Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Studenten: 2e Editie Wielrennen

Na een 1e editie die in het water is gevallen, volgde hier de 2e editie in de brandende zon! Om 11:00 uur verzamelen was de afspraak. (Ja ja, Maarten, geen 11:15 uur en dan óók nog banden op moeten pompen en bidons vullen). Een peloton van maar liefst 8 fietsers! (Ayla, Elsa, Peter-Paul, Maarten, Arnout, Jeroen M, Steven en Gerrieke). Een verslag van de laatst genoemde.

Steven had een mooie route van 75 km uitgestippeld. Dus met Steven op kop, konden we onze tocht beginnen.

De route ging over de paadjes van de mooie natuur om Utrecht. Bij Soesterberg kwam de eerste tussensprint; 3 km vals plat. Steven zette de snelheid in. Het eerste stuk konden Maarten, Arnout en Gerrieke nog aanhaken. Maar na een poosje haakten Maarten en Gerrieke af, om op hun eigen tempo door te kunnen. Arnout presteerde het nog om aan het einde een sprint in te zetten en daarmee als 1e bovenaan te komen. Tja, een echte sprinter he.

Toen deze tussensprint erop zat, zijn we rustigjes aan naar het pannenkoekenhuis gefietst. Hier hebben we even lekker gezeten en een pannenkoek gegeten. Maaike Groendijk was heel toevallig ook aan het fietsen op haar tourfiets en sloot hier gezellig bij ons aan. Leuk idee hoor Maaike!

Na deze rustpauze, was het tijd voor het tweede deel van de tocht. Helaas haakten Ayla, Elsa en Peter Paul af i.v.m andere verplichtingen. Zij zijn, samen met Maaike, rechtstreeks naar Utrecht gefietst.

In het tweede stuk ging de gemiddelde snelheid van 25 km/u naar 31 km/u. Als een echt peloton gingen we op volle snelheid achter elkaar aan. Steven heeft non-stop op kop gefietst! Complimenten dus aan mr Verwaard.

Tja, wat moet ik er verder nog van zeggen. Het was een mooie zonnige dag, heerlijk om te fietsen. Ik vond het erg gezellig om als atleten met elkaar de fiets te pakken en ook deze hobby samen op te pakken! Steven, bedankt voor het uitstippelen van de leuke route en het windvangen voor de rest van de wielrenners.

Dus ik zou zeggen; op naar de 3e editie! Wie gaat er mee?

Beeld: Pavla Kozáková via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in