Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Studenten: 2e Editie Wielrennen

Na een 1e editie die in het water is gevallen, volgde hier de 2e editie in de brandende zon! Om 11:00 uur verzamelen was de afspraak. (Ja ja, Maarten, geen 11:15 uur en dan óók nog banden op moeten pompen en bidons vullen). Een peloton van maar liefst 8 fietsers! (Ayla, Elsa, Peter-Paul, Maarten, Arnout, Jeroen M, Steven en Gerrieke). Een verslag van de laatst genoemde.

Steven had een mooie route van 75 km uitgestippeld. Dus met Steven op kop, konden we onze tocht beginnen.

De route ging over de paadjes van de mooie natuur om Utrecht. Bij Soesterberg kwam de eerste tussensprint; 3 km vals plat. Steven zette de snelheid in. Het eerste stuk konden Maarten, Arnout en Gerrieke nog aanhaken. Maar na een poosje haakten Maarten en Gerrieke af, om op hun eigen tempo door te kunnen. Arnout presteerde het nog om aan het einde een sprint in te zetten en daarmee als 1e bovenaan te komen. Tja, een echte sprinter he.

Toen deze tussensprint erop zat, zijn we rustigjes aan naar het pannenkoekenhuis gefietst. Hier hebben we even lekker gezeten en een pannenkoek gegeten. Maaike Groendijk was heel toevallig ook aan het fietsen op haar tourfiets en sloot hier gezellig bij ons aan. Leuk idee hoor Maaike!

Na deze rustpauze, was het tijd voor het tweede deel van de tocht. Helaas haakten Ayla, Elsa en Peter Paul af i.v.m andere verplichtingen. Zij zijn, samen met Maaike, rechtstreeks naar Utrecht gefietst.

In het tweede stuk ging de gemiddelde snelheid van 25 km/u naar 31 km/u. Als een echt peloton gingen we op volle snelheid achter elkaar aan. Steven heeft non-stop op kop gefietst! Complimenten dus aan mr Verwaard.

Tja, wat moet ik er verder nog van zeggen. Het was een mooie zonnige dag, heerlijk om te fietsen. Ik vond het erg gezellig om als atleten met elkaar de fiets te pakken en ook deze hobby samen op te pakken! Steven, bedankt voor het uitstippelen van de leuke route en het windvangen voor de rest van de wielrenners.

Dus ik zou zeggen; op naar de 3e editie! Wie gaat er mee?

Beeld: Pavla Kozáková via Pixabay

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in