Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Vernieuwde regels C/D-competitie

De competitie is dit jaar duidelijk veranderd en dat betekende zeker voor ons dat we als trainers geen idéé meer hebben, hoe je landelijk mee kan draaien met je teams. Maar trainer Miriam Hentzen gaat het proberen uit te leggen.

Door Miriam Hentzen

De basis begint bij het feit dat de prestaties van een kind omgezet worden in punten. En de punten die tellen voor de teamprestatie.
Vorige jaren had je 2 soorten divisies.

  • De eerste divisies waar op alle onderdelen de beste 2 prestaties telden. Deze competitie werd vaak door de grote verenigingen gewonnen. Je moet immers op elk onderdeel 2 goede kinderen “leveren”. En nu is ons grootste focus dat we vooral met véél en nog meer plezier deelnemen aan de wedstrijden. En stiekem toch ook wel om zo met Phoenix-teams de gebiedsfinales proberen te halen. Maar op elk onderdeel 2 goede deelnemers neer zetten was moeilijk.
  • Daarom zetten wij als trainers altijd in op de 2e divisie. In deze divisie telde op elk onderdeel alleen de beste atleet. En onze ploegen deden het dan ook heel erg goed. Voor ons als vereniging zetten we toen dus in op de 2e divisie en haalden we vorig jaar met beide teams de landelijke finale (beste 12 van Nederland). Maar wij wisten ook dat grote verenigingen als Sparta, GAC, Leiden, Phanos en Den Haag hun beste atleten opstelden in de eerste divisie.

En nu?

Er is maar 1 divisie. Je mag ploegjes opstellen. Zoveel als je wilt (er zijn verenigingen met maar liefst 3 teams). Bij de loopnummers tellen de beste 2 deelnemers, bij de technische onderdelen alleen de beste deelnemers. Dit heb ik geprobeerd in het schema hierboven weer te geven. We mogen dus 3 hordenlopers inzetten en alleen de beste 2 tellen.

Maar nu komt het moeilijke voor ons als trainers…

Het is dan dit jaar ineens erg lastig om in te schatten hoe de overige verenigingen hun atleten hebben. Want hoe goed zijn de verenigingen die in de 1e divisie uit zouden komen. En hoe goed zijn dan onze eigen atleten nu werkelijk…

De landelijke stand wordt opgemaakt na alle drie de competitiewedstrijden. Alle punten van het team worden bij elkaar opgesteld en als je bij de beste 12 ploegen van Nederland hoort, dan mag je naar de landelijke finale. In mijn ogen een veel sterkere strijd dus!

En die strijd gaan wij genietend aan! HUP Phoenix, HUP!

Actueel

Studentennieuws

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...
Clubnieuws

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords. Ook interessant:Phoenix-dames verpletteren wederom parcoursrecords bij de…Zomeravondcup 2023:

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in