Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Fotografie: tegenlicht

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Deze keer vertelt Michel je van alles over tegenlicht (les 12 van 26).

Michel Reij:

Kort tipje dit keer: richt je lens ook eens tegen de zon in. De mooie lichtrandjes in haren en op de kleding geven pit aan een foto. En half-transparante materialen zijn helemaal mooi.

Dylo
© Michel Reij | Dylo

 

Krik de belichtingscompensatie iets op, zodat je onderwerp niet onderbelicht blijft of gebruik spotmeting op je onderwerp. Eventueel kan je een beetje invulflits gebruiken.

RAW biedt bij tegenlicht natuurlijk het plezierige voordeel van extra belichtingsruimte, zodat je zelfs een onderbelichte foto kunt opkrikken tot iets moois.

Bas Jubels
© Michel Reij | Bas Jubels
Yara houdt het hoofd koel...
© Michel Reij | Yara houdt het hoofd koel…

 

Zorg er bij lichte sluierbewolking voor dat er niet teveel lucht aanwezig is in je foto, omdat deze al gauw wit uitbleekt en oninteressant wordt.

Zorg bij tegenlicht ook altijd voor een goede zonnekap op je lens (overbodige tip eigenlijk: die heb je natuurlijk altijd gewoon standaard op je lens zitten).

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in