname dus van de dames, die ook een extra punt op dit onderdeel halen. En dan is het spannend, hoe staan we ervoor.

De teams staan zo dicht op elkaar dat we de hele dag al fluctueren van positie 1 t/m 9. Maar het is een mooie 6e plaats. Precies zoals voorspeld, alleen wat doet dat team van Leiden daar voor ons op de lijst? Nu staan we ineens toch landelijk 4e. Maar we hebben de estafette nog, dus de opdracht aan de dames; pak Leiden!

En hoe: een schitterende race; Lisa vliegt ervandoor, Jinke pakt het stokje aan en racet, Alice bijt zich vast in Leiden,… en bijt en bijt… en ja ervoorbij. En Nida mag het afmaken. Leiden is gepasseerd, helaas maar 1 winstpuntje. Een 7e plaats over de dag en landelijk dus 4e. 13 punten los van nummer 5, dus als we die punten gewoon behouden dan staat niets die promotiewedstrijd voor ons in de weg.

Aan het einde van de dag ging de prijs voor de beste prestatie naar Eline!

Dames, ik heb genoten!

Resultaten

Naam Onderdeel Wind? Prestatie Punten
Mariska Bun 100 meter 0,9 12,37 10
Alice Achterberg 100 meter 0,5 12,74
Caroline Botman 1500 meter 05:24,5 3
Mariska Bun 200 meter 2,5 25,56 6
Alice Achterberg 200 meter 1,7 26,54
Sanne van Essen 3000 steeple 15:06,3 7
Nida Huijben 400 meter 59,55 7
Kirsten Huijgen 400 meter horden 01:07,7 4 PR
Marijke de Visser 800 meter 02:15,2 9
Sanne van Essen Hoogspringen 1,4 1
Margriet van Kammen Kogel 11,61 8
Elianne Pasker Kogel 9,15
Eline Albers Polshoog 2,8 8 PR
Kirsten Huijgen Speer 33,64
Margriet van Kammen Speer 34,33 4
Jinke van der Sluis Verpringen 0,5 5,47 9
Yara van Dee Verpringen 1 4,6

 

Tekst: Miriam Hentzen, Beeld: Frank Witte (2014)

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in