Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Het Phoenix-moment van Eric van Rooijen

De ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor niks een sleur wordt. Maar dat maakt een moment uitkiezen wel lastig, toch Eric? Hij doet toch een poging…

Nu het stokje aan mij is doorgegeven, belandt deze rubriek wel een beetje in de periferie van de vereniging. Namelijk bij een actieve recreant van het Lombok-loopgroepje (dat inmiddels ook wel heel veel Leidsche-Rijners en Oog-in-Allers bevat), vallend onder Phoenix, maar altijd buiten-de-banen trainend, met veel deelnemers die ook echt lid zijn voor het Lombok-groepje en wat minder de overige faciliteiten gebruiken….

Wat is dan het ‘moment’ voor mij? Tja, ik vrees dat juist dit groepje zich kenmerkt. Of zoals ik het ervaar, door één heel lang moment, namelijk de ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor de ritmiek geen sleur wordt. Waarbij ‘grillen’ eigenlijk een te negatief woord is, wat ik bedoel: Herman’s creatieve invallen om de ruimtes en mogelijkheden in de stad maximaal te gebruiken tijdens de training, altijd in de geest van zijn held (dhr. Verheul, gister heeft Herman zijn 90-jarige geboortedag nog aangehaald bij de start van de training (zie uitslagen Lombok-lopen).
Voor mij volgt mijn moment dan ook uit die jaren, en uit de ritmiek; de gestage progressie, ondanks een consequent te weinig trainen (pas door Corona is het gelukt naar de noodzakelijke 3x per week te gaan), elk jaar wat sneller, met voor mij 0 let op, ik ben recreant, sommigen zullen het er niet voor doen – als hoogtepunt een mooie halve marathon in Amsterdam, vorig jaar: ruim onder de 1,5 uur.

Ik geef het stokje door aan Arjan Pathmamanoharan, die ik binnen Phoenix nooit ontmoet heb, maar waar ik na een tijdje intensief samenwerken in de zakelijke sfeer, van leerde dat hij ooit voorzitter van deze club was. Zijn we gelijk uit de periferie…

Wordt vervolgd weer …

Actueel

Studentennieuws

Verslag Batavierenrace

12-05-2023

Vrijdagmiddag 28 april was het eindelijk zover, de Batavierenrace! Zowel het Phoenix team als het universiteitsteam van Utrecht verzamelden op het station om vervolgens naar Enschede of Nijmegen te vertrekken.

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag april

06-05-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand april. April stond in het teken van de Batavierenrace,

lees verder...
Clubnieuws

Zomeravondcup 2023: Phoenix-dames verpletteren parcoursrecords op de 5km en 10km

26-04-2023

De eerste avond is weer een feit! Het was weer een mooie sportieve avond, met zowel een record aantal deelnemers als op de 5 en de 10km bij de dames

lees verder...

Agenda

mei 2023
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in