Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Jeugdkamp 2014

Het thema van het Jeugdkamp 2014 was reis over de wereld. De bus vertrok op vrijdagavond 11 oktober naar Lunteren. Daar zijn we direct begonnen met een avondspel in het donker. De pupillen gingen de voorraadkast aanvullen met ingrediënten uit verschillende landen. Maar hiervoor moesten ze uiteraard eerst op zoek naar het land en daar een opdracht uitvoeren. Voor de junioren was er de Roparun georganiseerd (met iets minder kilometers uiteraard).

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix

Door: Gerrieke Grootemarsink

Op zaterdagochtend waren de meesten alweer vroeg uit de veren. Stoere praat over hoe weinig iedereen had geslapen hoort daar natuurlijk bij. Ondanks dat we een geweldige kookploeg hadden die ons ontbijt netjes had verzorgd, moesten de kinderen toch eerst hun eigen broodbeleg verzamelen. Een alternatieve ochtendgymnastiek. Niet zo vaak waren de kinderen zo actief bij de 1e activiteit in de vroege ochtend. Daarna was er het levend ganzenbord voor de pupillen. Eén groepje kreeg het voor elkaar om meerdere malen achter elkaar 6 te gooien met de dobbelsteen en vervolgens het aantal die ze exact nodig hadden om precies op het einde uit te komen. Hierdoor had het spel al snel een winnaar. Gelukkig kun je bij de accommodatie zo mooi in het bos spelen dat de pupillen zich volledig hebben uitgeleefd met het bouwen van hutten, klimmen in bomen en rennen/ spelen in het bos.

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix

Terwijl de pupillen daar druk mee bezig waren, hadden de junioren een ander leuk spel in het bos. Zij moesten land veroveren door middel van verschillende opdrachten. Er waren verschillende personages in het bos, onder andere een dief, politie en joker. En af en toe was er een natuurramp. De junioren hebben zich hier onwijs lang mee vermaakt.

Na de lunch was er de gezamenlijke kompastocht. Joris en Patrick hadden deze volledig uitgezet door het mooie bos naast de accommodatie. Maar tegen de tijd dat iedereen wist hoe een kompas werkt en lekker bezig was met alle vragen, raadsels en opdrachten, begon het te regenen. En niet zomaar een bui, maar meerdere uren aan één. Hierdoor moesten we helaas eerder stoppen dan gepland.

De andere kant was wel dat er meer tijd voor het oefenen van de “Hollywoodavond” over bleef. Met Anne en Chaya als presentatoren werd er een onwijs leuke avond in elkaar gezet. 2 uur lang optredens van alle kinderen. Toneelstukjes, quiz, blokfluit optreden, zingen, jeugdtrainers plagen, het zat er allemaal in. Een hilarische avond met veel enthousiasme van alle kinderen!

Na de Hollywoodavond waren er verschillende spelletjes voor de pupillen (nog nooit zo’n grote stoelendans gezien). De junioren en A2 e jaars gingen naar het bos voor een smokkelspel. Hier werd drugs gesmokkeld (ouders wees gerust; het was een rozijntje). Op zondagochtend was er als afsluiting een cross met obstakels. Iedereen heeft meegedaan. Wanneer ze niet aan de beurt waren, werden de anderen aangemoedigd. Dat getuigt van een betrokken vereniging.

Jeugdkamp 2014 | AV Phoenix
Als welkomstcomité verschillende jeugdtrainers bij Atletiekbaan Maarschalkerweerd om de pupillen C, B, A en Junioren D te ontvangen. Atleten van “All over the world”

Al met al een onwijs gezellig kamp. Als afsluiting werden Willem en Patrick nog in het zonnetje gezet. Willem omdat hij de ‘challenge’ tijdens de cross was aangegaan én was gelukt. En Patrick als dank voor al zijn inzet als jeugdtrainer en succes wensen tijdens het werk in het buitenland. Het feit dat er mensen in het zonnetje worden gezet, de sfeer in het algemeen, helpen van alle kinderen met corvee ook zonder herinnering, getuigt van een super fijne groep jeugdatleten die wij bij Phoenix hebben. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Nog speciale dank aan de kookploeg. We waren met onwijs veel betrokken ouders: Caroline, Sacha, Maus, Ernestine, Angie, Reinier, Oskar, Wim, Hans; Onwijs bedankt voor jullie voorbereidingen en inzet in dit weekend!

Jeugdtrainers: Yara, Luna, Fieke, Jorieke, Anne, Chaya, Julia, Lara, Hadassa, Jose, Patrick, Joris, Maurice, Kyra, Sibren; onwijs bedankt voor jullie hulp in het weekend. De jeugdatleten vinden het fijn wanneer jullie er zijn en met dank aan jullie kunnen we zoveel leuke activiteiten organiseren!

Actueel

Evenementen

Uitslagen en foto’s NSK Baan 2021

03-08-2021

De foto’s van het NSK Baan, gemaakt door Sytse van Slooten, staan online. Je vindt ze hier. Gebruik van deze foto’s door commerciële partijen mag alleen met zijn toestemming. Ook

lees verder...
Evenementen

NSK Baan 2021 georganiseerd door AV Phoenix

21-07-2021

Ben jij er klaar voor? Het weekend van 31 juli – 1 augustus 2021 heeft AV Phoenix de eer om de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) baanatletiek te organiseren. De inschrijving

lees verder...
Recreantennieuws

De inschrijving voor de Zomeravondcup is geopend

01-07-2021
Zomeravondcup

Hellas Utrecht heeft een vergunning gekregen om de Zomeravondcup te organiseren! It giet oan! Ook interessant:Hoe schrijf je een artikel voor de website?Update coronavirus (april 2021)Runnersworld Track Meeting 16 mei:

lees verder...

Agenda

augustus 2021
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« jul   sep »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in