Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sprintgroep Mustapha gesloopt in Schoorl

Schoorl, 21-23 Maart 2014 – In het weekend van 21, 22, 23 maart is een groepje van AV Phoenix onder leiding van Mustapha vertrokken naar Schoorl voor een trainingsweekend. De groep bestond uit, Eline B, Vivian, Jeroen W, Nadim, Eelco, Qiao en Dennis. Een sfeerverslagje over het weekend.

Tekst: Dennis de Groot

Vrijdagavond rijden we met twee volle auto’s naar Warmenhuizen. Daar wordt samen met de plaatselijke atletiekvereniging Nova getraind. Het wordt een zware sprinttraining waarbij de atleten van Nova zich soms verbazen over de oefeningen en aan het eind van de rit zeer enthousiast zijn.

Gebroken van de training rijden we terug naar het huisje waar Albert, vriend van Dennis, een heerlijke pasta heeft gemaakt. Na afloop wordt Dennis in het zonnetje gezet door Vivian en Jeroen W voor het organiseren van het weekend. Een heerlijke taart is hem deel en omdat hij luiheid in perfectie beheerst, krijgt hij twee instrumenten ter uitvoering daarvan. Een handige ruggenkrabber en een bijbehorende spiegel. Dennis is nog nooit zo blij geweest.

Zaterdagochtend is het tijd voor een pittige bostraining. Voor de mensen die het duinengebied bij Schoorl niet kennen, de duinen zijn daar steil! Na een aantal pittige loopjes werd het tijd om de Hansjes van de Grietjes te scheiden. Een heuse duinklim van tegen de 25% moest worden gesprint tot de verzuring uit je oren spoot. Qiao, Eelco, Nadim, Eline en Vivian wisten 2 keer tegen dit monster op te spurten. Mooi om te zien dat Nadim overal een plek zocht om te kotsen en dit helaas niet vond en dus het er maar bij liet.

Na de lunch ging een groot gedeelte van de groep een wandeling maken naar het strand. De voetbal werd meegenomen en dat wekt bij Mustapha de topvoetballer in hem op. Er werd dus een partijtje 3 tegen 3 gespeeld met 2 keer 10 minuten. Na 10 hersenschuddingen, talloze kneuzingen en verloren tanden en voldoende spierpijn voor de komende twee weken verder, vertrokken we weer naar het huisje.

Sprintgroep Mustapha gesloopt in Schoorl

In een prachtige cadans van samenwerking werd het eten geprepareerd wat zo snel mogelijk is weggewerkt door Jeroen en waar Dennis de nodige moeite mee had om dit tempo te volgen. Na de laatste korrels rijst te hebben weggeslikt verdeelde Dennis iedereen in twee groepen en werd het tijd voor de pubquiz! Hoe heet bijvoorbeeld de hond in Family Guy, wat heette het vroegere Caladonïe en welke wielrenner werd ook wel mooie Hugo genoemd? Dit soort vragen kregen de twee teams voorgeschoteld. Mustapha wist alle vragen, helaas vergat hij dit wel eens mede te delen aan zijn teamgenoten waardoor ze uiteindelijk net naast de overwinning grepen.

Na de pubquiz werd er gezongen (wat je zingen kan noemen) onder begeleiding van de man met gitaar, Jeroen W alias Jeroen Hendrix.

Het trainingsweekend werd op zondag afgesloten met een strandtraining met wederom een pittige voetbalwedstrijd. Na Mustapha bedankt te hebben met een fles wijn, zodat hij weer thuis kan komen, werd het weekend met een etentje afgesloten.

Sprintgroep Mustapha gesloopt in Schoorl

Tot slot nog een aantal wist je datjes:

Wist je dat

 • Eelco traint voor de WK koprollen in Rio;
 • Jeroen W vrouwen versiert door heel snel met z’n handen te bewegen waardoor een klappend geluid komt;
 • Nadim is genomineerd voor topsportplan “phoenix got talent”;
 • Hij nog hoger kan zingen dan Justin Timberlake;
 • Mustapha eigenlijk Mario van de Ende heet, de topscheidsrechter in voetbal van vroeger;
 • Vivian helemaal in haar element is als er een trampoline in de buurt is;
 • Eline heel hard moest lachen om haar eigen grap, Cor en Don;
 • Jeroen pas een week later de grap begreep;
 • Qiao genomineerd is voor “phoenicier met de meeste wilskracht;
 • Eelco als een ware Daniel Craig de zee is in gerend;
 • Hij er ook vrij snel weer uit was;
 • Dennis niet kon slapen;
 • En daarom zonder lenzen in een serie ging kijken op z’n laptop;
 • Dat dit er nogal bijzonder uitzag;
 • Dennis iedereen wilt bedanken voor de gezellige weekend!

Bedankt!

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in