Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Vorige week zondag mochten ook de 2e heren- en damesteams van Phoenix aan de bak tijdens de tweede competitiewedstrijd. Een wedstrijd op onze eigen vertrouwde baan in Maarschalkerweerd. Ondanks dat de wedstrijd in het thuishonk was, hadden de mannen en vrouwen van Phoenix een geringe bezetting tijdens deze wedstrijd. Gelukkig deed dat niet af aan de sfeer, want er kon nu weer gelachen worden wanneer atleten bereid waren zichzelf compleet voor lul te zetten, of ‘onontdekte’ talenten te laten zien.

Allereerst een bedankje aan alle juryleden die ons geholpen hebben op deze sportieve dag. Marije van der Kamp, Koen Olijve, Bart Oldenhoff en Nadim van Minnen, bedankt voor jullie hulp en aanwezigheid!!

Zie hier wat actiefoto’s…

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Om 11 uur mocht Jelly meteen gaan hoogspringen. Ondanks een korte nacht en de alcohol nog in haar bloed, sprong ze weer de 1.45 meter hoog. Naar eigen zeggen ‘zit de 1.50 er echt in’! Dus dat geeft hoop voor de laatste (nuchtere) wedstrijd!

Tegelijkertijd waren Puck Mekel en Nicole Klink aan het klaarmaken voor de 800 meter. Ze hebben beide een nette race gelopen. Tijdens de 800m werd Puck nog even afgeleid door de enthousiaste aanmoediging van Jelly. ‘Huh, wie roept er nu mijn naam’? Na wat rondkijken zag Puck uiteindelijk een schreeuwend Phoenix-tenue, waardoor ze gerustgesteld was en de race lekker kon uitlopen. Nicole kwam binnen in een tijd van 2.40min en Puck kwam daarachter met een tijd van 2.59min.

Ook Mirthe mocht gelijk om 11 uur beginnen met kogelstoten en haalde een afstand van 8,52m. Jelly was daarna aan de beurt en stootte deze keer een nette afstand van 9,10m (Jaja, bijna verder dan het eerste damesteam! ) Ook speerwerpen werd deze keer door Mirthe gedaan, waarbij ze een afstand wierp van 29,34 meter en daarmee een 5eplek haalde!

Berdine was de uitverkorene op de 400m horden. De trainingen hierop werpen hun vruchten af, want ze liep de 400mh in een zeer nette tijd van 1.14 min!

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Op de 100m sprint moesten de punten binnengehaald worden door Anne. Pascale Schure kon helaas niet meedoen wegens een blessure. Anne haalde een tijd van 14,07 sec. Toch maar weer eens aanhaken op de sprinttrainingen op donderdag, want in een stap uit de startblokken rechtop staan, daar is winst te behalen! Vervolgens ging Anne door naar hinkstapspringen (of hink-stap-sprong volgens sommigen). Ondanks veel aanmoediging en tips van de omstanders ‘je moet proberen de hink groter te maken’.. Maar hoe dan? De verste sprong was uiteindelijk wat minder dan vorig jaar, 8,97 meter.

Op de 400m mochten Mirthe Muilwijk en Inge van ’t Veer schitteren deze wedstrijd. Inge is weer herontdekt als talentje op de 400m. Ze sleepte de 6eplek binnen, in een tijd van 1.07 min. Mirthe kwam daarachter in een tijd van 1:13 min.

Met de 400 en 800 meter nog in de benen mochten Inge en Nicole hun sprinttalenten laten zien op de 200m. Of dit in de categorie ‘compleet voor lul’ of onder ‘onontdekte talenten valt’ mag iedereen zelf beslissen.. Ze deden in ieder geval zeker niet onder voor de sprinters! Inge liep de 200m in 30,61 sec. en Nicole in 32,11 sec.

Op de vraag of Inge niet vaker wil gaan trainen op de sprint, werd gereageerd; ‘dat ze liever bij de MILA traint, omdat je dan verder moet lopen en ook echt moe bent na een training!’

Bijna aan het einde van de dag alweer, werd de 3000m gelopen door Lysanne Aarden. Het was een mooie, spannende race. Lysanne liep steeds op de 1eplek, met vlak daarachter een tegenstandster. Het zag er even naar uit dat Lysanne aan kop zou blijven, maar op zo’n 400 meter voor de finish begon de tegenstandster te versnellen. Lysanne werd uiteindelijk 2ein een tijd van 11.21 min. Achteraf zei ze dat ze misschien wel mee had kunnen versnellen, maar dat is mosterd na de maaltijd natuurlijk.

Bij de mannen zijn weer wat oude leden van stal gehaald en wat jongere leden overgehaald om ook deze keer het team vol te krijgen. En dat is gelukt!

Op de 400m waren Erik Deiman en Juras Huijben te zien. Erik kwam als eerste binnen met een tijd van 55,52 sec en Juras kwam daarachter met 58,07 sec.

Jeroen Heesbeen mocht doen waar hij goed in is, sprinten! Als eerst was hij te zien op de 100m sprint, die hij liep in een tijd van 11,88 sec. Vervolgens mocht hij schitteren op de 200m. Hij haalde een 7e plaats in een tijd van 23,85 seconden en later op de dag nog bij de estafette.

De 400m horden werd gelopen door Filip van der Vegt, in een tijd van 1.11 min.

En Jonas Mars heeft zijn springtalenten laten zien tijdens de wedstrijd. Bij hoogspringen sprong hij 1,65m en bij verspringen 5,25m.

Met zijn spring- en werptalent heeft Joris Koenders het team versterkt op deze dag. Hij had het druk; kogelstoten, polsstokhoogspringen en tussendoor nog even speerwerpen. Bij polsstokhoog wilde hij graag voor aanvangshoogte beginnen (1,60 m). De verwachting was dat hij na twee sprongen klaar zou zijn, wat er ook even zo uit leek te zien. Maar Joris hield vol en heeft uiteindelijk 2,40m hoog gesprongen! Tussendoor heeft hij bij speer nog even een afstand geworpen van 37,21 meter. En bij kogel stootte hij 8,67m.

De 1500m werd bij de mannen -vlak voor de estafette- gelopen door Jaap Vink en Tim de Graaff. Tim eindigde in 4:35 min., tot zijn grote spijt net achter Jaap die binnenkwam in 4:31 min.

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Tot slot, de estafette (4×100). Eerst was de beurt aan de dames. Na veel overleg en gewissel zou de volgorde worden: Anne, Jelly, Berdine en Inge. Op de laatste wissel na, was alles geoefend en voorbereid. Jelly en Berdine oefenden onder toezicht van trainer Mustapha. Er werd tijdens de training stevig gediscussieerd of er in het begin of aan het einde van het wisselvak gewisseld moest worden en wat handig was om te roepen, om aan te geven dat de ander zijn hand uit moet steken. De ideeën van de trainer verschilden hierin wat van de atleten. Nog steeds waren we er niet helemaal uit, maar enfin, we zien het wel tijdens de estafette. Met alle gevolgen van dien, want Anne ging van start en zou het stokje overgeven aan Jelly. Jelly stond klaar en liep op tijd weg. Maar toen.. Jelly hoorde dat er in de baan naast haar ‘ja’ werd geroepen. Totaal radeloos besloot Jelly haar arm vast uit te steken. Anne dacht nog ‘we hebben toch afgesproken om onze arm uit te steken als ík iets roep..’! Toch besloot ze het stokje te geven, wat even goed leek te gaan, totdat het stokje weggleed en op de grond viel.

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Gelukkig gebeurde dit alles binnen het wisselvak, dus het stokje werd opgeraapt en de estafette werd uitgelopen in een tijd van 1.02min. De overige wissels verliepen wel foutloos! De Phoenix vrouwen eindigden na deze wedstrijd op een 8e plek en landelijk 29e!

De estafette bij de mannen verliep ook niet geheel moeiteloos dit jaar. Siem, de teamleider (die er niet bij kon zijn omdat hij de steeple moest lopen in het 1e mannenteam van Phoenix) kreeg bijna een hartverzakking toen hij in een mailtje las dat Koen Olijve zich had afgemeld. Wie moest er nu in het estafetteteam? Maar zoals gezegd was het een dag waarbij mensen zich opofferen. Deze keer was het de beurt aan Tim de Graaff en Jaap Vink, die bereid waren om de estafette te lopen.

Er werd dus een Mila-spring-sprint team in elkaar gezet. Jeroen, Jaap, Jonas en Tim hadden de eer. De eerste wissel ging goed. Bij de tweede wissel moest Jaap het stokje aan Jonas geven. Jonas had er zin en ging op volle snelheid weg, even vergeten dat Jaap zo’n tien minuten geleden een 1500 had gelopen en niet op volle snelheid aankwam.. Dus net voor het wisselvak ging Jonas op de rem en ongeveer op de streep werd het stokje overgegeven en ging Jonas alsnog verder.

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Heren en Dames van Phoenix 2: Competitie

Ook deze estafette werd gewoon uitgelopen en Jeroen Heesbeen vond het een beetje balen dat de estafette langzamer gelopen werd dan het eerste damesteam van Phoenix, met een tijd van 51.07! Belangrijker is dat alle onderdelen weer bezet waren en de atleten hun beste beentje voor gezet hebben. De mannen zijn geëindigd op een 8e plek en landelijk 34e!

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in