Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Jurycursus voor ouders en atleten

Op zaterdag 17 en 31 maart 2012 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Phoenix in samenwerking met de Atletiekunie een cursus jurylid algemeen. De cursus zal plaatsvinden op de vernieuwde Atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79 in Utrecht.

Cursisten kunnen zich inschrijven tot en met 26 februari. Indien men geen bondsnummer heeft: 6 x 0 intypen. De cursus is toegankelijk voor personen geboren in 1996 of eerder. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Iris Kamp via [email protected].

Er zijn geen kosten aan verbonden en Phoenix vraagt als tegenprestatie dat je enkele keren per jaar jureert bij een wedstrijd. Wat daar leuk aan is wordt hieronder beschreven door de moeder van een D-junior, die toen haar dochter bij de pupillen begon bij Phoenix, ook deze cursus heeft gedaan.

© Michel Reij | Pieter

Oproep van Marjolijn Heemskerk: meld je aan als jury!

Hierbij wil ik een oproep doen aan ouders, vooral van pupillen, om je aan te melden bij wedstrijden als juryhulp. Of om een jurycursus te doen, als die aangeboden wordt. Want een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder de inzet van vrijwilligers zoals jij en ik! En als je toch de hele of de halve dag meegaat naar een wedstrijd, dan kun je net zo goed iets doen: jureren!

Je bent er toch

Dat was ook mijn idee toen ik me een aantal jaar geleden opgaf voor de jurycursus algemeen. Zo deed ik een snelle theoretische basis op, die pas echt van waarde werd in de praktijk. En reken maar dat je inzet gewaardeerd wordt. Want wat je misschien niet weet, is dat elke deelnemende vereniging één of meer juryleden hoort te leveren bij een wedstrijd. Inmiddels zijn mijn kinderen (en die van mijn medejuryleden bij Phoenix) allemaal junior, en ontstaat er een groot tekort aan juryleden die zich bij de pupillenwedstrijden willen inzetten. Daarom zet ik de voordelen nog even op een rij.

© Michel Reij | De moeder van Thimon

Jureren is leuk!

Je leert de kinderen kennen, ziet wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken én je hoeft nooit meer zelf koffie en een lunchpakket mee te nemen. Bovendien mag je je gelegitimeerd in de zaal of op de baan begeven. Je komt alleen niet meer toe aan de zaterdagkrant en hebt de hele week na een wedstrijd ongenadige spierpijn in je benen van het vele bukken om te meten. Maar daar staat heel wat tegenover. Je bent van heel dichtbij getuige van de spanning (gaat hij/zij deze hoogte halen?), je leert scherp te kijken (waar was die afzet precies?) én je maakt vele nieuwe PR’s (ook die van je eigen kinderen) van heel dichtbij mee!

Trainer Miriam:

Lieve ouders,…
Geniet jouw kind ook zo van een dag met ons op stap te zijn? Help ons dan gedurende zo’n wedstrijd door een uurtje een jurytaak op je te nemen. Wij als trainers kunnen alleen de kinderen coachen, als de jurytaken ook worden waargenomen. Met hoe meer juryleden we zijn, hoe kleiner de taak is per jurylid!

Voor elke ouder die deze cursus doet, bied ik een zelfgebakken taart aan!
(zo zie je maar hoe belangrijk het (ook voor ons als trainers) is dat zoveel mogelijk ouders dit diploma halen!)

Actueel

Studentennieuws

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...
Clubnieuws

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords. Ook interessant:Phoenix-dames verpletteren wederom parcoursrecords bij de…Zomeravondcup 2023:

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in