Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Competitiewedstrijd 3: Bas blikt terug en vooruit

Van het kleurrijke gezelschap waar de Phoenix mannencompetitieploeg uit bestaat is Bas Jubels waarschijnlijk de meest betrouwbare atleet. Sinds 2008 was hij er iedere competitiewedstrijd bij! Met zijn 400 en 200 en als vaste waarde in de estafette staat hij nog altijd garant voor de nodige punten.

We kijken daarom met Bas terug op zijn competitiecarrière en vooruit naar de volgende competitieronde in Harderwijk die de laatste punten op weg naar de promotiewedstrijd moeten opleveren.

Kan je jouw eerste competitiewedstrijd nog herinneren?

Dat zal in 2001 geweest zijn. Destijds zat ik in het tweede team van Phoenix, een combinatieteam met Hermes en/of Vitesse, de clubs die tegenwoordig samen U-track vormen. Veel weet ik daar verder niet meer van.

Wat zijn je persoonlijke hoogtepunten in al die jaren competitie?

Een absoluut hoogtepunt is voor mij de derde wedstrijd van 2006 in Lisse. Daar stelden we destijds lijfsbehoud in de eerste divisie veilig. Werner viel uit en ik moest de 400 lopen. Die race ging heerlijk, ik kon nog op het einde doorversnellen en zette daar de tijd van 50,79 neer. Dat is nog altijd mijn persoonlijk record. Daarnaast was de 200 meter vorig jaar waar ik voor het eerst onder de 23 seconden dook ook een hoogtepunt.

Zonder dalen geen pieken, wat zijn jouw minder fijne competitieherinneringen?

Het missen van promotie vorig jaar is nog altijd een pijnlijk puntje bij mij. Ik denk dat dat ook voor vele anderen geldt. We waren zo dichtbij. Het degraderen uit de eerste divisie was natuurlijk ook niet leuk, maar destijds kon ik daar niet zoveel aan bijdragen. Vorig jaar was ik goed in vorm en presteerden we met het hele team zeer goed in die promotiewedstrijd. Dan is het toch jammer als dat niet beloond wordt met promotie.

Als jeugdtrainer heb jij een goed beeld van wat de toekomst voor Phoenix brengt. Kunnen we de komende jaren instroom van talenten in de competitieploeg verwachten?

Een paar talentvolle C-junioren worden komend jaar B en mogen dan meedoen aan de competitie. Ik verwacht dat bijvoorbeeld Jinke, Nida en Luc goed bij kunnen dragen aan toekomstig succes van Phoenix in de competitie. Het leuke is dat ze ook nu al betrokken zijn bij de competitieploegen. De juiste teamspirit is aanwezig!

Verwacht je dat we dit jaar alsnog gaan promoveren?

De promotiewedstrijd moeten zowel de dames- als de herenploeg kunnen halen. Dat slepen we er in Harderwijk gewoon uit. Of we promoveren hangt erg af van welke teams er op de promotiewedstrijd verschijnen. En natuurlijk of bepaalde atleten van ons heel blijven. Onze selectie is op een aantal onderdelen heel breed maar van een aantal atleten dat start op technische onderdelen hoop ik dat ze niet geblesseerd raken, dat zou ons team behoorlijk verzwakken. En dan is de vorm van de dag natuurlijk ook belangrijk.

Ik heb eigenlijk de stille hoop dat als beide ploegen zich plaatsen voor de promotiewedstrijd die wedstrijd op Maarschalkerweerd georganiseerd gaat worden. Een flinke bak publiek er bij hier op de baan zou toch moeten helpen die promotie af te dwingen!

Als ploegleiders willen we Bas bedanken voor zijn inzet voor het Phoenixteam en deze vooruitblik. Live-verslagen van de prestaties van de Phoenix competitieploegen in Harderwijk zijn op Twitter te volgen via @phoenixmannen en @phoenixdames.

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in