Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Fotografie: tegenlicht

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Deze keer vertelt Michel je van alles over tegenlicht (les 12 van 26).

Michel Reij:

Kort tipje dit keer: richt je lens ook eens tegen de zon in. De mooie lichtrandjes in haren en op de kleding geven pit aan een foto. En half-transparante materialen zijn helemaal mooi.

Dylo
© Michel Reij | Dylo

 

Krik de belichtingscompensatie iets op, zodat je onderwerp niet onderbelicht blijft of gebruik spotmeting op je onderwerp. Eventueel kan je een beetje invulflits gebruiken.

RAW biedt bij tegenlicht natuurlijk het plezierige voordeel van extra belichtingsruimte, zodat je zelfs een onderbelichte foto kunt opkrikken tot iets moois.

Bas Jubels
© Michel Reij | Bas Jubels
Yara houdt het hoofd koel...
© Michel Reij | Yara houdt het hoofd koel…

 

Zorg er bij lichte sluierbewolking voor dat er niet teveel lucht aanwezig is in je foto, omdat deze al gauw wit uitbleekt en oninteressant wordt.

Zorg bij tegenlicht ook altijd voor een goede zonnekap op je lens (overbodige tip eigenlijk: die heb je natuurlijk altijd gewoon standaard op je lens zitten).

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...
Jeugdnieuws

Goede sfeer en prestaties van de Phoenix U18/U20 junioren in Amersfoort

19-04-2024

Zondag 14 april was de eerste competitiewedstrijd in Amersfoort voor de junioren U18 en U20. De goede onderlinge sfeer en gezelligheid zijn de sterkste punten van deze ploeg. Maar er

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in