Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Het Phoenix-moment van Eric van Rooijen

De ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor niks een sleur wordt. Maar dat maakt een moment uitkiezen wel lastig, toch Eric? Hij doet toch een poging…

Nu het stokje aan mij is doorgegeven, belandt deze rubriek wel een beetje in de periferie van de vereniging. Namelijk bij een actieve recreant van het Lombok-loopgroepje (dat inmiddels ook wel heel veel Leidsche-Rijners en Oog-in-Allers bevat), vallend onder Phoenix, maar altijd buiten-de-banen trainend, met veel deelnemers die ook echt lid zijn voor het Lombok-groepje en wat minder de overige faciliteiten gebruiken….

Wat is dan het ‘moment’ voor mij? Tja, ik vrees dat juist dit groepje zich kenmerkt. Of zoals ik het ervaar, door één heel lang moment, namelijk de ritmiek van de woensdagen, de start tegenover de Munt, de warming-up, de 200m interval in het park, dit alles gecombineerd met de grillen van Herman waardoor de ritmiek geen sleur wordt. Waarbij ‘grillen’ eigenlijk een te negatief woord is, wat ik bedoel: Herman’s creatieve invallen om de ruimtes en mogelijkheden in de stad maximaal te gebruiken tijdens de training, altijd in de geest van zijn held (dhr. Verheul, gister heeft Herman zijn 90-jarige geboortedag nog aangehaald bij de start van de training (zie uitslagen Lombok-lopen).
Voor mij volgt mijn moment dan ook uit die jaren, en uit de ritmiek; de gestage progressie, ondanks een consequent te weinig trainen (pas door Corona is het gelukt naar de noodzakelijke 3x per week te gaan), elk jaar wat sneller, met voor mij 0 let op, ik ben recreant, sommigen zullen het er niet voor doen – als hoogtepunt een mooie halve marathon in Amsterdam, vorig jaar: ruim onder de 1,5 uur.

Ik geef het stokje door aan Arjan Pathmamanoharan, die ik binnen Phoenix nooit ontmoet heb, maar waar ik na een tijdje intensief samenwerken in de zakelijke sfeer, van leerde dat hij ooit voorzitter van deze club was. Zijn we gelijk uit de periferie…

Wordt vervolgd weer …

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in