Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Fotografie: tegenlicht

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Deze keer vertelt Michel je van alles over tegenlicht (les 12 van 26).

Michel Reij:

Kort tipje dit keer: richt je lens ook eens tegen de zon in. De mooie lichtrandjes in haren en op de kleding geven pit aan een foto. En half-transparante materialen zijn helemaal mooi.

Dylo
© Michel Reij | Dylo

 

Krik de belichtingscompensatie iets op, zodat je onderwerp niet onderbelicht blijft of gebruik spotmeting op je onderwerp. Eventueel kan je een beetje invulflits gebruiken.

RAW biedt bij tegenlicht natuurlijk het plezierige voordeel van extra belichtingsruimte, zodat je zelfs een onderbelichte foto kunt opkrikken tot iets moois.

Bas Jubels
© Michel Reij | Bas Jubels
Yara houdt het hoofd koel...
© Michel Reij | Yara houdt het hoofd koel…

 

Zorg er bij lichte sluierbewolking voor dat er niet teveel lucht aanwezig is in je foto, omdat deze al gauw wit uitbleekt en oninteressant wordt.

Zorg bij tegenlicht ook altijd voor een goede zonnekap op je lens (overbodige tip eigenlijk: die heb je natuurlijk altijd gewoon standaard op je lens zitten).

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in