Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Competitiesuccessen voor junioren D!

Veenendaal, zaterdag 21 april 2012 – Voorbereid op harde regen trokken zo’n 30 D-junioren naar Veenendaal voor de eerste ronde van de competitie. Onder en om de partytenten van Pieter en Miriam was de sfeer fantastisch, en uiteindelijk viel het mee met de regen. Het heeft alleen ’s ochtends licht geregend. Nadat alle startnummers waren opgespeld, waren de kinderen klaar om topprestaties neer te zetten. En dat is gelukt!

Ploeg                   Punten Landelijke klassering
Jongens D ploeg 1 5827 9e! (173 teams)
Jongens D ploeg 2 2593  148e (173 teams)
Meisjes D ploeg 1 4685 53e  (178 teams)
Meiden D ploeg 2 2575 164e (178 teams)

Competitiesuccessen voor junioren D!

De beste 12 (wijziging van het reglement, tot voor kort 10!) ploegen van elke categorie strijden in de landelijke finale om de nationale titel. Voor de eerste ploeg van de jongens is hier dus wel uitzicht op! Hieronder een impressie van hoe zulke prestaties tot stand komen…

Rustig beginnen aan je competitiedag? Helaas was dat niet mogelijk dankzij de estafette. Zestien atleten (4×4) moesten op de juiste plek van de rondbaan gezet worden. Welke haak op de baan dient waarvoor? Waar loop ik aan? Waar eindigt het wisselvak? Het was een drukte van jewelste… Het was dan ook niet gek dat het eerste meisjes team even de kluts kwijt was en daardoor helaas een diskwalificatie aan de broek kreeg voor wisselen buiten het wisselvak. De dames (Femke, Jannah, Carlijn en Lisa) hebben zich uiteindelijk hervat en aan het einde van de dag alsnog een prachtige tijd neergezet. Bij de andere teams werd er scherper op de wissels gelet waardoor er gelukkig geen extra diskwalificaties richting Phoenix geworpen werden. De jongens hebben hierbij een alom 3de plek bemachtigd en de meisjes de 8ste.

Jeetje dat is spannend… voor de meeste meiden echt de eerste keer discus werpen op een wedstrijd. En dan worden ook nog de trainers op afstand gezet. Gelukkig op roepafstand, want regelmatig hielp keihard “Achter uitstappen!” roepen om ervoor te zorgen dat je aan de juiste kant uitstapte. Bij veel meiden in deze groep gebeurde het dan ook wel een keertje dat ze per ongeluk aan de voorkant uitstappen en dan is het ongeldig…. Gelukkig niet bij onze meiden!

Fanatiek dat ze waren. Na hun poging snel weer aan de zijkant verder oefenen tot de perfecte worpen. En voor Jannah de handicap dat ze ook nog moest hoogspringen. En dat deed ze keurig. Snel het ene onderdeel en dan weer snel het volgende onderdeel. Voor alle meiden: Anne, Nubiah en Jannah, ze deden het geweldig. De eerste PR’s zijn gezet en nu gaan we dat uitbouwen!

Bij het hoogspringen voor de meisjes stonden ’s ochtends Nida, Hannah, Jannah en Jamie klaar. Na ingesprongen te hebben werd het al wat donkerder boven ons hoofd maar de wedstrijd ging door. Jannah, Hannah en Jamie sprongen lekker door en kwamen alledrie tot 1.00 meter. Dit betekende voor Hannah een evenaring van haar pr, en voor Jamie een nieuw pr! Toen de lat daarna op 1.10 meter kwam te liggen, was dit voor Nida het teken dat ze zich klaar moest gaan maken op te springen. Na over 1.10 te zijn gesprongen was het alleen al tijd om naar de hordes te gaan… Maar het hoogspringen ging gewoon door. Nida zat in de eerste serie en kon daarom relatief snel terug naar het hoogspringen. Ondertussen sta je als trainer bij het hoogspringen wel even nagels te bijten, want de jury wilde niet wachten. Voor Nida’s eerste poging werd een kruis opgeschreven en Nida was pas net klaar met de race. Na Nida opgehaald te hebben mocht ze meteen springen en ze sprong in één keer over de lat heen, gelukkig. Ook 1.20 en 1.25 meter bleken geen probleem te zijn. Nida sprong ook over 1.30 heen en met die hoogte haalde ze de punten binnen, en dat zijn er helemaal niet weinig!

Tja hekkies, soms staan ze in de weg. En eerlijk is eerlijk, daar kan je best tegenop zien. En hoe gaaf is het dan dat je de startblokken neer zet, je gaat zetten en keihard gaat rennen als het pistool af gaat? Heel gaaf. Gelukkig stralende gezichten; en terecht! Anne ging na een valse start super snel over de hordes en ook Nubiah schoot weg uit haar blokken. Lisa was zeer tevreden over haar race en ook Linn genoot met emmers. En Nida,.. tja haar lot was om tussen de hoogspring sprongen door nog even een race te lopen. En dat resulteerde in hoog een mooie prestatie en een super tijd op de hordes. Knap hoor meiden! We gaan lekker verder oefenen met die hekkies.

Het verspringen bij de meisjes was voor Carlijn, Maite en Puck tegelijk met het speerwerpen. Ze hadden daarom van tevoren hun verspring aanloop klaar gezet en begonnen met speerwerpen. Na 2 pogingen gingen ze 2 pogingen verspringen, en dat nog een keer. Jinke kon zich volledig concentreren op het verspringen. Jinke heeft nog steeds veel ruimte over maar springt wel erg ver.

Spannend zo’n debuut speerwerpen! De vier meiden hadden namelijk nog nooit in wedstrijdverband geworpen. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken moesten Carlijn, Maite en Puck steeds tussendoor heen en weer haasten naar het verspringen. Dat was namelijk tegelijk met speerwerpen (maar gelukkig wel in de dichtst bijzijnde verspringbak). De meiden kregen de speer worp voor worp steeds een stukje verder. De geconcentreerde blik van Puck leverde haar een erg leuke afstand van 8m75 op en Nubia, die met elke worp haar achterste arm steeds mooier strekte, wierp 11m53.

Competitiesuccessen voor junioren D!

Vervolgens stond de 1000 meter op het programma voor de meisjes. Er stond een heuse delegatie Phoenix-meisjes aan de start (6 atletes!) klaar om 2 ½ rondje te rennen. De wind was sterk en strak. Twee keer wind tegen op het rechte stuk tegenover de finish. Het weerhield de meiden er niet van om ook op dit onderdeel toptijden neer te zetten. Lisa liep met krachtige passen mee met de rest. Jamie en Veronika maakten er onderling een wedstrijdje van. Jamie liep het eerste rondje voorop, maar Veronika wist haar bij te halen en nét iets eerder over de finish te komen. Super gelopen dames! Nida en Femke liepen ook de 1000m. Femke liep fantastisch en haalde maar liefst 15 seconden van haar pr af. Nida soleerde naar de zege in haar serie in een tijd van 3:21.12. Net een paar seconden boven haar (indoor) pr, maar dat was gelopen zonder deze vervelende wind! Nida werd met deze tijd eerste op de wedstrijd.

Omdat Maj ziek was (we hopen dat ze er de volgende keer wel is!) waren Jinke en Anne de enige meiden die gingen kogelstoten voor Phoenix bij de meisjes. Anne vond het zelf niet zo goed gaan maar ze stootte heel erg prima! Jinke liet zien dat ze op verschillende onderdelen heel goed kan scoren. Ze deed een aanglij en ze stootte de kogel 8.94 meter ver wat weer behoorlijk wat punten opleverde.

Ready set…en gaan deden ze! De jongens op 80m en de meiden op 60m. Op hun beurt gingen Luc, Tim, Floris, Noah, Thijs, Jinke, Femke, Hannah, Linn en Maite de blokken in, om vervolgens zo snel mogelijk richting finish te knallen. Werkelijk iedereen heeft ofwel een erg leuke PR neergezet, of het voorgaande PR verbroken. Fantastisch! Voor de meiden wist Jinke de 1ste plek te bemachtigen. Voor de jongens bereikte Tim (die al 1000m in de benen had) de 2de plek en Luc (die letterlijk direct van verspringen kwam) de 1ste plek. Als dat niet een bewijs van veelzijdigheid is dan weet ik het niet meer.

…en toen was het tijd voor de jongens om 3 kilo de grindbak in te knallen, ofwel kogelstoten. Even instoten, de laatste trainer tips aanhoren, nog wat ontspannen en stoten maar! En er werd super goed gestoten door de jongens van Phoenix, ondanks dat sommige andere D’s met kop en schouders boven ze uit staken. Robin maakte eerste een paar standstoten en daarna nog twee stoten met aanglij. Hiermee wist hij, ondanks dat hij last had van zijn schouder, een goede 7m te werpen. Juras haalde zijn PR helaas net niet, maar liet op zijn beurt wel een paar prachtige(!) aanglij-passen zien. Ook Noah liet zich gelden bij het kogelstoten. Een van zijn pogingen was helaas ongeldig, maar dat maakte hij daarna weer helemaal goed met een worp van 7m35.

Voor veel D-junioren is hordenlopen een nieuw onderdeel. Zo had Filip nog maar 1x een wedstrijd horden gedaan, en Koen en Hein allebei nog nooit. En Filip wint zomaar de wedstrijd! Hij vloog over de hordes heen en pakte de meeste punten van alle deelnemers bij de horden. Super! Koen en Hein deden het ook goed, en ik weet hoe lastig de eerste keer is om op een wedstrijd horden te doen… Milan liep in zijn serie naar een tijd van 16.59. Luc is weer een heel ander verhaal. Hij liep een toprace (“het ging zo goed”) maar hij raakte de een-na-laaste horde en ging onderuit… Gelukkig dacht Luc toen “nou, dan sta ik toch op en win ik alsnog mijn serie” en dat deed hij ook met een seconde voorsprong (!!) op de nummer 2. Luc werd 2e op het onderdeel en zo werden de jongens van Phoenix 1e én 2e op de 80 meter horden!

3 dappere mannen bij het hoogspringen. Sibren had speciaal aangevraagd bij de ploegleidersvergadering dat de jongens op 1,00 meter mochten beginnen…. Helaas hadden we dit niet goed genoeg aan Thijs doorgegeven. Dus Thijs begon op de “normale” hoogte van 1,10. En waar het inspringen op 1,00 heel erg goed ging, werd het op 1,10 meteen een stukje lastiger. Geeft niks! Je hebt goed gesprongen en volgende keer beginnen we gewoon op 1,00! En Milan en Tim moesten samen de punten op hoogspringen verdelen. Beide jongens kunnen 1,30 springen,.. maar ook vrolijk maar 1,20. Als trainers neem je dan geen risico en stel je ze beiden op J. En het ging Milangoed. Krachtige passen, mooie aanloop en hup elke keer weer over die lat. Wat ziet het er makkelijk uit bij deze mannen. Toch wist Milan het hoofd het koelst te houden en vloog over 1,30 heen (=evenaring van PR) en met wat aanwijzingen werd ook de 1,35 gehaald. En vloog hij tenslotte soepel over 1,40! 10 cm hoger PR, super man!

Bij de jongens waren er vijf jongens die de 1000 meter gingen lopen. In de eerste serie startte Filip. Hij liep niet onverdienstelijk naar een tijd onder de vier minuten. In de tweede serie kwamen Juras en Koen aan de start. Met zoveel wind is het lastig inschatten hoe je moet lopen. Ga ik er wel voorbij, of wacht ik nog even tot na de wind tegen? Als ik er voorbij ga, moet ik dan meteen hard er voorbij zodat ze niet achter mij kunnen lopen, of ga ik maar een klein beetje harder? Juras begon in een groepje en had zo zelf het voordeel om achter wat andere jongens te lopen. Koen liep zijn eigen race in een wedstrijd met zoveel wind. In de derde en laatste serie van de 1000m kwamen Tim en Hein aan start. Tim en Juras hadden eigenlijk gehoopt bij elkaar te zitten zodat ze iets aan elkaar zouden hebben en allebei harder zouden lopen, maar helaas waren de series niet op tijd ingedeeld. Tim viel al snel aan in zijn race en liep een groot stuk alleen tegen de wind (gelukkig is Tim niet zo lang!). Hein kwam er tot zijn schrik pas 10 minuten voor de start van de 1000m achter dat hij die moest lopen. Gelukkig ging Hein daar heel cool mee om en hij liep een super 1000 meter. Jongens, petje af voor al jullie tijden met zulke harde wind tegen!

Ook de jongens waren nog vrij nieuw met het speerwerpen, want van de drie had alleen Theun nog een PR speerwerpen. Theun wist zijn record in de tweede worp al met ruim 6m te verbeteren van 14m53 naar 20m59. Thijs en Floris deden het ook zeker niet slecht met hun worpen. Zo kreeg vooral Floris het gevoel goed te pakken en verbeterde zijn afstand tot drie keer toe met 5m tot een totaal van 19m37. Goed gedaan jongens!

Na de valpartij van Luc kijken hoe groot de schade zou zijn. Is springen bijvoorbeeld nog mogelijk? En hoe is discus werpen en verspringen tegelijkertijd te combineren voor Robin en Thomas. Nou makkelijk: Luc zegt: Ik kan rennen. Dus de trainers: met welke afstand ben je tevreden en mag je stoppen met springen? (om hem rust te geven voor de sprint)… Luc: nou als ik over de 4.30 spring… Tja.. en wij maar hopen op een afstand rond de 4.70. Gelukkig geen discussie meer nodig, Luc rent aan… springt… en 5,29!! Veel meer dan we hoopten en met daarna nog sprongen over de 5 meter liet Luc zien dat het niet een eenmalige uitschieter was.

Robin en Thomas deden het slim,.. snel inwerpen bij discus, uitmeten bij ver en dan maar hopen dat het goed kwam. En dat kwam het! Die jongens deden 2 sprongen, dan 2 worpen, weer 2 sprongen en dan ten slotte nog twee worpen. En bij verspringen ging dat goed. Extra ver in de bak en op de training gaan we zorgen dat jullie bij de balk afzetten. Maar zeer knap gedaan mannen!

Laat op de dag verzamelden de jongens zich nog voor het discuswerpen. Thomas en Robin moesten tegelijkertijd ook nog verspringen, wat weer een logistiek probleem met zich meebracht. Door wat de schuiven met worpen en springen pogingen is het wel gelukt om alle pogingen te gebruiken om prestaties neer te kunnen zetten. Naast Thomas en Robin stond ook Theun nog klaar om de discus weg te werpen. Theun had ’s ochtends al gevoetbald (5-2 gewonnen) maar dat betekende niet dat hij ook bij discus een pr neer kon zetten, met een mooie halve draai. Hij verbeterde zich met drie meter. Robin en Thomas wierpen allebei voor het eerst met een discus op een wedstrijd. Ze deden dit ook allebei niet onverdienstelijk. Robin liet een afstand van 16.13 noteren en Thomas een afstand van 16.34.

Juryleden

taart bij Competitiesuccessen voor junioren D!

Tot slotte willen we alle ouders bedanken die aanboden een taak op zich te nemen! Niet iedereen heeft iets hoeven doen, maar als we op die momenten de taakjes netjes verdelen dan valt het voor iedereen mee. Marjolie was de gelukkig winnares van de zelfgebakken taart: zij heeft het jurydiploma behaald!

Houd in elk geval 23 juni ook als ouders vrij. Dan is de competitie op onze eigen baan, door ons zelf georganiseerd. En dan zijn er taakjes genoeg te doen :).

Uitslagen Jongens

Jongens Achternaam Voornaam Prestatie wind Punten plaats PR?
80m Orbons Luc 10.13 +1.3m/s 774 1 PR, 2e op ranglijst Phoenix (0.07s boven het CR!)
van Enk Tim 11.30 +1.5m/s 570 2 PR
Roest Floris 12.38 +1.5m/s 417
Francisca Noah 12.99 +1.3m/s 341
Hoogenraad Thijs 14.07 +1.3m/s 223 PR, eerste wedstrijd!
80m horden van der Vegt Filip 14.40 +1.4m/s 452 1 PR
Orbons Luc 14.96 +0.2m/s 405 2 (volledig op de grond gelegen tussendoor)
Coppens Milan 16.59 +1.4m/s 286 6 PR?
Willemen Koen 17.73 +0.2m/s 216 PR, eerste wedstrijd!
van den Brink Hein 24.41 +1.2m/s 0 PR, eerste wedstrijd!
1000m J jun D van Enk Tim 3:24.28 517 2 PR
Huijben Juras 3:31.00 473 6
van der Vegt Filip 3:46.85 382 PR
Willemen Koen 4:15.94 243 PR, eerste wedstrijd!
van den Brink Hein 4:54.77 100 PR, eerste wedstrijd!
Discuswerpen Boonen Thomas 16.34 235 6 PR
Hetaria Robin 16.13 231 7 PR
van der Woude Theun 15.70 222 8 PR
Hoogspringen J jun D Coppens Milan 1.40 541 gedeeld 1e PR
van Enk Tim 1.25 426 9e
Hoogenraad Thijs 0
Kogelstoten Francisca Noah 7.35 385 5 PR
Hetaria Robin 7.00 366 8
Huijben Juras 6.41 331 10 Outdoor PR is 6.41
Speerwerpen van der Woude Theun 20.59 335 8 PR, was 14.53!
Roest Floris 19.37 312 9 PR
Hoogenraad Thijs 16.31 250 PR, eerste wedstrijd!
Verspringen Orbons Luc 5.29 +0.0m/s 677 1 nummer 2 sprong 4.52!
Boonen Thomas 3.54 +0.0m/s 326 PR
Hetaria Robin 3.42 +0.0m/s 302
4 X 80m AV Phoenix team 1 JD 46.74 486 3
AV Phoenix team 2 JD 53.61 274

Uitslagen Meiden

Meiden Achternaam Voornaam Prestatie wind Punten plaats PR?
60m van der Sluis Jinke 8.42 +2.1m/s 666 1 PR
Brouwer Femke 10.00 +1.8m/s 378 PR, Outdoor was 11.10!
de Boer Linn Rosanne 10.39 +2.0m/s 320
Jansen Hannah 10.53 +3.2m/s 301 PR, outdoor was 11.16!
Borgman Maite 10.58 +2.1m/s 294 PR, eerste wedstrijd!
60m horden Huijben Nida 10.92 +1.9m/s 491 2 PR, outdoor was 11.95
van Gils Anne 13.49 +1.6m/s 246 PR, eerste wedstrijd!
Hoop Nubia-Grace 13.54 +2.0m/s 242 PR
de Boer Linn Rosanne 15.03 +1.5m/s 139
van den Berg Veronika 15.16 +1.8m/s 131 PR outdoor
Brandenburg Lisa 15.41 +1.9m/s 116 PR
1000m Huijben Nida 3:21.12 538 1 PR, outdoor was 3:25.55
Brouwer Femke 3:48.84 371 8 PR outdoor was 4:03.84!
Brandenburg Lisa 4:12.80 256 PR, was 4:19.6!
Jansen Jamie 4:37.10 160
van den Berg Veronika 4:43.49 138 PR, was 5:17.08!
de Boer Linn Rosanne 0 Goed gedaan meis!
Discuswerpen van Gils Anne 14.75 202 6 PR, eerste wedstrijd!
de Lijs Jannah 13.62 177 9 PR
Hoop Nubia-Grace 13.17 166 10 PR
Hoogspringen Huijben Nida 1.30 462 gedeeld 4e Evearing outdoor PR
de Lijs Jannah 1.00 242
Jansen Hannah 1.00 242
Jansen Jamie 1.00 242 PR, was 0.80!
Kogelstoten van der Sluis Jinke 8.94 470 5 PR, outdoor was 8.23
van Gils Anne 6.31 325 PR, eerste wedstrijd!
Speerwerpen Hoop Nubia-Grace 11.53 141 8 PR
Borgman Maite 8.97 72 PR, eerste wedstrijd!
Mekel Puck 8.75 66 PR
Zwart Carlijn 8.08 46 PR
Verspringen van der Sluis Jinke 4.38 +0.0m/s 494 2
Zwart Carlijn 3.26 +0.0m/s 270 PR outdoor was 2.97!
Borgman Maite 2.74 +0.0m/s 166 PR, eerste wedstrijd!
Mekel Puck 2.60 +0.0m/s 138 PR
4 X 60m AV Phoenix team 1 MD 41.27 305 8
AV Phoenix team 2 MD 42.48 264 9

 

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in