Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Eerste wedstrijd C-competitie

Een verslag van Bas Jubels.

Vrijdagavond 18.10 mijn telefoon gaat en ik krijg Mario de vader van Nida aan de telefoon. Nida heeft koorts en ze kan morgen niet meedoen. Daar ging mijn rustige avond. Veel telefoontjes later toch de ploeg weer vol en proberen te slapen.

De volgende dag zit ik goed en wel op de snelweg in de auto met Robin en zijn vader en mijn telefoon gaat weer. Milan zijn vader is onderweg ziek geworden en Milan kan daardoor niet komen. Daar gaat de estafette. Gelukkig had Miriam Koen bereid gevonden om te lopen en de wedstrijdleider kunnen overtuigen.

Geen stress dus gewoon wissels uitzetten en gaan. De dames nu dus met Rachella in de ploeg deden het heel goed, met een geweldige 3e wissel tussen Fieke en Luna. Bij de jongens ging het heel veilig en werd het stokje keurig over de finish gebracht, top!

Ondertussen sprongen Filip en Sebastiaan hoog. Filip haalde zijn aanvangshoogte wel maar daarna ging het door de wind enz niet goed en haalde hij hellaas niet hoger. Maar dat maakte hij later op horde meer dan goed. Bij sebastiaan weer een keurige 1.55 ondanks een pijnlijke knie. Toch was hij niet tevreden maar dat ging hij ook goedmaken. En dat deed hij bij discus met een heel mooi pr.

Op de werponderdelen vochten Merel en Jorieke mooie battles uit. Waarin Merel won met kogel en Jorieke bij discus.

Op de horde ging Filip dus heel goed. Luc mocht dit natuurlijk ook doen en knalde uit de startblokken om zijn tegenstanders pas weer na de finish terug te zien. Jammer dat ik geen weddenschap met pieter af had gesloten want ik had zijn eindtijd afgerond helemaal goed geschat. Bij de meiden ging het bij Fieke heel makkelijk, wat had zij een goede dag. Luna had helaas heel veel last van de wind waardoor ze op een horde kwam en viel.

Rachella deed het prima op hoog. Ook al was er niet veel op geoefend evenaarde ze toch haar pr en sprong ze bijna 1.40. Wat de volgende wedstrijd zeker gaat lukken.

Op de 1000m kwamen 4 dames in actie. Fieke ging als een malle. Ik had al op trainingen gezien dat ze goed in vorm was maar zo hard, echt respect. Jamie was op het laatste moment gewisseld en deed het net als Nubiah en Hannah met volle inzet. Heel goed gelopen.

Op ver had de “wijze” wedstrijdleider besloten dat iedereen maar met wind tegen moest springen omdat dat eerlijker zou zijn. Naja. Luc sprong heel wisseld daardoor maar kwam met zijn laatste sprong toch tot een mooie afstand. Jinke die net een pr gelopen had op de 80m, voor het eerst in 2 jaar weer zo snel klasse, nam die snelheid mee naar het ver maar had nu wat moeite met de landing. Nubiah en Jamie kwamen ook steeds net niet lekker uit dus met wat minder wind volgende keer komen die vast ook een stuk verder. Voor nu was de trainer gewoon tevreden.

Al met al een hele rare dag maar wel met hele mooie prestaties.

Zie voor de uitslagen van de CD-competitie de site van de atletiekunie.

Actueel

Clubnieuws

Uitnodiging huldiging NK-medaillewinnaars

20-03-2023

Er zijn weer een boel NK’s geweest (indoor, weg & cross). En daar zijn uiteraard weer veel Utrechtse successen (Hellas, U-Track en Phoenix) behaald. Hoog tijd om deze atleten in

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen Cross 2023

16-03-2023

Op zondag 2 april worden de Clubkampioenschappen Cross 2023 gehouden in het Panbos. Ook interessant:Runnersworld Track Meeting 16 mei: uitslagen en foto’sAV Phoenix organiseert Nederlandse Kampioenschap U20 & U18…Competitiewedstrijden voor

lees verder...
Studentennieuws

NSK Indoor

16-03-2023

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de

lees verder...

Agenda

maart 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in