Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Het Phoenix-moment van Eric van Rooijen

De ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor niks een sleur wordt. Maar dat maakt een moment uitkiezen wel lastig, toch Eric? Hij doet toch een poging…

Nu het stokje aan mij is doorgegeven, belandt deze rubriek wel een beetje in de periferie van de vereniging. Namelijk bij een actieve recreant van het Lombok-loopgroepje (dat inmiddels ook wel heel veel Leidsche-Rijners en Oog-in-Allers bevat), vallend onder Phoenix, maar altijd buiten-de-banen trainend, met veel deelnemers die ook echt lid zijn voor het Lombok-groepje en wat minder de overige faciliteiten gebruiken….

Wat is dan het ‘moment’ voor mij? Tja, ik vrees dat juist dit groepje zich kenmerkt. Of zoals ik het ervaar, door één heel lang moment, namelijk de ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor de ritmiek geen sleur wordt. Waarbij ‘grillen’ eigenlijk een te negatief woord is, wat ik bedoel: Herman’s creatieve invallen om de ruimtes en mogelijkheden in de stad maximaal te gebruiken tijdens de training, altijd in de geest van zijn held (dhr. Verheul, gister heeft Herman zijn 90-jarige geboortedag nog aangehaald bij de start van de training (zie uitslagen Lombok-lopen).
Voor mij volgt mijn moment dan ook uit die jaren, en uit de ritmiek; de gestage progressie, ondanks een consequent te weinig trainen (pas door Corona is het gelukt naar de noodzakelijke 3x per week te gaan), elk jaar wat sneller, met voor mij 0 let op, ik ben recreant, sommigen zullen het er niet voor doen – als hoogtepunt een mooie halve marathon in Amsterdam, vorig jaar: ruim onder de 1,5 uur.

Ik geef het stokje door aan Arjan Pathmamanoharan, die ik binnen Phoenix nooit ontmoet heb, maar waar ik na een tijdje intensief samenwerken in de zakelijke sfeer, van leerde dat hij ooit voorzitter van deze club was. Zijn we gelijk uit de periferie…

Wordt vervolgd weer …

Actueel

Clubnieuws

UP-Gala: save the date & geef je mening

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UP-Gala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix!

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in