Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Het Phoenix-moment van Jannet Vermeulen-Stulen

“Goedemorgen allemaal”, schalt het door de microfoon op Atletiekbaan Overvecht, “wij heten u welkom op de eerste jeugdjurydag in Nederland”. Trots als een pauw zie je haar zitten, een Phoenix-junior die vandaag de rol van microfonist op zich heeft genomen.

Meer dan 40 jeugdleden waren die dag als jury actief op de atletiekbaan. Allemaal hadden ze een gedegen jury-opleiding achter de rug, verzorgd door trainers en juryleden van onze club. Weken hadden ze geoefend. Allemaal wisten ze hoe belangrijk goede jury was, vanwege hun eigen deelname aan wedstrijden. Er waren die dag alleen maar winnaars: enthousiaste atleten met mooie prestaties en deskundige juryleden die glommen van trots. En een werkloze coördinator die naast haar schoenen liep.

1989 jeugd jurydag

Toen Karola me vroeg om mijn Phoenix-moment te beschrijven, was het al snel een enorme chaos in mijn hoofd. Kiezen uit 47 jaar Phoenix. Uit een aaneenschakeling van momenten die samen bijna een mensenleven vormen. Trainingen onder leiding van oprichter Herman Verheul. Intervallen ontdekken. Onvergetelijke huiskamerfeesten in de beginjaren. Uitbreidingen met een jeugdafdeling en een recreantenafdeling. De catering van de Maliebaanloop. Een jeugdbeleidsplan, combinatiefunctionaris mogen zijn. Hoeveel momenten wil je? Misschien wel belangrijker zijn de momenten waarop Phoenix er wás: toen we trouwden, toen we kinderen kregen, toen we moesten omgaan met verlies. Op die momenten was Phoenix meer dan een verzameling mensen, Eén grote familie met handen om te klappen en schouders om op uit te huilen.

Meedoen aan de eerste 3000 meter voor vrouwen op Papendal (konden vrouwen dat wel)? Prutracekampioen van Midden-Nederland? Nederlands kampioen op zowel hinkstapspringen als de 10.000m en veel wat daartussen ligt? Een interland hoogspringen? Europees kampioen 800m indoor? De meest bijzondere trailavonturen? Zijn dat Phoenix-momenten? Omdat ze allemaal voortvloeien uit hoe het begon? Dat moment: die dag dat oud-Phoeniciër Ad Buijs me meezeulde naar de RKAV Phoenix omdat ik daar gewoon moest zijn, nummer 39 op de ledenlijst. De rest is geschiedenis.
“Ik zie geen vrouwen”, riep ik Ad na de derde training toe; “maar jij bent er toch?” “Ik heb nog geen clubblad gehad”, opperde ik na een maand. “Misschien kun jij er één maken?”, riepen er een paar enthousiast. Dat dus: al die momenten samen.

Voor het volgende moment wil ik graag Yara van Dee vragen om haar moment te beschrijven.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in