Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Studenten: 2e Editie Wielrennen

Na een 1e editie die in het water is gevallen, volgde hier de 2e editie in de brandende zon! Om 11:00 uur verzamelen was de afspraak. (Ja ja, Maarten, geen 11:15 uur en dan óók nog banden op moeten pompen en bidons vullen). Een peloton van maar liefst 8 fietsers! (Ayla, Elsa, Peter-Paul, Maarten, Arnout, Jeroen M, Steven en Gerrieke). Een verslag van de laatst genoemde.

Steven had een mooie route van 75 km uitgestippeld. Dus met Steven op kop, konden we onze tocht beginnen.

De route ging over de paadjes van de mooie natuur om Utrecht. Bij Soesterberg kwam de eerste tussensprint; 3 km vals plat. Steven zette de snelheid in. Het eerste stuk konden Maarten, Arnout en Gerrieke nog aanhaken. Maar na een poosje haakten Maarten en Gerrieke af, om op hun eigen tempo door te kunnen. Arnout presteerde het nog om aan het einde een sprint in te zetten en daarmee als 1e bovenaan te komen. Tja, een echte sprinter he.

Toen deze tussensprint erop zat, zijn we rustigjes aan naar het pannenkoekenhuis gefietst. Hier hebben we even lekker gezeten en een pannenkoek gegeten. Maaike Groendijk was heel toevallig ook aan het fietsen op haar tourfiets en sloot hier gezellig bij ons aan. Leuk idee hoor Maaike!

Na deze rustpauze, was het tijd voor het tweede deel van de tocht. Helaas haakten Ayla, Elsa en Peter Paul af i.v.m andere verplichtingen. Zij zijn, samen met Maaike, rechtstreeks naar Utrecht gefietst.

In het tweede stuk ging de gemiddelde snelheid van 25 km/u naar 31 km/u. Als een echt peloton gingen we op volle snelheid achter elkaar aan. Steven heeft non-stop op kop gefietst! Complimenten dus aan mr Verwaard.

Tja, wat moet ik er verder nog van zeggen. Het was een mooie zonnige dag, heerlijk om te fietsen. Ik vond het erg gezellig om als atleten met elkaar de fiets te pakken en ook deze hobby samen op te pakken! Steven, bedankt voor het uitstippelen van de leuke route en het windvangen voor de rest van de wielrenners.

Dus ik zou zeggen; op naar de 3e editie! Wie gaat er mee?

Beeld: Pavla Kozáková via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in