Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Jeugdkamp 2014

Het thema van het Jeugdkamp 2014 was reis over de wereld. De bus vertrok op vrijdagavond 11 oktober naar Lunteren. Daar zijn we direct begonnen met een avondspel in het donker. De pupillen gingen de voorraadkast aanvullen met ingrediënten uit verschillende landen. Maar hiervoor moesten ze uiteraard eerst op zoek naar het land en daar een opdracht uitvoeren. Voor de junioren was er de Roparun georganiseerd (met iets minder kilometers uiteraard).

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix

Door: Gerrieke Grootemarsink

Op zaterdagochtend waren de meesten alweer vroeg uit de veren. Stoere praat over hoe weinig iedereen had geslapen hoort daar natuurlijk bij. Ondanks dat we een geweldige kookploeg hadden die ons ontbijt netjes had verzorgd, moesten de kinderen toch eerst hun eigen broodbeleg verzamelen. Een alternatieve ochtendgymnastiek. Niet zo vaak waren de kinderen zo actief bij de 1e activiteit in de vroege ochtend. Daarna was er het levend ganzenbord voor de pupillen. Eén groepje kreeg het voor elkaar om meerdere malen achter elkaar 6 te gooien met de dobbelsteen en vervolgens het aantal die ze exact nodig hadden om precies op het einde uit te komen. Hierdoor had het spel al snel een winnaar. Gelukkig kun je bij de accommodatie zo mooi in het bos spelen dat de pupillen zich volledig hebben uitgeleefd met het bouwen van hutten, klimmen in bomen en rennen/ spelen in het bos.

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix

Terwijl de pupillen daar druk mee bezig waren, hadden de junioren een ander leuk spel in het bos. Zij moesten land veroveren door middel van verschillende opdrachten. Er waren verschillende personages in het bos, onder andere een dief, politie en joker. En af en toe was er een natuurramp. De junioren hebben zich hier onwijs lang mee vermaakt.

Na de lunch was er de gezamenlijke kompastocht. Joris en Patrick hadden deze volledig uitgezet door het mooie bos naast de accommodatie. Maar tegen de tijd dat iedereen wist hoe een kompas werkt en lekker bezig was met alle vragen, raadsels en opdrachten, begon het te regenen. En niet zomaar een bui, maar meerdere uren aan één. Hierdoor moesten we helaas eerder stoppen dan gepland.

De andere kant was wel dat er meer tijd voor het oefenen van de “Hollywoodavond” over bleef. Met Anne en Chaya als presentatoren werd er een onwijs leuke avond in elkaar gezet. 2 uur lang optredens van alle kinderen. Toneelstukjes, quiz, blokfluit optreden, zingen, jeugdtrainers plagen, het zat er allemaal in. Een hilarische avond met veel enthousiasme van alle kinderen!

Na de Hollywoodavond waren er verschillende spelletjes voor de pupillen (nog nooit zo’n grote stoelendans gezien). De junioren en A2 e jaars gingen naar het bos voor een smokkelspel. Hier werd drugs gesmokkeld (ouders wees gerust; het was een rozijntje). Op zondagochtend was er als afsluiting een cross met obstakels. Iedereen heeft meegedaan. Wanneer ze niet aan de beurt waren, werden de anderen aangemoedigd. Dat getuigt van een betrokken vereniging.

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix
Als welkomstcomité verschillende jeugdtrainers bij Atletiekbaan Maarschalkerweerd om de pupillen C, B, A en Junioren D te ontvangen. Atleten van “All over the world”

Al met al een onwijs gezellig kamp. Als afsluiting werden Willem en Patrick nog in het zonnetje gezet. Willem omdat hij de ‘challenge’ tijdens de cross was aangegaan én was gelukt. En Patrick als dank voor al zijn inzet als jeugdtrainer en succes wensen tijdens het werk in het buitenland. Het feit dat er mensen in het zonnetje worden gezet, de sfeer in het algemeen, helpen van alle kinderen met corvee ook zonder herinnering, getuigt van een super fijne groep jeugdatleten die wij bij Phoenix hebben. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Nog speciale dank aan de kookploeg. We waren met onwijs veel betrokken ouders: Caroline, Sacha, Maus, Ernestine, Angie, Reinier, Oskar, Wim, Hans; Onwijs bedankt voor jullie voorbereidingen en inzet in dit weekend!

Jeugdtrainers: Yara, Luna, Fieke, Jorieke, Anne, Chaya, Julia, Lara, Hadassa, Jose, Patrick, Joris, Maurice, Kyra, Sibren; onwijs bedankt voor jullie hulp in het weekend. De jeugdatleten vinden het fijn wanneer jullie er zijn en met dank aan jullie kunnen we zoveel leuke activiteiten organiseren!

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in