Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Fotografie: tegenlicht

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Deze keer vertelt Michel je van alles over tegenlicht (les 12 van 26).

Michel Reij:

Kort tipje dit keer: richt je lens ook eens tegen de zon in. De mooie lichtrandjes in haren en op de kleding geven pit aan een foto. En half-transparante materialen zijn helemaal mooi.

Dylo
© Michel Reij | Dylo

 

Krik de belichtingscompensatie iets op, zodat je onderwerp niet onderbelicht blijft of gebruik spotmeting op je onderwerp. Eventueel kan je een beetje invulflits gebruiken.

RAW biedt bij tegenlicht natuurlijk het plezierige voordeel van extra belichtingsruimte, zodat je zelfs een onderbelichte foto kunt opkrikken tot iets moois.

Bas Jubels
© Michel Reij | Bas Jubels
Yara houdt het hoofd koel...
© Michel Reij | Yara houdt het hoofd koel…

 

Zorg er bij lichte sluierbewolking voor dat er niet teveel lucht aanwezig is in je foto, omdat deze al gauw wit uitbleekt en oninteressant wordt.

Zorg bij tegenlicht ook altijd voor een goede zonnekap op je lens (overbodige tip eigenlijk: die heb je natuurlijk altijd gewoon standaard op je lens zitten).

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in